Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga dekens

Filters

Een yoga deken voor ondersteuning en warmte

Je kunt op heel veel verschillende plekken je yoga practice beoefenen: in de studio, in de sportschool, thuis, in de buitenlucht, op reis, ga zo maar door. Soms kan het voorkomen dat je voor of na een sessie behoefte hebt aan extra warmte. Bijvoorbeeld als je op vakantie in de schemering een ontspannende yogasessie volgt waarbij de temperatuur snel afneemt. Of als je een zware sessie achter de rug hebt waarbij je lichaamstemperatuur flink is gestegen en niet te snel wilt afkoelen. Met een yoga deken zorg je goed voor je lichaam en zorg je ervoor dat je het niet koud krijgt.

 

Handig tijdens mediteren

Niet alleen bij yoga sessies maar ook tijdens het mediteren komt een yoga deken heel goed van pas. Met de deken sluit je jezelf gemakkelijk af van de omgeving waardoor je je een stuk beter kunt concentreren wat je meditatie ten goede komt. Sla de yoga deken bijvoorbeeld om je schouders heen als je een zittende meditatie uitvoert op de grond of een meditatiekussen. Omdat de yoga deken niet zwaar is, voel je deze nauwelijks waardoor je niet wordt afgeleid. Ook tijdens een liggende meditatie gebruik je je yoga deken voor een maximaal comfort, goede concentratie en een lekker warm gevoel. Leg de deken over je gehele lichaam of een gedeelte, wat jij het prettigst vindt. Tijdens het mediteren ben je niet veel in beweging waardoor je lichaam geniet van de extra warmte. Als je het fijn vindt om buiten yoga te doen of te mediteren, is de deken een must have om mee te nemen. Je kunt erop zitten, je kunt hem om je heen slaan of erop liggen. De yoga deken beschermt je lichaam tegen tocht en optrekkende kou vanaf de grond.

 

Een handig yoga accessoire

Een yoga deken kan gemaakt zijn van wol, katoen of fleece. De eigenschappen van de deken zijn niet alleen belangrijk om je warm te houden tijdens een rustig moment of een meditatie, maar ook tijdens een yoga practice kan de yoga deken als accessoire van pas komen om houdingen op een comfortabele manier uit te voeren. Met behulp van een yoga blok of riem kom je meestal een heel eind bij verschillende statische yogastijlen bij het ondersteunen van je lichaam. Een yoga deken voegt hier nog iets aan toe wat een riem of blok niet kan: het ondersteunen en bieden van een extra zachte demping voor je gewrichten en botten. Drakenposes vormen een goed voorbeeld van een houding waarbij een deken van pas komt als accessoire. Bij een drakenpose rust er veel gewicht op je knie(schijf) die op de ondergrond steunt. De ondergrond is doorgaans een yogamat en afhankelijk van de dikte en demping van de yogamat is een extra zachte laag tussen je knie en de mat nodig om de pose gedurende enkele minuten goed uit te kunnen voeren. Ook bij vlinderposes waarbij er juist gewicht op je enkels rust, is een yoga deken een fijne uitkomst om een beurs gevoel of zelfs afknelling van je enkels te voorkomen. Door de deken als een pakketje op te vouwen en onder je gevoelige lichaamsdeel te leggen, bied je het lichaamsdeel een zachte ondersteuning.

Heb je een gevoelige rug, wil je aan een gezonde houding werken of heb je baat bij het openen van je borststreek? Dan kun je de yoga deken in een langwerpige vorm op rollen of vouwen en precies onder je ruggengraat leggen. Als je je armen in een cactushouding legt, opent je hart- en borststreek wat een bevrijdend gevoel kan geven en je rug profiteert er tevens van. Door de opgerolde deken dwars onder je ruggengraat te leggen, kun je je wervels een tegenovergestelde buiging laten maken wat prettig kan aanvoelen als je last hebt van een verkeerde houding (voorover gebogen). Je kunt dit op verschillende hoogten doen en je kunt zelfs al je wervels afgaan tot deze aan de beurt zijn geweest. Voer deze oefening dagelijks met de nodige voorzichtigheid uit en je zal merken dat je steeds minder last van je rug of juist borststreek krijgt.

 

Yoga deken of yoga handdoek?

Je hebt al een yoga handdoek, heb je nu ook nog een yoga deken nodig? Of je twijfelt of je een yoga handdoek of juist een yoga deken moet aanschaffen? Wat is het verschil en zijn ze handig om allebei te hebben? Als je al een yoga handdoek hebt en deze heeft nopjes aan de onderkant om glijden te voorkomen, is het niet handig om deze als deken te gaan gebruiken. De nopjes kunnen onprettig aanvoelen en maken de handdoek zwaar waardoor er extra gewicht op je lichaam rust. Als je handdoek geen nopjes aan de onderkant heeft dan kun je deze prima als deken gebruiken. Een handdoek is wel een stuk kleiner dan een yoga deken dus als je een product wilt dat je helemaal om je heen kunt slaan dan is een yoga deken uiteindelijk toch fijner.

Andersom kun je een yoga deken alleen in enkele gevallen gebruiken als vervanger van een yoga handdoek. Als je een rustige yogastijl beoefent waarbij je geen of nauwelijks druk uitoefent op de ondergrond, maar vooral liggende of zittende oefeningen uitvoert, kan de yoga deken de functie van een handdoek overnemen. Zodra je grip nodig hebt op je ondergrond of als je verlangt dat de tussenlaag vocht kan opnemen, voldoet de deken niet meer. Een yoga handdoek wordt speciaal gemaakt om te kunnen presteren bij bepaalde omstandigheden waarbij grip en vocht een rol spelen. Een yoga deken beschikt niet over deze eigenschappen.

 

Op reis

Als je op reis of op vakantie gaat dan kun je niet altijd evenveel spullen meenemen in je koffer of in je backpack als je van plan bent om rond te gaan trekken. Toch is het heel erg fijn als je altijd je vertrouwde yoga items bij je hebt om bij te komen na een drukke dag of juist om extra tot rust te komen. Een grote yogamat kun je meestal niet makkelijk vervoeren waardoor je al gauw uitwijkt naar alternatieve producten. Een yoga handdoek in combinatie met een yoga deken kan een fijne combinatie vormen. De handdoek kan de functie van een mat overnemen en de deken doet de rest!

 

Altijd lekker warm

Ook buiten je yoga sessie om kan de deken goed van pas komen als je bijvoorbeeld een avond op het terras zit of een lange avondwandeling maakt. Je rolt hem gemakkelijk op en door het lichte gewicht neem je hem net zo makkelijk met je mee. Zelfs tijdens een relax momentje op de bank kan de deken een heerlijke aanvulling zijn om je te voorzien van een lekkere warme laag. Namasté.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.