Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga handdoeken

Filters

Yoga handdoeken

Een yoga handdoek is een multifunctioneel accessoire en must have tijdens je yoga sessie. Je gebruikt hem in combinatie met een yogamat en legt hem over de mat heen. De tussenlaag is hygiënisch, zorgt voor een extra dikke ondergrond en daardoor meer demping en je geniet ook nog eens van meer grip en een prachtige uitstraling. Wat voor soort yoga handdoeken bestaan er? Voor welke stijl kun je welke handdoek kiezen? Er bestaan verschillende soorten yoga handdoeken en iedere handdoek heeft eigenschappen die zijn afgestemd op een bepaald gebruik. Veel yogi's (in sportscholen) gebruiken een gewone handdoek van de sportschool of van thuis en ervaren daardoor helaas niet de voordelen van een echte yoga handdoek. De behoefte aan een yoga handdoek goedkoop oplossen, adviseren wij om niet te doen. Je zal met een gewone handdoek te maken krijgen met schuiven, een mindere grip en slecht drogende eigenschappen.

 

Hygiëne

Een yoga handdoek brengt verschillende voordelen met zich mee wat een yogales of sessie een stuk aangenamer maakt. Zo voer je je practice nog comfortabeler uit en voel je je nog meer op je gemak. Het gebruik van een yoga handdoek of yoga sokken is een hygiënische keuze als je gebruikt maakt van een yogamat die niet van jezelf is. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen in een yogales in de sportschool. Je legt de handdoek over de yogamat waardoor het raakvlak van de mat bedekt is door de handdoek. Ook als je wel een eigen yogamat gebruikt, voorkomt de yoga handdoek (die gemakkelijk te wassen is) dat je yogamat vuil wordt.

 

Extra grip

Behalve de nodige hygiëne, zorgt het gebruik van een yoga handdoek voor extra grip tijdens het uitvoeren van yoga oefeningen. Ook bij (hevig) transpireren zorgt de handdoek voor veel grip waardoor je niet uitglijdt. Manduka handdoeken zijn speciaal ontworpen om meer grip te bieden als je handen en voeten vochtig of zelfs nat worden. De speciale microfiber reageert op het vocht door meer grip en een stroef oppervlak te bieden. Een yoga handdoek is een aangename toevoeging bij intensieve of gevorderde yogastijlen waarbij je flink transpireert. Een voordeel van de Manduka towels is dat deze een zeer hoge vochtopname kennen en ook nog eens razendsnel drogen zodat je nooit met een natte handdoek te maken hebt. Als je extreme houdingen wilt uitvoeren waarbij je veel kracht zet op het oppervlak waar je op staat, zit of ligt, is een handdoek een must have om te zorgen dat je stevig blijft staan en de houding tot in perfectie kunt uitvoeren.

Onze yoga handdoeken die gemaakt zijn van katoen, bieden net als de Manduka handdoeken extra grip maar deze zorgen er ook voor dat je geniet van een dikke tussenlaag waardoor je je yogamat als het ware dikker maakt en zorgt voor een aangename demping en zachte laag. Bij houdingen die zwaar zijn voor je gewrichten kan dit heel fijn zijn.

 

Op reis

Als je op reis gaat, kan het knap lastig zijn om je yogamat mee te nemen. Sommige travel matjes zijn geschikt om te vervoeren in een koffer of tas, maar het kan zijn dat dit niet past of dat je geen travel matje in je bezit hebt. Als je geen hoge eisen wat betreft comfort en demping hebt, kun je je yoga handdoek ook gebruiken als yogamat. Je spreidt hem uit over een vlakke ondergrond (hout, stenen, vloerbedekking, zeil) en je kunt beginnen met het uitvoeren van oefeningen. Dit is niet geschikt voor alle yogastijlen aangezien de yoga handdoek van minimale dikte is in vergelijking met dikkere yoga matten.

 

Nopjes of geen nopjes?

Een yoga handdoek kan aan de onderkant wel of geen siliconen nopjes hebben. Weet je niet wat je het beste kunt kiezen? Bedenk dan eerst hoe je de yoga handdoek wilt gaan gebruiken. Gebruik je hem regelmatig als los product dat niet over een yogamat ligt maar los op de grond, dan is een uitvoering met nopjes heel fijn. Een handdoek zonder nopjes kan namelijk gaan schuiven op een ondergrond die glad is en dan moet je hem iedere keer recht leggen na een oefening en dat is niet fijn. Ook als je van plan bent om de yoga handdoek altijd over een yogamat heen te gebruiken, zijn nopjes fijn omdat de handdoek dan nog steviger over je mat heen ligt. Een variant zonder nopjes blijft ook stevig liggen op een goede stroeve yogamat maar als je gebruik maakt van een simpele mat uit bijvoorbeeld de sportschool die niet heel stroef is, dan komen de nopjes goed van pas.

Wil je je yoga handdoek aan twee zijden kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld fitness of andere sporten of wil je hem meenemen naar een dagje strand of zwembad? Dan zijn nopjes juist niet ideaal. De kant waarop de nopjes zitten, kun je niet gebruiken om je af te drogen en bovendien maken de nopjes de handdoek wat zwaarder dan een variant zonder nopjes. Op het strand trekken de siliconen nopjes bovendien zand aan en dat wil je liever niet.

 

Slijtage aan je yogamat voorkomen

Naast hygiëne, extra grip en meer comfort zorgt een yoga handdoek ervoor dat je yogamat minder vies wordt en daardoor minder vaak schoongemaakt of gewassen hoeft te worden. Dit scheelt heel wat moeite na een yogales: je rolt je matje weer op en de volgende keer geniet je van een schone yogamat. Als je yogamat wel vies wordt en je maakt deze schoon of wast hem, dan treedt slijtage sneller op. Vooral bij yogamatten die sneller slijten zoals matten die gemaakt zijn van TPE of natuurrubber is het gebruiken van een yoga handdoek van toegevoegde waarde om slijtage te voorkomen. Zo is een yoga handdoek een ware alleskunner die heel wat voordelen biedt en die je ook nog eens een prachtige uitstraling kan geven. De handdoeken van Manduka hebben prachtige unieke patronen en prints waarmee je de show in iedere yogales steelt!

 

Ook op zoek naar andere yoga accessoires?

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.