Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga bolsters

Filters

Een yoga bolster kopen voor een fijne ondersteuning

Yoga bolsters worden veelal gebruikt bij yoga en meditatie. Yoga is gericht op balans, het ontspannen van spieren maar ook het versterken van spieren terwijl bewustwording van lichaam en geest continu aanwezig is. Bij verschillende statische yogastijlen zoals Yin yoga is een bolster een veel voorkomend accessoire om je ledematen, gewrichten en spieren te ondersteunen voor de nodige ontspanning. Net als bij andere yoga accessoires zoals een blok of riem ondersteunt een yoga bolster bij het juist uitvoeren van een houding, wat tenslotte het allerbelangrijkst is. Je wilt geen blessures oplopen waardoor je nooit verder dient te gaan dan de grens die je eigen lichaam aangeeft.

 

Waarvoor kun je een yoga bolster gebruiken?

Een bolster dient vooral ter ondersteuning van de rug, nek, armen en benen. Door het kussen in je onderrug te leggen en hierop te gaan liggen wordt de ruggengraat en onderrug ondersteund en kun je deze op allerlei manieren stretchen. Je kunt de bolster ook in je knieholten leggen zodat je benen niet plat op de grond liggen maar gebogen blijven, wat bij verschillende houdingen fijn kan zijn als je een zwakke onderrug hebt. Het strekken van je benen zorgt voor extra spanning op je onderrug wat je kunt verlichten door de yoga bolster te gebruiken.

Yoga bolsters kun je gebruiken bij iedere yogastijl en houding. Als je moeite hebt met bepaalde oefeningen of het lukt je niet om een stapje verder te gaan dan biedt het de ideale uitkomst om op een prettige manier stap voor stap verder te groeien in een houding of complete yogastijl. Een yoga bolster kopen ondersteunt het uitvoeren van je oefeningen met een veilig gevoel en je blijft langdurig in een goede concentratie.

Tijdens low-impact yogastijlen, pilates, een meditatiesessie of een mindfulness training is ontspanning een belangrijk onderdeel. Een koude ondergrond of andere kleinigheden kunnen ervoor zorgen dat je afgeleid wordt. Dit verstoort je concentratie waardoor je niet optimaal kunt bezig zijn met je sessie. Een deken of handdoek zijn in de meeste gevallen te dun, zeker voor beginners. Met een bolster ben je verzekerd van een warme ondergrond en geniet je van een comfortabele sessie!

 

Welke soort bolsters bestaan er?

Bolsters kunnen in verschillende uitvoeringen komen: zo zijn er ronde bolsters maar ook platte bolsters en ook in het formaat bestaan varianten: een standaard formaat of een kleine travel variant. Voor iedere behoefte is een product naar wens uit te zoeken!

De standaard bolster is rondvormig en heeft meestal een diameter van zo'n 20 centimter en een lengte van 60-70 centimeter. De rechthoekige uitvoering kan nog makkelijker als zitkussen worden gebruikt omdat je deze variant op allerlei manieren kunt neerleggen. Deze rechthoekige bolsters zijn redelijk groot en hebben een afmeting van zo'n 30 centimeter breed bij 15 centimeter hoog waardoor de doorsnede dus een stuk dikker is dan bij de rondvormige variant.

Tot slot vormt de travel bolster het ideale hulpmiddel om gemakkelijk met je mee te nemen. Bij veel yoga houdingen is ondersteuning van een kleiner item al voldoende. Zo kun je de travel bolster ideaal onder je ledematen of billen gebruiken als je niet geheel in een houding weet te raken. Ook kun je dit kleine kussentje heerlijk onder je ruggengraat leggen voor een fijne en subtiele achteroverbuiging.

 

Waarom is een bolster langwerpig?

In tegenstelling tot een meditatiekussen is een bolster langwerpig. Onze yoga bolsters zijn rond of rechthoekig van vorm. De langwerpige vorm biedt veel voordelen die een meditatiekussen niet biedt: je kunt de bolster onder je volledige ruggengraat leggen waardoor je verschillende liggende asana’s kunt uitvoeren waarbij je ruggengraat ondersteuning nodig heeft. Leg je hem onder je knieën ter ondersteuning bij liggende houdingen, dan kun je beide benen ondersteunen terwijl je deze niet dicht bij elkaar hoeft te houden omdat de bolster met zo’n 60 cm lang genoeg is voor iedere gewenste houding. Andersom kun je op een yoga bolster wel prima mediteren en zitten wat ook nog eens op twee manieren kan: je zit op dezelfde manier op de bolster als op een meditatiekussen waarbij de uiteinden naar links en rechts wijzen, maar je kunt hem ook onder je door steken waarbij deze voor en achter je uitsteekt. Deze laatstgenoemde manier kan een prettige ondersteuning bieden als je door je knieën (op je schenen) wilt zitten maar als je knieën niet zo ver kunnen buigen.

 

De eigenschappen

Onze yoga bolsters zijn gevuld met boekweitkaf. Dit zijn de doppen van de boekweitkorrel welke een heerlijke ondersteuning bieden en langdurig in goede conditie blijven. Door de gebogen vorm van de doppen, zorgt het materiaal voor een stevige ondersteuning die niet inzakt als je erop gaat zitten. Het kaf kun je bijvullen of eruit halen om zelf de juiste hoogte van het kussen te bepalen. De één vindt het fijn om wat lager te zitten en de ander zit graag hoog en stevig. Doorgaans geldt dat de bolster bij aankoop stevig gevuld is waardoor iedere yogi ermee uit de voeten kan omdat een hoge zitting geschikt is voor beginnende gebruikers. De zithoogte varieert per soort bolster en is bij de standaard bolster ongeveer 20 cm. Als je na verloop van tijd wat lager wilt zitten om bijvoorbeeld naar een situatie toe te werken waarbij je geen ondersteuning meer nodig hebt, kun je de hoeveelheid boekweitkaf verminderen zodat je lager komt te zitten of je schaft een travel bolster aan. Je stemt de yoga bolster volledig op je eigen wensen af waardoor je gemakkelijk de ideale zithouding voor jezelf creëert.

De bolster is opgebouwd uit twee lagen: een buitenhoes en een binnenhoes. De binnenhoes is gemaakt van een dun laagje katoen en bevat de vulling. Je kunt deze hoes openritsen waarna je bij de vulling kunt komen. Let op dat de vulling nooit nat wordt, dan verliest het zijn stevigheid en kun je er niet meer naar behoren op zitten. Om de binnenhoes zit de buitenhoes welke eveneens gemaakt is van katoen, dit keer een stevige en dikke laag. De buitenhoes kun je openritsen met een rits. De buitenhoes kun je wassen in de wasmachine als deze niet meer fris is.

Tot slot bevat iedere yoga bolster een handige draagband waaraan je het kussen kunt optillen en makkelijk kleine stukjes kunt vervoeren. Hierdoor hoef je niet aan de stof te plukken waardoor deze niet beschadigt.

 

Een must have voor iedere studio

Een goede yoga studio biedt voldoende accessoires zodat leerlingen van allerlei niveaus mee kunnen komen in de lessen. Omdat ieder lichaam anders is, is ondersteuning een essentieel onderdeel. Heb je een eigen yoga studio of meditatieruimte? Zorg dan dat er een aantal bolsters liggen, zonder bolsters geen complete practice! Yoga bolsters kopen is een waardevolle investering voor iedere yoga studio. 

 

Goed te onderhouden

Om zo lang mogelijk van je product gebruik te maken, is het belangrijk deze goed te onderhouden. De buitenhoes van de bolster kun je eraf halen en wassen in de wasmachine op 30 graden. Zo geniet je iedere sessie van een hygiënisch kussen. Bij lichte bevuiling kun je hem ook afnemen met een vochtige doek of je kunt een borstel of kledingroller gebruiken.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.