Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Premium yogamatten

Filters

Premium yogamatten, ook voor studiogebruik

Afhankelijk van je wensen kun je op zoek zijn naar een yogamat van hoge kwaliteit waarop je alle yogastijlen kunt uitvoeren in verschillende omgevingen. Wij hebben deze luxe yogamatten, die we ook wel premium yogamatten noemen, voor je ondergebracht in de categorie premium yogamatten. Zo kun je snel de meest luxe yogamatten vinden die je kunt gebruiken in de yoga studio, thuis of op welke locatie dan ook.

Om je practice zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, spelen grip, schokdemping, stroefheid en kwaliteit een grote rol. Premium yogamatten zijn vaak extra dik en bieden een fijne grip om verschillende yogastijlen op te beoefenen. In tegenstelling tot sticky matjes worden premium yogamatten vaak gebruikt door gevorderde gebruikers of yogi’s die van plan zijn om op de best mogelijke manier een practice op te gaan bouwen. De matjes zijn niet plakkerig en onderbreken daardoor niet de flow van oefeningen die horen bij een dynamische yogastijl.

 

Wat vinden wij een premium yogamat?

Een premium yogamat moet volgens ons een luxe yogamat zijn waar je alle yogastijlen op kunt uitvoeren, voldoende demping op ervaart zodat je gewrichten worden ontzien in allerlei situaties en de mat moet duurzaam zijn. Een mat die snel slijt, dun is en daardoor weinig ondersteuning biedt of gemaakt is als instapmat voor beginners zien wij dus niet als premium yogamat. De kenmerken van een premium yogamat zijn een fijne dikte van minimaal 4 mm en hoogwaardig materiaal. Dit kan pvc zijn, maar ook natuurrubber of ander hoogwaardig materiaal waar je een lange tijd mee kunt doen als je de mat goed verzorgt.

 

Yogastijlen die een premium mat vereisen

Vraag je je af of jij een premium yogamat nodig hebt? Bedenk dan eerst welke yogastijl je beoefent of van plan bent te gaan beoefenen op je yogamat. We maken onderscheid tussen low-impact yogastijlen waarbij je voornamelijk statische houdingen aanneemt zoals yin yoga of hatha yoga en waarbij je minder verlangt van je mat, en intensieve yogastijlen waarbij je veel van je mat vraagt. Denk hierbij aan dynamische stijlen zoals power yoga of ashtanga yoga. Het verschil tussen deze twee soorten yoga kun je vinden in verschillende eigenschappen die je verlangt van de mat. Bij power yoga, hot yoga of ashtanga yoga, yang vormen van yoga, gebruik je veel spierkracht waardoor je snel transpireert en er veel druk op het oppervlak van de mat komt te staan. Hierdoor heb je een mat nodig die een stevige ondergrond vormt, beter gaat presteren als het oppervlak vochtig wordt en ook nog eens de juiste ondersteuning voor je gewrichten biedt. Bij yin yoga bevind je je langdurig in statische houdingen waarbij een groot deel van je lichaam constant in ontspannen toestand is. Hierdoor zet je minder druk op je mat, heb je minder demping nodig en zelfs minder grip.

 

De juiste studio yoga mat kiezen

Je kunt op veel plekken yoga beoefenen waaronder in de yoga studio. Kom je vaak in de yoga studio? Dan adviseren we je een premium yogamat zodat je verzekerd bent van een fijne practice, iedere keer weer. Je bent niet alleen verzekerd van een goede mat, maar ook van de nodige hygiëne in vergelijking met een mat die je aantreft in de studio.

Heb je zelf een yoga studio en wil je deze (opnieuw) inrichten met een kwalitatieve yogamatjes? Dan is het verstandig om te kiezen voor luxe yogamatten die een lange tijd mee gaan. Hierbij adviseren we om te kiezen voor stevig pvc materiaal dat op een milieubewuste manier is geproduceerd. Deze premium yogamatten gaan bij het juiste onderhoud een leven lang mee waardoor je kiest voor een duurzame oplossing voor de lange termijn. Je kunt hierbij denken aan studio premium mat, maar ook aan een mat uit de Manduka PRO serie of een Earth yogamat welke vergelijkbaar is met de kwaliteit van Manduka.

 

Hoe onderhoud je een premium yogamat?

Als je kiest voor een luxe yogamat dan besteed je meer geld aan je aankoop dan wanneer je voor een simpele instapmat kiest. Goed onderhoud is een belangrijk onderdeel als je een luxe yogamat hebt aangeschaft zodat je daadwerkelijk een leven lang met je mat kunt doen. Goed onderhouden van je mat betekent dat je deze na iedere (intensieve) yoga sessie schoonmaakt met een vochtige doek of een yogamat spray zodat er geen bacteriën achterblijven waardoor je mat kan gaan stinken of zelfs kan afbreken. Met een vochtige doek geef je je mat binnen enkele seconden een opfrisbeurt, het is een kleine moeite. Na het schoonmaken is het aan te raden om je mat te (laten) drogen voordat je deze oprolt en opbergt. Als je je mat in de yoga studio direct schoonmaakt met een aanwezige mat spray, dan adviseren we om je mat thuis weer even uit te rollen en deze aan de lucht te laten drogen. Zodra deze gedroogd is, rol je hem op en bewaar je hem op een plek uit de directe zon. Je hoeft een yogamat niet in een donkere kast op te bergen, maar direct zonlicht is niet verstandig om langdurig op te mat te laten schijnen.

Als je veelvuldig oefent op je mat, dan kunnen verschillende accessoires een fijne aanvulling bieden om ervoor te zorgen dat je je mat niet vaak en grondig hoeft schoon te maken. Een yoga handdoek biedt uitkomst bij een practice waarbij je flink transpireert: de handdoek vangt het vocht op en de meeste handdoeken worden steeds stroever naarmate ze vochtiger worden waardoor je nog beter uit de voeten kunt tijdens je intensieve sessie.


Zoek je een specifiek formaat yogamat?

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.