Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Oogkussentjes

Filters

Oogkussentjes

Met een oogkussentje over je ogen geniet je van optimale ontspanning op ieder moment dat jij daar behoefte aan hebt. Door dagelijkse drukte, stress of een zware periode kan hoofdpijn of een gespannen gevoel de overhand nemen. Op deze momenten is het extra belangrijk om af en toe even stil te staan, de ademhaling te controleren en het lichaam te voeden met rust, kalmerende en gezonde middelen en een flinke portie ontspanning. Een oogkussen helpt je hierbij en kan de nodige ontspanning bieden die je op dat moment nodig hebt.

 

Wat is een oogkussentje precies?

Een oogkussentje is een kussentje van zo’n 22 cm lang bij 10 cm breed waar een mix van lavendel en lijnzaad in een katoenen binnenzakje zit. Het binnenzakje zit weer in een buitenzakje welke je kunt wassen in de wasmachine. Het kussentje is met 225 gram zwaar genoeg om heerlijk over je gezicht heen te liggen en de holle ruimtes op te vullen. Een oogkussen wordt ook wel eens een yoga oogmasker of een meditatie oogkussen genoemd omdat het een accessoire is dat heel goed van pas komt bij zowel yoga als meditatie. Tijdens een afsluitende shavasana, een willekeurige pose bij yin yoga of iyengar yoga waarbij je voor een lange tijd met je gezicht naar boven gericht ligt of tijdens een meditatie sessie geniet je van de heerlijke lavendelgeur en de ontspanning op je huid.

 

Lavendel voor ontspanning

De oogkussentjes zijn gevuld met een combinatie van lijnzaad en lavendel. De lavendel zorgt voor een heerlijke aroma die rustgevend werkt waardoor je lichaam extra diep kan ontspannen. Als het kussentje goed over je ogen heen ligt, bereikt de lavendelgeur je neus vanzelf. Het lijnzaad zorgt ervoor dat het oogkussentje zich perfect aanpast naar de vorm van je gezicht zodat er geen licht tussendoor komt en het goed op je ogen en wenkbrauwen ligt. Een oogkussen dat te licht in gewicht is, dekt het gezicht niet goed af waardoor je niet het gewenste effect bereikt. Een gewicht van 225 gram in combinatie met het zeer zachte katoenen materiaal is de ideale combinatie om optimaal tot rust te komen.

 

Hoe gebruik je een oogkussen?

Omdat je het oogkussentje over je oogstreek heen legt, is het belangrijk dat je eerst gaat liggen voordat je het over je ogen legt. Kies een ontspannen plek uit en creëer een omgeving waar jij je prettig bij voelt. Denk hierbij aan licht, geluid en de temperatuur. Leg vervolgens het oogkussentje over je ogen totdat de pasvorm voor jou goed aanvoelt. Focus je nu op je ademhaling: haal rustig en diep adem door je neus, houd heel even vast en adem op hetzelfde tempo weer uit door je mond. Focus je tijdens het ademhalen op het puntje van je neus zodat je niet afdwaalt in gedachten. Als dit toch gebeurt, denk dan weer aan het puntje van je neus! Na enkele minuten zal je merken dat je een stuk meer ontspannen raakt.

Het oogkussen ligt niet alleen over je ogen, maar ook je jukbeenderen en wenkbrauwen genieten van de ontspanning. Probeer minimaal 10 minuten te blijven liggen voor een rustgevend effect.

 

Ontspanningsoefening: achteroverbuiging

Yoga vormt een fijne combinatie met het oogkussen. Ben je in het bezit van een meditatiekussen of een yoga deken én een yoga blok en heb je geen rugklachten? Probeer dan het volgende eens: ga op de grond of op je yogamat zitten, leg het meditatiekussen ter hoogte van je onderrug achter je neer (niet helemaal tegen je aan, maar een stukje van je lichaam af) en leg het yoga blok nog iets verder weg, ongeveer ter hoogte van je hoofd als je achterover neerbuigt over het meditatiekussen. Zorg dat je het oogkussentje binnen handbereik hebt en buig langzaam achterover zodat je met het onderste en middelste gedeelte van je rug het meditatiekussen raakt. Laat je hoofd verder zakken totdat deze precies op het yoga blok terecht komt, dat op de smalle kant van de lange zijde ligt. Ontspan nu alle spieren in je lichaam, vooral in je rug, en leg het oogkussentje over je ogen heen. Na een drukke dag of langdurig zitten, is dit een heerlijke manier om je rug ‘terug te buigen’ en je borst- en hartstreek te openen waardoor je goed adem kunt halen. Door al je spieren te ontspannen en bewust adem te halen, gun je je lichaam een moment om blokkades op te heffen en de energie opnieuw door je lichaam te laten stromen. Het oogkussen zorgt ervoor dat je niet wordt afgeleid door licht of beweging in je omgeving en de ontspannende lavendelgeur maakt het geheel compleet. Blijft zo’n 3-5 minuten liggen en let op dat je op een uiterst rustige manier uit de pose terug komt. Je kunt het beste naar links of rechts van je kussen af rollen en daarna langzaam weer een buiging naar voren maken met je rug. Kom vanuit de houding niet in een keer omhoog omdat je rug zeer gevoelig kan zijn.

 

Na een intensieve sessie

Je kunt het oogkussentje gebruiken als je hoofdpijn hebt, vermoeid bent of gewoon even toe bent aan rust. Maar je kunt het ook gebruiken als je na een intensieve sportles of yogales thuiskomt en behoefte hebt aan afkoeling. Leg het dan een kwartiertje in de vriezer waardoor deze goed afkoelt. Leg het daarna over je ogen heen en geniet van een heerlijk verkoelend effect! Let op: voel eerst of het kussentje niet te koud is waardoor zodat je huid niet gaat irriteren.

In plaats van verkoelen, kun je het oogkussen ook verwarmen in de magnetron. Leg het oogmasker zo’n 20 tot 30 seconden in de magnetron op maximaal 800 watt en voel altijd eerst of de temperatuur van het kussentje aangenaam is om op je huid te leggen. Als deze te warm is, laat het dan eerst iets afkoelen. Een oogkussen verwarmen kan fijn zijn als je last hebt van hoofdpijn, migraine of gevoelige spieren in je gezicht of bij aangezichtspijn of een andere vorm van gevoelige zenuwen.

Tip: je kunt een yoga deken toevoegen aan je ontspanningssessie om nog dieper te ontspannen. De deken houdt je lekker warm of ondersteunt lichaamsdelen waar jij dat prettig vindt.

 

Bewaaradvies

Het fijne van een lavendel oogkussentje is dat de geur voor een ontspannend effect zorgt. Na verloop van tijd zal de geur minder sterk worden. Zorg dat je het kussentje na ieder gebruik in een luchtdichte verpakking opbergt zodat zuurstof de lavendelgeur niet beïnvloedt en je zo lang mogelijk kunt genieten van je kussentje. Als de geur toch is afgenomen, kan het kussentje nog steeds een heerlijke ontspanning geven of je helpen om je even helemaal af te sluiten van je omgeving.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.