• Winkelmandje
€0,00
0

Eco yogamatten


Eco yogamatten

Yogamatten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: extra lang, extra breed, extra dik. Behalve het formaat heeft een yogamat nog meer eigenschappen zoals het materiaal waarvan de mat is gemaakt en het productieproces. De meeste yogamatten die bij Superyoga.nl worden verkocht zijn milieuvriendelijk geproduceerd en enkele matten zijn gemaakt van 100% TPE materiaal. Matten die van TPE materiaal gemaakt zijn, vallen in de categorie eco yogamatten.

Een eco yogamat draagt bij aan een schoon milieu. Dit betekent geen restafval na de productie en materiaal dat 100% biologisch afbreekbaar is. Eco yogamatten zijn hypoallergeen en vrij van PVC en latex. Een eco yogamat van TPE is dikker dan een standaard mat omdat TPE lijkt op schuim wat van zichzelf dikker en minder compact is dan bijvoorbeeld PVC of rubber.

 

Wat past bij jou?

De meeste eco yogamatten die gemaakt zijn van 100% TPE hebben een plakkerig effect en zijn voor beginnende yogi’s en yogini’s ideaal vanwege het veilige gevoel dat je krijgt door het plakken aan de mat. Voor dynamische yogastijlen zoals Power Yoga is een eco yogamat gemaakt van TPE niet geschikt omdat de flow wordt onderbroken door het sticky effect van de mat.

De TPE yogamatten hebben opvallende en vrolijke kleuren. Sommige hebben zelfs twee kleuren: een andere kleur aan de onderkant dan de bovenkant. Dit geeft een origineel effect aan de mat waardoor je zeker gezien mag worden met je eco yogamat! De meeste eco yogamatten van TPE beginnen bij een dikte van 5 mm waardoor je geniet van een aangename dikke laag die zorgt voor een fijne demping.

TPE is een zeer licht materiaal waardoor de eco yogamatten meestal slechts een kilo of iets meer wegen. Dit maakt het vervoeren van een eco yogamat een koud kunstje!

 

Bewaaradvies

Een eco yogamat van TPE slijt sneller dan een premium yogamat van PVC. Onderhoud de mat daarom goed door de mat na iedere sessie schoon te maken. Laat de mat eerst geheel drogen voordat je deze oprolt en opbergt. Rol de mat strak op met behulp van yogamat elastieken zodat de uiteinden niet gaan krullen.


Toch op zoek naar een andere yogamat?
» extra brede yogamat
» extra lange yogamat
» extra brede én lange yogamat
» extra dikke yogamat
» reis yogamat
» sticky yogamat
» premium yogamat

Superyoga.nl is 1408 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,3/10