Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
30.000+ tevreden klanten

Yoga oefeningen

Yoga

Yoga bestaat simpel gezegd uit honderden houdingen, deze worden ook wel yoga oefeningen genoemd en hebben elk hun eigen doel. Je voert de oefeningen als één losse houding voor een bepaalde tijd uit of als een reeks houdingen achter elkaar in een bepaald tempo. Het tempo, de volgorde en het niveau waarmee je de yoga oefeningen uitvoert bepalen voor een groot gedeelte de yoga practice en de uiteindelijke yoga stijl. Met de yoga oefeningen kom je uiteindelijk tot ontspanning.

 

 

Yoga oefeningen

In principe kun je de vele yoga oefeningen terug herleiden naar een aantal basis houdingen. Zo zijn de Berg, Staande Tang, Plank, Cobra en Neerwaartse hond vijf basis houdingen en als je ze achter elkaar uitvoert dan vormen zij samen de (verkorte) Zonnegroet. De Zonnegroet is één van de bekendste reeks houdingen binnen de yoga en staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen die de reeks yoga oefeningen met zich meebrengt. Waar de ene houding zorgt voor het openen van de borst en het versterken van de rugspieren zorgt de andere houding voor soepele hamstrings. Zo’n 95% van al je spieren wordt aan het werk gezet, terwijl er in het dagelijks leven maar 35-40% van de spieren aan bod komt.

Naast de Zonnegroet komen er ook regelmatig twists aan bod in een yoga sessie. Het uitvoeren van gedraaide yoga oefeningen werkt kalmerend en brengt de focus terug naar het centrum van het lichaam. Bovendien werken deze oefeningen reinigend waardoor je je uiteindelijk energieker voelt.

 

 

Savasana

Een sessie van yoga oefeningen wordt altijd afgesloten met de Savasana, de houding waarbij je met de rug op de grond ligt. Alles is ontspannen, de voeten vallen iets naar buiten, de armen liggen losjes langs het lichaam en de handpalmen zijn naar boven gedraaid. Je ervaart de effecten van de yoga practice en zoekt totale stilte op. Je geeft je lichaam de tijd om de yoga oefeningen te verwerken en om tot totale ontspanning te komen. Bedek jezelf met een heerlijke deken zodat je warm blijft.

 

Superyoga.nl

Superyoga.nl levert met zorg geselecteerde producten voor een gezonde levensstijl. Met een bedenktermijn van 14 dagen, een snelle levertermijn en een veilige betaalomgeving maken wij het jou zo comfortabel mogelijk.

 

Lees meer
Lees minder
Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
30.000+ tevreden klanten
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.