Thee

Lotus Rustgevende yoga thee - Lotus
Bestseller
Lotus Dosha thee pakket - Lotus
-11%
Dosha thee pakket - Lotus
 
Lotus Thee pakket - Lotus
-16%
Thee pakket - Lotus
 

De lekkerste losse thee

Ben jij een echte theeliefhebber? Of je nu voor een biologische thee, groene thee of kruidenthee gaat, het drinken van een goede kop thee is altijd een bewuste keuze. Het is niet alleen ontzettend lekker, je doet er je lichaam ook zeker een groot plezier mee. Ben je geen groot fan van water drinken? Dan kun je dat perfect oplossen door genoeg thee op een dag te nuttigen. Je lichaam is gehydrateerd en je voelt je vitaal gedurende de dag. Een gezonde leefstijl kun je op allerlei manieren nastreven. Regelmatig een (intensieve) yoga practice beoefenen kan daar een wezenlijk onderdeel van zijn, maar onderschat ook niet de kracht van dagelijks thee drinken. Ook ben je met thee nooit gebonden aan slechts één keuze. Van thee is er een breed spectrum aan smaken en samenstellingen zodat er altijd een bijzondere thee voor jou is. Wij hebben de meest speciale thee van de hoogste kwaliteit voor je gevonden en geselecteerd waaronder kamille thee, rustgevende yoga thee en de Ayurvedische Vata thee. Deze bijzondere thee is afkomstig van een echte thee sommelier en is met het blote oog in het land van herkomst uitgezocht en gekeurd op kwaliteit.

 

Welke soorten thee zijn er?

Thee komt in allerlei soorten en wordt onderverdeeld in meerdere categorieën. Zwarte thee wordt het meeste geschonken, soorten die daartoe behoren zijn bijvoorbeeld ceylon en earl grey thee. Daarnaast is er een breed scala aan (biologische) groene thee met allerlei verschillende toevoegingen van aroma’s. Ook is er witte thee, jasmijnthee en puerh thee. Ben je een fan van muntthee, rooibosthee of zoethoutthee? Dit is bijzondere thee want in theorie zijn het eigenlijk helemaal geen theesoorten maar kruidentreksels waarin geen theïne voorkomt! Een compromis: Dit worden kruidentheesoorten genoemd.

 

Hoe wordt thee gemaakt?

Op kruidenthee na, worden alle theesoorten gemaakt van blaadjes die afkomstig zijn van de theeplant (Camellia sinensis). Tijdens de oogst van theeblaadjes worden uitsluitend de jonge blaadjes geplukt. Het is echter dan nog lang niet klaar voor consumptie! Eerst worden de blaadjes gedroogd zodat ze verder bewerkt kunnen worden. Ze worden zacht en soepel en verwelken waarna ze gerold worden zodat het laatste bladsap uit de blaadjes komt. Dit wordt gedaan zodat de blaadjes daarna kunnen oxideren. Dit vervolgproces is nodig om kleur en aroma te krijgen. Daarnaast is het afhankelijk van de tijd die de bladeren oxideren die mede bepaalt welk aroma en welke kleur de thee uiteindelijk krijgt. Zwarte thee is volledig geoxideerd, groene thee nauwelijks en witte thee vaak helemaal niet.

 

Welke werking heeft thee op het lichaam?

Welke werking thee op je lichaam heeft, is natuurlijk afhankelijk van het soort thee dat je drinkt. Zo staat kamille thee bekend om zijn natuurlijke kalmerende werking, terwijl jasmijn parels thee een bron van antioxidanten is, die het lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Verschillende soorten thee hebben allemaal hun eigen positieve werkingen. Thee afkomstig van de Camellia sinensis bevat cafeïne (theïne) maar in een kleinere hoeveelheid. Het ligt eraan welke soort thee je drinkt en hoe sterk je de kop zet. Zwarte en groene thee bevatten per kopje 30 milligram cafeïne. Dit is een stuk minder dan koffie bevat maar het kan je wel een dosis stimulans geven. Heb je juist moeite met inslapen als je laat thee hebt gedronken? Dan kun je het beste een kruidenthee drinken, deze soort bevat geen theïne maar zorgt er wel voor dat je helemaal tot rust komt voor het slapen gaan.

 

Is thee goed voor je lichaam?

Thee heeft niet alleen een positief effect op je gemoedstoestand, maar is ook goed voor je lichaam. Zo helpt het bij het zuiveren van gifstoffen uit je lichaam, het verlagen van je bloeddruk en verkleint het de kans op een beroerte. Let op: kruidenthee kan juist de bloeddruk weer verhogen. Daar kun je baat bij hebben als je last hebt van een lage bloeddruk. Tot slot zorgt het drinken van meerdere koppen groene thee op een dag dat het LDL-cholesterol verlaagt waardoor ook het risico op hart- en vaatziekten afneemt. Een gezondere leefstijl? Daar mag thee niet in ontbreken!

 

Wat is er bijzonder aan groene thee?

Groene thee is in tegenstelling tot zwarte thee nauwelijks geoxideerd na het drogingsproces van de bladeren. Wat wel wordt gedaan, is de blaadjes stomen na het plukken. Het gevolg is dat polyfenolen intact blijven. Dit woord zal niet snel een belletje doen rinkelen maar kort gezegd werken polyfenolen ontstekingsremmend in het lichaam. De opkomst van groene thee is enorm geweest de laatste decennia en dus niet zonder reden. Groene thee bevat ook flavonoïden. Ook dit is een term die je waarschijnlijk niet veel hoort maar het zijn krachtige antioxidanten die mogelijk een kanker remmende werking hebben. Een paar kopjes groene thee op een dag drinken kan daarom nooit kwaad! Wist je trouwens dat er van groene thee de meeste biologische theesoorten te krijgen zijn? Biologische groene thee is niet alleen voor jezelf maar ook voor het milieu een betere keuze.

 

Waarom biologische thee?

Biologische thee wordt vaak als een luxe gezonde thee gezien door het prijsverschil met de ‘gewone’ merken thee. Dit beeld is niet geheel onterecht want zowel smaak als wijze van verbouwen is heel verschillend met die van andere thee. Biologische (groene) thee is vrij van toevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen waardoor de thee een veel natuurlijkere smaak heeft. Daarnaast gaat het verbouwen van biologische thee op een milieuvriendelijkere wijze dan reguliere thee. De theeplanten worden namelijk niet bewerkt met chemische kunstmest of met chemische bestrijdingsmiddelen. Dit is niet alleen stukken beter voor het land, ook krijg jij geen restjes van chemische stoffen binnen via de theeblaadjes. Het drinken van biologische thee draagt dus op meerdere vlakken bij aan een gezondere omgeving en een gezondere jij.

 

Welke thee is goed voor vermoeidheid?

Bij vermoeidheid kan groene thee zorgen voor een energieboost door het natuurlijke cafeïnegehalte, ook wel theïne, en de verschillende antioxidanten. Daarnaast zorgen ook kruidenmixen met bijvoorbeeld kaneel, gember en zoethoutwortel (Vata thee) voor een warm en opgeladen gevoel. Wil je liever een verkwikkend effect, bijvoorbeeld om wakker te worden in de ochtend, dan kan een kruidenmix van venkel, pepermunt en anijszaad (Pitta thee) zorgen voor verfrissing en extra energie.

 

Waarom thee na yoga?

Een kop thee drinken na een yogasessie is niet alleen goed om je lichaam te hydrateren, maar zorgt er ook voor dat je de innerlijke rust langer vast kunt houden dankzij het kalmerende effect. Zo is een kopje lavendel of kamille thee bijvoorbeeld perfect na een yoga- of meditatiesessie in de avond, zodat je lekker ontspannen naar bed kunt. Doordat de bloedcirculatie tijdens een yogasessie extra op gang gebracht wordt, worden de goede stofjes in thee bovendien beter door je lichaam verspreid, zoals de antioxidanten van groene thee. Daarnaast helpt een kopje thee na yoga bij het afvoeren van afvalstoffen die tijdens het doen van bijvoorbeeld een Yin Yoga gaan stromen.

 

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.