Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga riemen

Filters

Yoga riem biedt ondersteuning

Yoga komt in heel wat verschillende stijlen en er bestaan talloze houdingen die per yogastijl verschillen. Houdingen kunnen makkelijk zijn, zoals de shavasana, waarbij je op je rug ligt met je armen naast je in een lijkhouding, maar houdingen kunnen ook zeer uitdagend zijn waarbij je de nodige flexibiliteit vereist van je lichaam. Als je geen gevorderde yogi bent, kom je gaandeweg je yoga avontuur gegarandeerd houdingen tegen die je niet direct kunt uitvoeren. Om toch de houding te kunnen oefenen en er steeds beter in te worden, bestaan handige yoga accessoires die je ondersteunen bij je bereik. Een veel voorkomende yoga accessoire is de yoga riem. Een yoga riem kopen kan verschillende vragen oproepen, die wij hieronder voor je beantwoorden.

Als je met je armen niet bij je voeten kunt komen, of je knie of been redt het niet om volledig in een houding te raken, gebruik je een yoga riem, ook wel yoga strap, om je ledematen als het ware te verlengen waardoor je alsnog in de houding kunt komen. Doordat je de yoga riem kunt zelf kunt afstellen op de gewenste lengte, bepaal je precies hoe ver je eigen lichaam komt en hoeveel ondersteuning je nodig hebt.

 

Veiligheid staat voorop

Door het gebruik van yoga accessoires zoals een yoga strap kies je voor zekerheid en veiligheid. Als je je lichaam (nog) niet door en door kent, weet je niet wat je lichaam wel en niet aan kan qua lenigheid en bereik. Overstrekken en forceren is iets wat je altijd dient te voorkomen omdat je lichaam niet voor niets aangeeft dat het niet verder komt. Begin je net met yoga of kies je ervoor om een nieuwe of uitdagende stijl te gaan leren? Een yoga riem kopen is dan een verstandige keuze, en zorg dat je deze altijd in de buurt hebt om te gebruiken. Niet alleen dient deze als verlengstuk van je ledematen, maar met een yoga riem zorg je er ook voor dat je een oefening volledig en juist kunt uitvoeren zonder te forceren. Spieren en gewrichten zijn belangrijke onderdelen tijdens een yoga practice waar je goed voor dient te zorgen! Een yoga riem is thuis of in de studio te gebruiken en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogi’s.

 

Welke soorten yoga riemen zijn er?

Een yoga riem is geen ingewikkeld product, maar er zijn wel verschillende soorten te onderscheiden. Er bestaat verschil in afmetingen waarbij een riem een standaard formaat van zo’n 180 cm kan hebben of met 250 cm lengte extra lang kan zijn. De lengte kan een belangrijke rol spelen en hangt af van de yogastijl en oefeningen waarvoor jij de yoga riem nodig hebt. Daarnaast bepaalt je eigen lengte welke variant het meest geschikt is voor jou. Ook de breedte van de riem kan variëren, maar deze is doorgaans zo’n 4 cm breed. Het is fijn als een strap niet te smal is.

Een tweede onderdeel dat kan verschillende onder verschillende soorten yoga riemen is de gesp waarmee je deze vastzet. Doorgaans is een yoga riem voorzien van een metalen gesp in de vorm van een D -ring, maar er zijn ook kunststof gespen als je niet tegen metaal kunt of dit niet prettig vindt in gebruik. Het bedienen van de gesp werkt net anders bij een kunststof gesp als bij een metalen gesp, maar het resultaat is hetzelfde: je kunt vertrouwen op een veilige en stevige ondersteuning.

Tot slot en zeker niet onbelangrijk is de uitstraling van de riem. Kies je voor een uitvoering met een uniek design erop of kies je voor een veilige en rustgevende effen kleur die bij je yoga blok, handdoek of ander accessoire past?

 

Hoe gebruik je een yoga riem?

Een yoga riem gebruiken, is redelijk makkelijk. Je zet het vast op dezelfde manier hoe je andere riemen kunt vastzetten. Toch kun je de yoga strap op meerdere manieren gebruiken. Als je vooral ondersteuning nodig hebt bij oefeningen waarbij je ledematen lengte tekort komen, is het gebruik van de yoga strap het makkelijkst: je slaat de strap om het onderdeel van je lichaam heen welke je wilt vasthouden en je houdt in plaats van dat lichaamsdeel de riem vast waardoor je dezelfde spieren en onderdelen van je lichaam gebruikt. Hierbij hoef je de gesp niet te gebruiken omdat je handen beide uiteinden van de yoga riem vasthouden. Wil je een langere tijd in een houding staan, zitten of liggen bij bijvoorbeeld yin yoga of het oefenen van houdingen die onderdeel zijn van een dynamische yogastijl? Dan is het handig om de gesp wel te gebruiken en de yoga riem volledig te benutten. Bind de riem om het gewenste lichaamsdeel heen, snoer deze zo strak vast als je zelf prettig vindt waarbij je rekening houdt met hoe ver je lichaam kan rekken en laat de uiteinden los waardoor je beide handen beschikbaar hebt zodat je deze ook kunt positioneren voor het juist uitvoeren van de oefening.

Je kunt erop vertrouwen dat alle yoga riemen hoge gewichten en krachten aankunnen waardoor deze nooit los schiet. Als je de yoga strap tussendoor wilt verstellen, strakker of losser, dan gaat dit heel gemakkelijk.

 

Prettig materiaal

Omdat een yoga riem doorgaans strak om je lichaam heen gesnoerd zit, is het fijn als het materiaal niet snijdt. De yoga riemen zijn gemaakt van dik en zacht katoen of een vergelijkbaar materiaal waardoor je nooit last zal hebben van een snijdend gevoel en zelfs minutenlang in eenzelfde pittige houding kunt blijven.

 

Voor studio’s en thuisgebruik

Een yoga riem rol je gemakkelijk op waardoor deze samen met je andere yoga items simpel te vervoeren is, bijvoorbeeld in je tas. Het is de ideale toevoeging voor in iedere yoga studio of sportschool maar ook voor thuisgebruik is een riem een onmisbaar item. Als je je practice uitvoert in een studio of sportschool kan het fijn zijn om alsnog een eigen yoga riem aan te schaffen zodat je altijd verzekerd bent van je eigen (hygiënische) exemplaar en zekerheid.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.