Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Eco yogamatten

Filters

Ecologische yogamat

Het kiezen voor een eco yogamat of biologische yogamat is voor veel mensen belangrijk. Een eco yogamat is niet alleen fijn voor jezelf omdat je weet dat je mat geen giftige stoffen bevat, maar ook het milieu profiteert van deze biologische en meestal duurzame yogamatten omdat er tijdens de productie geen giftige stoffen worden gebruikt en afvalstoffen worden geminimaliseerd.

Steeds meer fabrikanten en leveranciers van yogamatten en yoga accessoires kiezen enkel voor volledig milieuvriendelijke producten. Bij Superyoga hechten wij hier veel waarde aan en we werken alleen met leveranciers samen die oog hebben voor een kwalitatief en milieubewust product.

 

Verschillende soorten eco yogamatten

We begrijpen het als je niet weet welke stoffen er wel en niet in een yogamat zitten of horen te zitten. Daarom geven we je er graag wat meer informatie over zodat dit geen onduidelijkheid is.

PVC is een synthetisch materiaal dat niet afkomstig is uit de natuur. Veel yogamatten zijn gemaakt van PVC en daarbij is het niet ongebruikelijk dat er chemische stoffen worden toegevoegd om een yogamat te produceren die aan de eisen van de gebruiker voldoet. Zo zijn onze PVC matten gemaakt van ftalaatvrij PVC, ftalaten zijn weekmakers voor PVC om het product zacht te maken. Al onze yogamatten beschikken over een certificaat dat goedgekeurd is door de EU. Bij Manduka gaan ze nog een stapje verder: de matten zijn behalve vrij van gifstoffen, ook vrij van latex en zodanig ontworpen dat je er een leven lang mee kunt doen waardoor er minder yogamatten consumptie hoeft plaats te vinden en dus minder afval wordt geproduceerd.

Naast PVC zijn eco yogamatten vaak gemaakt van natuurrubber of TPE. Natuurrubber wordt veelvuldig door Manduka gebruikt en alle matten uit de eKO serie (eKO Lite, eKO SuperLite, eKO Long) worden gemaakt van dit materiaal. Het natuurrubber is 100% biologisch afbreekbaar, niet afkomstig uit het Amazonegebied en er worden niet-giftige opvulmaterialen gebruikt. De matten zijn voor 99% latexvrij en vrij van PVC of andere plastic materialen. Er wordt gebruik gemaakt van recycling wat een zero waste productieproces stimuleert. TPE is een 100% biologisch afbreekbaar materiaal wat als eigenschap heeft dat het bij kamertemperatuur elastisch is voor een fijne demping. Bij gebruik tijdens een yoga sessie en bij verhitting wordt het zacht en kan het makkelijk worden afgebroken. Onze TPE producten, zoals de Yogamat grip TPE extra dik van Lotus, zijn vrij van giftige stoffen, chloor, pvc en latex en ze zijn hypoallergeen. Zo profiteert het milieu ook optimaal als je een yogamat bij Superyoga koopt.

 

Wat past bij jou?

Als je op zoekt bent naar een eco yogamat dan kun je erop rekenen dat je een duurzame yogamat aanschaft. Dit kan een Manduka yogamat zijn maar ook een TPE yogamat of andere biologische mat. Bij het kiezen van een mat is het gegeven dat deze ecologisch geproduceerd is niet het enige dat belangrijk is. De kleur, het gewicht, de afmetingen en ook het materiaal spelen een belangrijke rol. Zo is natuurrubber een stuk zwaarder dan PVC en heeft het ook een sterke geur. Sommigen vinden dit heerlijk, anderen kunnen hier geen yoga sessie op uitvoeren. 

Een eco yogamat draagt bij aan een schoon milieu. Dit betekent geen restafval na de productie of materiaal dat 100% biologisch afbreekbaar is.

 

TPE

De eco yogamatten die gemaakt zijn van 100% TPE hebben een licht plakkerig effect en zijn ideaal voor yogi’s die een stevige grip op hun mat willen en daarmee een veilig gevoel. De TPE yogamatten hebben opvallende en vrolijke kleuren en vaak twee kleuren: een andere kleur aan de onderkant dan de bovenkant. Dit geeft een uniek effect aan de mat waardoor je zeker gezien mag worden met je eco yogamat! De meeste eco yogamatten van TPE beginnen bij een dikte van 5 mm waardoor je geniet van een aangename dikke laag die zorgt voor een fijne demping.

TPE is een zeer licht materiaal waardoor de eco yogamatten meestal slechts een kilo of iets meer wegen. Dit maakt het vervoeren van je eco yogamat een koud kunstje!

 

Bewaaradvies en onderhoud

Natuurlijke materialen hebben een beter onderhoud nodig dan synthetische materialen. Zo is het niet bevorderlijk om een natuurrubberen mat langdurig bloot te stellen aan direct zonlicht of een hoge temperatuur. Dit bevordert het natuurlijke afbraakproces waardoor de mat vele malen sneller slijt dan gewenst. Voor het wassen van een natuurrubberen mat geldt hetzelfde: het afbraakproces wordt versneld. Omdat TPE een samengesteld materiaal is dat biologisch afbreekbaar is, slijt het sneller dan volledig synthetische materialen. Zoek je een duurzame yogamat die geschikt is voor zeer intensief gebruik? Dan kun je het beste kiezen voor een PRO mat van Manduka. Deze is zowel een eco yogamat als een zeer duurzame yogamat. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van je yogamat dan geldt voor alle matten dat een goed onderhoud essentieel is. Maak de mat na iedere sessie schoon met een vochtige doek of een speciaal ontworpen yogamat cleaner. Laat de mat eerst geheel drogen voordat je deze oprolt en opbergt. Rol de mat strak op met behulp van yogamat elastieken zodat de uiteinden niet gaan krullen.


Toch op zoek naar een andere yogamat?

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.