• Winkelmandje
€0,00
0

Yoga sokken


Yoga sokken

Yoga kun je beoefenen op veel verschillende plekken zoals thuis, in de studio, sportschool, buiten of op reis. Overal heb je te maken met andere ondergronden die vuil kunnen zijn waardoor het fijn is als je yoga sokken aan hebt. Door vuile voeten kunnen je prestaties op de yogamat minder worden doordat je bijvoorbeeld uitglijdt. Veel yoga sokken hebben antislip nopjes die ervoor zorgen dat je stevig blijft staan. Met teensokken kun je tevens je tenen goed spreiden voor een stabiele houding. Je wast de yoga sokken eenvoudig in de wasmachine en profiteert je de volgende sessie weer van frisse sokken!

 

Extra grip

Aan de onderkant van de meeste yoga sokken zitten nopjes bevestigd die uitglijden voorkomen. Op ondergronden waar je geen of weinig grip hebt, ben je met antislip yoga sokken verzekerd van meer grip. Denk aan een ondergrond zoals een gladde of vochtige mat die niet van jezelf is maar van een studio of sportschool. De sokken zijn speciaal ontwikkeld om op iedere ondergrond extra grip te krijgen.

 

Op reis

Wanneer je op reis gaat is het niet altijd mogelijk om je yogamat mee te nemen. Een reismatje of yoga handdoek worden vaak als alternatief gebruikt, maar ook yoga sokken bieden uitkomst. Zo kun je op vakantie of als je op reis bent voor je werk je oefeningen blijven uitvoeren. Met deze teensokken heb je op verschillende ondergronden goede grip om iedere asana perfect uit te voeren. Bij gebruik van een yoga handdoek kan de ondergrond soms hard aanvoelen als je daar met blote voeten op staat. Yoga sokken nemen dit gevoel gedeeltelijk weg omdat je zachter op de grond staat. Met yoga sokken heb je meer grip op hout, cement of zelfs een stenen ondergrond.

 

Warme voeten

Niet alleen bij een yogasessie maar ook bij het mediteren komen yoga sokken goed van pas. Tijdens mediteren beweeg je weinig waardoor je het snel koud kunt krijgen. Het kan ook voorkomen dat in de ruimte waar je de les volgt de temperatuur niet aangenaam is. Met deze sokken houd je de hele sessie warme voeten waardoor je in een diepe concentratie kunt blijven en niet afgeleid wordt. De rest van je lichaam is van de grond doordat je vaak op een meditatiekussen zit tijdens het mediteren. Je beschermt jezelf met sokken tegen tocht en de kou die vanaf de grond komt.

 

Hygiëne

Het dragen van yoga sokken is enorm hygiënisch. Yogamatten die niet van jezelf zijn maar van de sportschool of studio kunnen vuil zijn, omdat deze veelvuldig door verschillende mensen worden gebruikt. Dit kan ervoor zorgen dat de mat glad is door slijtage of niet helemaal fris is, de kans dat je daardoor een schimmel oploopt is groter. Om je hier tegen te wapenen schaf je een paar yoga sokken aan. Behalve van schone voeten geniet je ook meteen van extra grip.

 

De verschillende kleuren sokken match je perfect met je yoga outfit en andere items. Je wast de sokken eenvoudig in de wasmachine om de volgende sessie weer te genieten van frisse en schone sokken!

Superyoga.nl is 1395 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,3/10