Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Meditatiematjes

Filters

Een meditatiematje ter ondersteuning

Het meditatiematje is een handig en compact product. Het is een ergonomisch en tijdloos product dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Tijdens het uitvoeren van je yoga practice of tijdens een meditatie, bij beide kun je dit product gebruiken. Superhandig om te vervoeren als je op locatie een yoga of meditatie sessie wilt volgen. Wil je op vakantie ook mediteren en comfortabel zitten, neem dan het meditatiematje mee. Of als je voor langere tijd op de grond moet zitten, is dit product ook erg handig. Als je langdurig in eenzelfde houding moet blijven, kun je weerstand aan je lichaam ervaren. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als je met een comfortabel meditatiematje kan bijdragen aan een meer ontspannen yoga of meditatie practice?

Je kunt het meditatiematje ook combineren met een meditatiekussen door het kussen bovenop het matje te leggen, zo zit je hoger wat voor meer comfort kan zorgen.

 

Wat is een meditatiematje?

Een meditatiematje is een mini versie van een Zabuton. Een Zabuton is een traditioneel Japans vloerkussen dat wel duizend jaar terug zijn oorsprong vindt. Het is bedoeld om mee op de grond te zitten. Oorspronkelijk zat je alleen op een Zabuton als je een hoge status had en bijvoorbeeld lid van een keizerrijk was. Vandaag de dag is het gebruik van een Zabuton in de meeste huishoudens in Japan heel normaal en onderdeel geworden van het dagelijkse leven.

Dit matje heeft een afmeting van 40 cm bij 40 cm en heeft een licht gewicht van 800 gram. Dit product is bedoeld om op te zitten en geeft daarbij een zachte ondersteuning. Bij aankoop van dit matje zal je merken dat je hem voor nog veel meer momenten kunt gebruiken dan tijdens de yoga en meditatie. De vulling van dit product bestaat uit 100% zuivere boekweitkaf. Hierdoor blijft het matje veerkrachtig en kan het flink wat gewicht hebben.

 

Hoe gebruik je een meditatiematje?

Je kunt een meditatiematje gebruiken tijdens het mediteren. Bij een zittende meditatie gebruik je hem als zitkussen. Dit geeft een zachte maar stevige ondergrond. Bij een liggende meditatie kun je de meditatiemat ook plat gebruiken ter ondersteuning van je billen. Dit product hoef je niet altijd plat te gebruiken, je kunt hem ook oprollen en als ondersteuning gebruiken bij een liggende meditatie, bijvoorbeeld onder je nek. Bij een liggende meditatie op je rug kun je het product opgerold ook onder je knieën leggen ter ondersteuning. Tijdens een yoga practice kun je het meditatiematje ook opgerold gebruiken om bepaalde lichaamsdelen te ondersteunen. Naast yoga zijn er nog zo veel meer vormen van lichaamsbeweging waarbij dit kleine wonder een handige tool kan zijn. Ben je masseur en moet je improviseren met het geven van een lichte ondersteuning van een lichaamsdeel, probeer het matje dan uit! Kijk eens op welke momenten het matje voor jou nog meer goed van pas kan komen.

 

Yoga oefeningen waarbij je een meditatiemat kunt gebruiken

De onderstaande yoga oefeningen zijn voorbeelden waarbij je een meditatiematje kunt gebruiken. Zo helpen we je een beetje op weg om een inzicht te krijgen hoe je het matje veelzijdig kunt inzetten.

Bij de lotushouding kun je het meditatiematje gebruiken om op te zitten. Zeker als je in deze houding gaat mediteren, is het fijn om een goede ondergrond onder je te hebben.

Plaats tijdens deze houding het matje onder je hoofd als je niet comfortabel plat kunt liggen of probeer het opgerold onder je nek te leggen.

Tijdens het uitvoeren van het smeltende hart kan het fijn zijn om een matje onder je knieën te leggen of onder je borst, net niet in je gezicht.

  • Svastikasana – Gunstige houding

In deze zittende yoga houding is het fijn om een meditatiematje onder je te leggen.

 

Op reis

Ga je op reis, eventueel met kinderen? Ook dan is het matje een praktisch product om bij je te hebben. Laat je kindje tijdens het wachten bij drukte lekker zitten op het meditatiematje. Als je op reis gaat heb je meestal al genoeg spullen bij je en zijn bepaalde yoga producten te groot om mee te nemen. Voor het mediteren kun je het matje als alternatief gebruiken.

 

Duurzaamheid

Bij de meditatiematjes uit de Pure serie is veel aandacht besteed aan het produceren op duurzame wijze. De in Europa geproduceerde collectie meditatiematten bestaat uit kwalitatieve materialen en tijdloze aardse kleurtinten. Er is voor deze serie gekozen voor katoen en linnen. Voor de vulling van het matje is boekweitkaf gebruikt. Dit is een natuurlijk product dat lang meegaat en veel positieve eigenschappen heeft. Het is geurloos en zeer hygiënisch. De meditatiematjes hebben een stevige rits die ervoor zorgt dat het kaf niet zomaar uit het matje kan vallen. Als je de rits van de buitenhoes opent kan het boekweitkaf er wel uit komen omdat er geen binnenhoes in het product zit.

 

Onderhoud

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je product is het goed om te weten wat je wel of juist niet kunt doen in het onderhoud. In de meditatiematten zit geen binnenhoes, hierdoor is het niet mogelijk om het matje in de wasmachine te wassen. Ditzelfde geld voor de droger, stop het matje niet in de droger! Het boekweitkaf dat in dit product zit mag niet in aanraking met water komen. Om het matje alsnog mooi en schoon te houden kun je bij vlekken voorzichtig deppen met een vochtige doek. Bij intensief gebruik kan het zijn dat het matje onaangename geuren als zweet opneemt, leg het meditatiematje dan in de buitenlucht zodat het kan uitwaaien.

 

Tip

Combineer het meditatiematje met een warme yoga deken en een heerlijk oogkussentje gevuld met lavendel voor een extra ontspannen meditatie of yoga sessie.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.