• Winkelmandje
€0,00
0

Extra lange yogamatten


Yogamat extra lang

Voor iedere yogi of yogini geeft een andere yogamat een veilig en fijn gevoel om je practice zorgeloos op uit te voeren. Welke mat past het beste bij jou? Wij spelen graag in op de persoonlijke behoefte van iedereen die aan yoga doet. Op deze pagina vind je yogamatten die extra lang zijn.

Een yogamat die extra lang is, biedt een extra stuk ruimte aan de voor- en achterzijde van de yogamat zodat je tijdens een oefening nooit voor of achter je mat raak. De ‘yogamat extra lang’ is er in twee categorieën: een lengte van 200 cm en een flink stuk extra waardoor de mat uitkomt op 216 cm lang. Ben je langer dan de gemiddelde persoon of doe je veel oefeningen waarbij je de totale lengte van je yogamat wilt benutten? Dan is een extra lange yogamat van 216 cm jouw mat om vrijuit yoga op te beoefenen.

 

Wat past bij jou?

Op een yogamat, extra lang, extra breed, extra dik of van een normaal formaat, moet je je veilig en comfortabel voelen. Door het juiste formaat te kiezen, geniet je jarenlang van de mat die je koopt en die het beste bij jou past. Het voordeel van een extra lange yogamat is dat deze meestal ook net wat dikker is dan een gewone yogamat. Hierdoor geniet je van een extra lange én extra dikke mat waardoor je nog stabieler en geruster je oefeningen kunt uitvoeren.

 

Bewaaradvies

De yogamat extra lang van Manduka is ook nog eens extra breed én extra dik. Hierop kun je de meest dynamische oefeningen uitvoeren en heb je een mat voor het leven uitgekozen. De eigen merk matten zijn 200 cm lang. Een yogamat die extra lang is, heeft ‘meer mat’ en moet daardoor zorgvuldig worden opgeborgen. Maak je mat sowieso na iedere sessie goed schoon en laat deze hangend drogen. Daarna kun je de mat het beste stevig opgerold bewaren door yogamat elastieken om de uiteinden van de mat te binden. Hierdoor gaan de hoekjes niet krullen en blijft de mat langer mooi.


Toch op zoek naar een andere yogamat?
» extra brede yogamat
» extra brede én lange yogamat
» extra dikke yogamat
» sticky yogamat
» reis yogamat
» eco yogamat
» premium yogamat

Superyoga.nl is 1350 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,2/10