Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga draagbanden

Filters

Draagbanden en draagkoorden

 

Een draagband voor je yogamat

Een yogamat drager is een handig accessoire om je yogamat mee te vervoeren. Als je geen andere yoga accessoires nodig hebt, is een draagband ideaal om te gebruiken als je op locatie een yoga sessie gaat doen.

 

Wat is een yogamat draagband?

Een yogamat draagband is een band die speciaal is ontworpen om een yogamat mee te vervoeren en te dragen aan je schouder of op je rug. Een yogamat draagkoord is een wat dunner koord dat op dezelfde manier werkt. Beide bieden een alternatieve manier om je yogamat te vervoeren zonder tas waar je de yogamat in moet stoppen.

 

Hoe gebruik je een yogamat draagband?

Je gebruikt een yogamat draagband door hem af te stellen op de dikte van de yogamat die je wilt vervoeren. Als je verschillende matjes hebt, kun je de draagriem afhankelijk van de maten van je mat(ten) voor meerdere yogamatten gebruiken. Je kunt het draagkoord naar wens verstellen voor het gedeelte dat je over je schouder draagt, dit kan losjes of juist strak zijn.

Naast het gebruik van een draagkoord, kun je een yogamat drager ook gebruiken om je yogamat netjes en stevig opgerold op te bergen als je hem niet gebruikt. Door je yogamat goed opgerold te bewaren als je hem niet gebruikt, zorg je ervoor dat de kwaliteit van de mat zo goed mogelijk wordt behouden.

 

Waarom heb ik een yogamat draagkoord nodig?

Een yogamat draagkoord heb je nodig als je een snelle en makkelijke manier zoekt om je yogamat mee te vervoeren. Als je het draagkoord al eerder hebt gebruikt voor je yogamat, kun je bij de eerstvolgende keer dat je het koord wilt gebruiken je matje er makkelijk en snel in bevestigen. Zodra je op je locatie bent, heb je je yogamat supersnel uitgerold klaarliggen. Wel zo fijn als je een keer gehaast de les binnen komt lopen!

 

Een yogamat draagband, handig voor op reis

Als je veel op reis gaat met je yogamat is een yogamat draagband echt een aanrader. Je kunt je yogamat gemakkelijk dragen tijdens je reis, bijvoorbeeld in de bus of tijdens een treinrit. Mocht je de yogamat tijdens je lange reis toch in een yogatas vervoeren, kun je een yogamat draagband makkelijk meenemen in je tas. Het draagkoord neemt bijna geen ruimte in beslag, een kleine moeite dus om mee te nemen.

 

Hoe kies ik de juiste yogamat draagband?

Je kiest de juiste draagband door onder andere te kijken naar wat de specificaties van je yogamat zijn die je wilt dragen. Niet alle yogamatten zijn ideaal om met een draagkoord of draagband te vervoeren vanwege het gewicht van de mat.

De yogamat draagkoorden van Lotus en Manduka zijn geschikt voor alle soorten yogamatten.

Manier van verstellen

Het verstellen van een yogamat drager werkt niet bij alle dragers hetzelfde. Bij sommige yogamat draagriemen kun je de maat bepalen via een lus die je kunt verstellen. Andere dragers kun je verstellen door middel van een clip, deze kan op de gewenste maat verschoven worden. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je bekijken welk verstelsysteem je het fijnste vind.

Materiaal van de yogamat drager

Andere factoren die meespelen in het maken van je keuze zijn eventuele voorkeur voor type materialen, niet alle yogamat dragers zijn namelijk van hetzelfde materiaal gemaakt. Zo zijn er draagkoorden van katoen, nylon en polyester. Het ene materiaal is duurzamer dan het andere.

Kies een kleur die bij je past

Ook de uitstraling van het materiaal van het koord in combinatie met de kleuren of patronen zijn bepalend voor je keuze. Zoek je een basic draagkoord of hou je meer van een vrolijk kleurtje met een print? En dan nog, wat is de kleur van je yogamat? Het is leuk om een drager te kiezen die een mooie match maakt met je yogamat.

 

Van welke materialen zijn yogamat dragers gemaakt?

Yogamat dragers worden gemaakt van verschillende materialen zoals nylon, katoen en polyester. De verschillen in materiaal hebben effect op de uitstraling en kwaliteit van het koord.

Yogamat drager van katoen

Een yogamat draagkoord van katoen is zeer kwalitatief vanwege de stevigheid van dit materiaal. De draagkracht van een katoenen draagkoord is hoog en zal jarenlang meegaan. De uitstraling van katoen is tijdloos en is makkelijk te combineren met verschillende yogamatten. Daarnaast is een drager van katoen makkelijk schoon te maken vanwege de structuur. Bij de productie van katoenen draagkoorden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur.

Yogamat drager van polyester

De polyester yogamat draagriemen zijn net als de katoenen draagriemen een stevig materiaal en zeer geschikt om te gebruiken voor dit product. Voor de polyester dragers is gebruik gemaakt van gerecycled polyester.

Yogamat drager van nylon

De draagkoorden van nylon hebben een andere uitstraling dan de katoenen en polyester draagkoorden. Een drager van nylon heeft een licht glimmende en gladde structuur. Het draad van een nylon koord is een stuk dunner dan de andere uitvoeringen. De nylon varianten zijn zeer betaalbaar en in verschillende kleuren te krijgen.

 

Hoe onderhoud ik mijn yogamat draagkoord?

Het onderhouden van je yogamat draagkoord is minimaal. Omdat het om een relatief klein stukje stof gaat zal het koord niet snel heel vies worden. Is de draagband toch vies geworden, dan kun je het draagkoord op de hand wassen in een sopje met een klein beetje zeep. Na het wassen kun je het draagkoord hangend laten opdrogen.

Het is niet nodig om je yogamat drager in de wasmachine of de droger te doen. Heeft je voorkeur toch om de drager in de wasmachine te wassen, kies dan voor een mild wasprogramma van maximaal 30 graden. Bij een lichte bevuiling kun je ook een vochtige doek gebruiken en het draagkoord schoon deppen.

 

Combineren met

Heb je meer dan alleen je yogamat om te vervoeren? Combineer je yogamat drager met een handige yogatas voor je bolster, meditatiekussen of yoga blok. Op deze manier kun je alsnog handig al je yoga producten vervoeren zonder dat je met je handen vol zit.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.