Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Weight bags

Filters

Weight bags

De weight bag is een handig yoga accessoire dat je bij veel verschillende yoga oefeningen kunt gebruiken. Voor zowel de beginnende yogi als de ervaren yogi kan een weight bag een fijne uitkomst bieden bij yoga houdingen die voor spanning in de spieren zorgen. Er zijn veel verschillende yoga soorten waarbij de intensiteit van de stijl varieert. Daarnaast is ieder lichaam anders en ervaart de ene persoon weerstand bij het uitvoeren van een rekkende yoga pose als de blije babyhouding en de ander voelt juist weerstand bij een yoga pose als de neerwaartse hond houding.

 

Wat is een weight bag?

Een weight bag is een langwerpig stoffen zakje met een afmeting van 30 cm bij 12 cm. In dit zakje zit een binnenhoes die gevuld is met mosterdzaad. Deze combinatie creëert een handig yoga accessoire dat je ter ondersteuning van lichaamsdelen kunt gebruiken tijdens het uitvoeren van een yoga practice. Dit product laat je spieren ontspannen. De weight bag heeft een gewicht van 530 gram wat zorgt voor een lichte maar aangename druk op het lichaam.

 

Hoe gebruik je een weight bag?

Je kunt een weight bag op heel veel verschillende lichaamsdelen gebruiken. Tijdens het uitvoeren van een yoga oefening kun je de weight bag gebruiken door deze te plaatsen op het lichaamsdeel waar je weerstand ervaart. Je kunt dit product ook plaatsen op een plek waar je juist iets meer druk wilt geven. De vulling bestaande uit mosterdzaad geeft een natuurlijke sensatie die niet kunstmatig of geforceerd aanvoelt. Het effect hiervan is dat de weerstand als het ware wegsmelt en je in staat stelt om de spanning los te laten. Bij sommige yoga poses kan het zijn dat je op meerdere plekken tegelijk spanning voelt. Je kunt dan meerdere weight bags gebruiken voor extra veel ondersteuning om zo de stretch of ontspanning van de yoga pose te versterken. Ter ondersteuning van het hoofd kun je dit product ook goed gebruiken. Op momenten dat je in een yoga houding zit of ligt waarbij je hoofd de grond raakt, is het fijn om een zakje onder je hoofd te plaatsen voor een zachte ondersteuning.

Tijdens het mediteren kun je de weight bag natuurlijk ook gebruiken. Bij een zittende meditatie op een meditatiekussen kun je twee van deze producten op je bovenbenen leggen om extra comfortabel te zitten. Bij een liggende meditatie kun je de weight bag op meerdere lichaamsdelen leggen. Op de buik, benen, armen en zelfs op het voorhoofd voor extra verlichting.

Heb je een lange dag achter de rug? Ook dan is het fijn om een weight bag te gebruiken. Kies een houding die je fijn vindt en probeer te voelen waar je in je lichaam weerstand voelt. Leg een zakje op het lichaamsdeel en kijk of het ontspanning geeft.

 

Yoga oefeningen waarbij je een weight bag kunt gebruiken

Er zijn veel yoga asana’s waarbij je deze yoga accessoire kunt gebruiken. Het is fijn om een idee te krijgen van hoe je dit product het beste kunt gebruiken. Zorg allereerst voor een comfortabele yogamat.

Deze bekende yoga oefening wordt aan het eind van elke yogales uitgevoerd. Leg tijdens deze oefening een weight bag op je buik. Dit geeft een aangenaam gevoel door de druk van het gewicht en het mosterdzaad.

Tijdens de kindhouding kun je een zakje op je rug leggen. Dit versterkt de diepe ontspanning van deze houding. Op je bovenrug tussen je schouders kun je ook twee van deze producten plaatsen om spierspanning te verlichten. Onder je hoofd kun je in deze houding ook een zakje leggen, zo lig je langer comfortabel.

Bij de liggende twist worden verschillende lichaamsdelen gerekt. Plaats een weight bag op de voorkant van het schoudergebied dat naar de andere kant dan je benen gericht is, dit verlicht de spierspanning. Op het heupgebied aan de kant die open ligt kun je dit product ook plaatsen, hiermee grond je de heupen in deze houding.

De vishouding is een oefening waarbij meerdere yoga accessoires handig zijn om te gebruiken. Plaats aan beide kanten een weight bag op het gebied van de hand, neem een stukje van de onderarm mee. Je kunt bij de vishouding ook een yoga blok gebruiken onder de rug ter ondersteuning.

  • Viparita karani - benen van de muur pose

Om de grondende kwaliteit van deze oefening te versterken kun je een weight bag op je buik leggen. Ook kun je twee zakjes op de onderkant van je voeten plaatsen. De afmeting van dit product is hier perfect voor, ze zullen niet snel van je voeten vallen.

Specifiek binnen de Restorative Yoga wordt veel gebruikt gemaakt van verschillende accessoires waaronder de weight bag. De focus ligt bij Restorative Yoga op herstel en ontspanning van het lichaam waardoor yoga accessoires een grote aanvulling zijn in het kunnen uitvoeren van alle oefeningen zonder het lichaam te belasten.

 

Duurzaamheid

De weight bag van Pure is een duurzaam product. Er is gebruik gemaakt van kwalitatieve natuurlijke materialen waarbij de intentie om bij te dragen aan het welzijn van onze planeet is meegenomen. Dit product is geproduceerd in Europa en zorgen voor langdurig plezier. Het product bestaat uit twee lagen: de buitenhoes en de binnenhoes. In de binnenhoes zit de vulling van het mosterdzaad. De binnenhoes kun je met een rits openen. De buitenhoezen van deze collectie van Pure zijn van katoen of linnen.

 

Gevuld met mosterdzaad

Voor de vulling van de weight bag is gekozen voor het natuurlijke kruid mosterdzaad. Het ontspannen en geborgen gevoel dat dit zakje kan geven heeft zijn effect mede te danken aan het mosterdzaad. Mosterdzaad heeft kalmerende eigenschappen en kan bijdragen aan het verminderen van stress door het gebruik als vulling in de weight bags.

 

Onderhoud

Voor langdurig plezier is het goed om de weight bag op de juiste manier te onderhouden. Omdat de vulling van het mosterdzaad niet in aanraking met water mag komen is het belangrijk om de binnenhoes niet te wassen! De buitenhoes kun je wel wassen in de wasmachine op maximaal 30 graden. Heeft de hoes lichte vlekken? Dep deze dan schoon met een vochtige doek. Gebruik voor het drogen van de buitenhoes niet de droger maar laat deze in de natuurlijke lucht opdrogen.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.