• Winkelmandje
€0,00
0

Yoga handdoeken


Op zoek naar een yoga handdoek? Kies uit veel verschillende soorten en bestel veilig bij Superyoga.nl ✓ Snelle levering ✓ A-merk producten ✓ Keurmerk.

 

Yoga handdoeken

Om te genieten van een optimaal comfort tijdens het beoefenen van yoga, gebruik je een yoga handdoek in combinatie met een yogamat. Een yoga handdoek is een fijne accessoire die gecombineerd met de yogamat de ideale workout mogelijk maakt. Weet jij nog niet wat een yoga handdoek is? Op Superyoga.nl vind je uitgebreide informatie over het nut van een yoga handdoek en waar je op moet letten als je er een wilt aanschaffen. Wat voor soort yoga handdoeken bestaan er? Voor welke stijl kun je welke handdoek kiezen? Bekijk de verschillende producten om antwoord op je vragen te krijgen.

 

Het nut van een yoga handdoek

Een yoga handdoek brengt verschillende voordelen met zich mee wat een yogales of –sessie een stuk aangenamer maakt. Zo voer je je practice nog comfortabeler uit en voel je je nog meer op je gemak. Een aantal voordelen op een rij.

 

Hygiëne

Het gebruik van een yoga handdoek of yoga sokken is een hygiënische keuze als je gebruikt maakt van een yogamat die niet van jezelf is. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen in een yogales in de sportschool. Je legt de handdoek over de yogamat waardoor het raakvlak van de mat bedekt is door de handdoek. Ook als je wel een eigen yogamat gebruikt, voorkomt de yoga handdoek (die gemakkelijk te wassen is) dat je yogamat vuil wordt waardoor je de mat niet grondig hoeft te reinigen maar kunt afnemen met een vochtige doek. Hierdoor gaat je yogamat langer mee. Ook in combinatie met een meditatiekussen is een handdoek erg fijn omdat je kussen hierdoor langer schoon blijft, en je hoeft het kussenhoes niet na iedere sessie te wassen.

 

Extra grip

Behalve de nodige hygiëne, zorgt het gebruik van een yoga handdoek voor extra grip tijdens het uitvoeren van yoga oefeningen. Ook bij (hevig) transpireren zorgt de handdoek voor veel grip waardoor je niet uitglijdt. De meeste yoga handdoeken hebben nopjes aan de onderkant zodat de handdoek zelf niet gaat glijden. Zo ervaar je extra grip aan de onderkant én bovenkant!

 

Op reis

Als je op reis gaat kan het knap lastig zijn om je yogamat mee te nemen. Sommige travel matjes zijn geschikt om te vervoeren in een koffer of tas, maar het kan zijn dat dit niet past of dat je geen travel matje in je bezit hebt. Als je geen hoge eisen wat betreft comfort hebt, kun je je yoga handdoek ook gebruiken als yogamat. Je spreidt de handdoek uit over een vlakke ondergrond (hout, cement) en je kunt beginnen met het uitvoeren van oefeningen. Dit is niet geschikt voor alle yogastijlen aangezien de yoga handdoek van minimale dikte is in vergelijking met dikkere yoga matten.

Superyoga.nl is 1408 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,3/10