Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Nekkussentjes

Filters

Nekkussentjes

Je zou het niet zeggen, maar in de meeste gevallen wordt hoofdpijn veroorzaakt door nek- en rugklachten. En wat te denken van deze plekken zelf? Van je onderrug naar je nek kan de pijn soms flink zijn en je belemmeren in het dagelijks leven. Spanning en stress liggen meestal aan de oorsprong van deze klachten. Spieren rondom de wervelkolom en zelfs achterop het hoofd gaan zich onwillekeurig samentrekken wat een pijnlijk gevoel kan geven. Het probleem bij de kern aanpakken betekent ontspanning zoeken. Een nekkussen kan hier een grote rol in spelen. Lekker op je rug kunnen liggen met je hoofd in een perfecte hoek kan namelijk zeer relaxend werken. Met het nekkussen kun je een goede houding aannemen waardoor je wervelkolom op de juiste manier ondersteund wordt en waardoor de doorbloeding naar je hoofd vrijkomt. Voeg daar een mediterende sessie aan toe waarbij je de ademhaling reguleert en je bloedsomloop komt in het hele lichaam weer goed op gang. Ook doorbloeding helpt de spieren in nek en rug weer los te komen waardoor de pijn afneemt. Een nekkussen werkt dus op meerdere manieren om je spieren, en jezelf mentaal, te helpen ontspannen.

 

De vulling van het nekkussen

Relaxen is de rode draad door het verhaal van stress en spanning tegengaan. Met een nekkussen wordt een ontspanningssessie zoveel makkelijker doordat je hoofd bijna gewichtsloos voelt. Dit komt doordat de nekkussens gevuld zijn met ondersteunend maar zacht boekweitkaf, net als onze meditatiekussens. Dit zorgt ervoor dat het kussen zich goed vormt naar je nek en hoofd en goed blijft zitten. Omdat het kussen bovendien in een U-vorm loopt, word je aan alle kanten symmetrisch ondersteund. En hoe minder je het hoofd en de nek voelt, hoe beter je concentratie is om een rustgevende en/of mediterende sessie uit te voeren. Even een dutje doen? Ook daarvoor kun je gemakkelijk het nekkussen gebruiken. Het boekweitkaf zal je te allen tijde optimaal voorzien van de juiste ondersteuning, zelfs als dat langdurig is.

 

Tip: het nekkussen voor Yoga Nidra gebruiken

Het nekkussentje is goed te gebruiken als je in een relaxte houding rechtop wilt zitten (met behulp van bijvoorbeeld de rugleuning van een bank) of als je een liggende houding op de rug aanneemt. Heb je last van gespannen spieren en daardoor nek- en hoofdpijn? Dan is het raadzaam liggend plaats te nemen op de bank of op de grond op een yogamat in combinatie met het nekkussen. Bloed kan dan goed van en naar het hoofd stromen zodat de algehele bloedcirculatie weer op gang gebracht wordt en je sneller van het gespannen gevoel afkomt.

Als je op je rug ligt, kom je al snel in de buurt van een Yoga Nidra sessie. Dit is een yogastijl die zeer goed samengaat met een nekkussen. Je gaat met je armen wijd en je handpalmen open naar boven liggen op je rug. Vervolgens ga je proberen een zo diep mogelijk niveau van ontspanning te bereiken. Je gaat dan inzitten tussen de staat van slapen en bij kennis zijn. Hiermee kun je zowel fysiek als mentaal complete en diepe ontspanning bereiken waardoor pijn en spanning snel wegvloeien. Het nekkussen ondersteunt daar optimaal in en helpt je de perfecte concentratie te vinden. Even in slaap gevallen? Dat is helemaal niet erg, maar zet eventueel wel een wekker zodat je niet te lang slaapt. Het kan dan zijn dat je ’s avonds de slaap niet meer kunt vatten.

Met Yoga Nidra zal je veel positieve effecten ondervinden. Niet alleen lichamelijk, maar ook op mentaal vlak kun je aan een gezondere, rustigere leefstijl werken. Je zal meer energie ervaren, een beter concentratievermogen krijgen en een veel overzichtelijker, rustiger gevoel in je hoofd. Je kunt beter nadenken en je stresslevel zal aanzienlijk verminderen. Voeg daar het lavendel nekkussen aan toe en je bent mentaal en fysiek weer snel in optimale shape!

Wil je liever begeleiding bij je Yoga Nidra? Dat kan met de Yoga nidra cursus van Happy with Yoga.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.