• Gratis verzending vanaf €40,-
  • Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 80.000+ tevreden klanten

Nekkussentjes

Nekkussentjes

Je zou het niet zeggen, maar in de meeste gevallen wordt hoofdpijn veroorzaakt door nek- en rugklachten. En wat te denken van deze plekken zelf? Van je onderrug naar je nek kan de pijn soms flink zijn en je belemmeren in het dagelijks leven. Spanning en stress liggen meestal aan de oorsprong van deze klachten. Spieren rondom de wervelkolom en zelfs achterop het hoofd gaan zich onwillekeurig samentrekken wat een pijnlijk gevoel kan geven. Het probleem bij de kern aanpakken betekent ontspanning zoeken. Een nekkussen kan hier een grote rol in spelen. Lekker op je rug kunnen liggen met je hoofd in een perfecte hoek kan namelijk zeer relaxend werken. Met het nekkussen kun je een goede houding aannemen waardoor je wervelkolom op de juiste manier ondersteund wordt en waardoor de doorbloeding naar je hoofd vrijkomt. Voeg daar een mediterende sessie aan toe waarbij je de ademhaling reguleert en je bloedsomloop komt in het hele lichaam weer goed op gang. Ook doorbloeding helpt de spieren in nek en rug weer los te komen waardoor de pijn afneemt. Een nekkussen werkt dus op meerdere manieren om je spieren, en jezelf mentaal, te helpen ontspannen.

 

De vulling van het nekkussen

Relaxen is de rode draad door het verhaal van stress en spanning tegengaan. Met een nekkussen wordt een ontspanningssessie zoveel makkelijker doordat je hoofd bijna gewichtsloos voelt. Dit komt doordat de nekkussens onder andere gevuld zijn met lijnzaad. Dit zorgt ervoor dat het kussen zich helemaal perfect vormt naar je nek en hoofd. Omdat het kussen bovendien in een U-vorm loopt, word je aan alle kanten symmetrisch ondersteund. En hoe minder je het hoofd en de nek voelt, hoe beter je concentratie is om een rustgevende en/of mediterende sessie uit te voeren. Even een dutje doen? Ook daarvoor kun je gemakkelijk het nekkussen gebruiken. Het lijnzaad zal je te allen tijde optimaal voorzien van de juiste ondersteuning, zelfs als dat langdurig is.

Lijnzaad is niet het enige ingrediënt in de nekkussens. Ook vind je er lavendel in. Het paarse bloemetje dat al eeuwenlang wordt gebruikt om de rustgevende en verlichtende werking dat het heeft. Niet voor niets vind je lavendel ook terug in zeep, oliën of zelfs in thee. Lavendel bevat de stof linalool waarvan is aangetoond dat de geur hiervan ontspannend werkt. Dit is de reden dat de nekkussentjes ook dit aroma bevatten. Het zal je helpen een dieper level van ontspanning te vinden. Met een lavendel nekkussen is de kans op een relaxende sessie nog groter.

 

Het nekkussen op temperatuur gebruiken

Je kunt een nekkussen lekker koud maken door deze even een kwartier in de vriezer te doen. Met name tijdens een warme zomerdag of als je een intensieve sessie achter de rug hebt, dan kan dit zeer fijn werken. Na een heftige practice of na een lange werkdag waarbij je veel in dezelfde houding hebt gezeten, is het niet vreemd dat de spieren in de nek wat gaan opzwellen. Door deze plekken te verkoelen, kun je dit tegengaan. Omdat de spieren ontspannen blijven, zal de bloedtoevoer minder afgekneld raken in je nek naar je hoofd toe. Met een goede doorbloeding zullen de spieren langdurig ontspannen blijven en zacht aanvoelen.

Waar de een verkoeling zoekt, kan de ander meer baat hebben bij verwarming van de spieren. Je kunt er dan ook voor kiezen om het nekkussen kort te verwarmen. Als je nekspieren vermoeid zijn, kan warmte een hele fijne werking hebben. Hiermee zorg je ervoor dat de bloedvaten een stukje verwijden waardoor dit ook goed is voor de bloedtoevoer. De spieren krijgen door het bloed voldoende zuurstof waardoor deze weer snel vernieuwde energie krijgen. Je voelt je na een warm lavendel nekkussen weer opgewekt en energiek. Om het nekkussen te verwarmen, leg je deze kort in de magnetron op een laag wattage. Probeer uit wat je een lekkere temperatuur vindt en test eerst de warmte van het lavendel nekkussen met de achterkant van je hand als je deze uit de magnetron haalt. Zodra je de gewenste temperatuur hebt, kun je lekker op de bank of op een yogamat op de grond plaatsnemen en je met het hoofd in het nekkussen laten zakken. Je voelt snel genoeg de warmte op je spieren inwerken wat een zeer ontspannende werking zal hebben.

 

Tip: het nekkussen voor Yoga Nidra gebruiken

Het lavendel nekkussentje is goed te gebruiken als je in een relaxte houding rechtop wilt zitten (met behulp van bijvoorbeeld de rugleuning van een bank) of als je een liggende houding op de rug aanneemt. Heb je last van gespannen spieren en daardoor nek- en hoofdpijn? Dan is het raadzaam liggend plaats te nemen op de bank of op de grond op een yogamat in combinatie met het nekkussen. Bloed kan dan goed van en naar het hoofd stromen zodat de algehele bloedcirculatie weer op gang gebracht wordt en je sneller van het gespannen gevoel afkomt.

Als je op je rug ligt, kom je al snel in de buurt van een Yoga Nidra sessie. Dit is een yogastijl die zeer goed samengaat met een nekkussen. Je gaat met je armen wijd en je handpalmen open naar boven liggen op je rug. Vervolgens ga je proberen een zo diep mogelijk niveau van ontspanning te bereiken. Je gaat dan inzitten tussen de staat van slapen en bij kennis zijn. Hiermee kun je zowel fysiek als mentaal complete en diepe ontspanning bereiken waardoor pijn en spanning snel wegvloeien. Het nekkussen ondersteunt daar optimaal in en helpt je de perfecte concentratie te vinden. Even in slaap gevallen? Dat is helemaal niet erg, maar zet eventueel wel een wekker zodat je niet te lang slaapt. Het kan dan zijn dat je ’s avonds de slaap niet meer kunt vatten.

Met Yoga Nidra zal je veel positieve effecten ondervinden. Niet alleen lichamelijk, maar ook op mentaal vlak kun je aan een gezondere, rustigere leefstijl werken. Je zal meer energie ervaren, een beter concentratievermogen krijgen en een veel overzichtelijker, rustiger gevoel in je hoofd. Je kunt beter nadenken en je stresslevel zal aanzienlijk verminderen. Voeg daar het lavendel nekkussen aan toe en je bent mentaal en fysiek weer snel in optimale shape!

Wil je liever begeleiding bij je Yoga Nidra? Dat kan met de Yoga nidra cursus van Happy with Yoga.

 

Gratis verzending vanaf €40,-
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
80.000+ tevreden klanten
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.