• Winkelmandje
€0,00
0

Sticky yogamatten


Sticky yogamatten

Ben je net begonnen met yoga of ben je een gevorderde yogi of yogini? Dit bepaalt voor een groot deel welke yogamat je uitkiest en nodig hebt voor het uitvoeren van je practice. Beginnende beoefenaars hebben vaak behoefte aan veel zekerheid en een veilig gevoel. Iedereen heeft een niveau en behoefte en daarop spelen we graag in. Op deze pagina vind je sticky yogamatten.

Een sticky yogamat geeft een plakkerig effect waardoor je niet snel uitglijdt en daardoor als beginner veel veiligheid zal ervaren. Het plakkerige effect zorgt dat je in de juiste houdingen kunt blijven staan, maar zorgt er ook voor dat je geen dynamische vormen van yoga kunt uitvoeren omdat de flow van je practice wordt onderbroken dat het plakken van de sticky yogamat. De sticky yogamatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende uitvoeringen. Zo zijn er extra dikke sticky yogamatten en matjes die net wat langer of breder zijn.

 

Wat past bij jou?

Er zijn verschillende soorten sticky yogamatjes te krijgen. De merkloze matjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en zijn met 4 mm dikte net iets dikker dan een standaard sticky matje. De sticky matjes van Manduka zijn bijvoorbeeld 3 mm dik. Dan zijn er nog sticky yogmatjes van het merk Ohm, deze zijn extra dik met 5 mm en ook nog eens 2 cm langer én breder. Kies een mat die het beste bij jou past.

 

Bewaaradvies

Een sticky yogamat slijt sneller dan een premium yogamat. Daarom is het goed onderhouden belangrijk zodat je er zolang mogelijk mee kunt doen. Maak je matje schoon na iedere sessie en let bij het bewaren op dat je de mat pas oprolt als deze geheel gedroogd is. Rol hem strak op met behulp van yogamat elastieken zodat de uiteinden niet gaan krullen.


Toch op zoek naar een andere yogamat?
» extra brede yogamat
» extra lange yogamat
» extra brede én lange yogamat
» extra dikke yogamat
» eco yogamat
» reis yogamat

Superyoga.nl is 1408 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,3/10