• Winkelmandje
€0,00
0

Oogkussentjes


Oogkussentjes

Met een oogkussentje over je ogen geniet je van optimale ontspanning op ieder moment dat jij daar behoefte aan hebt. Door dagelijkse drukte, stress of een zware periode kan hoofdpijn of een gespannen gevoel de overhand nemen. Op deze momenten is het extra belangrijk om af en toe even stil te staan, de ademhaling te controleren en het lichaam te voeden met rust, kalmerende en gezonde middelen en een flinke portie ontspanning.

 

Lavendel voor ontspanning

De oogkussentjes zijn gevuld met een combinatie van biologisch lijnzaad en lavendel. De lavendel zorgt voor een heerlijke aroma die rustgevend werkt waardoor je lichaam extra diep kan ontspannen. Als het oogkussen goed over je ogen heen ligt, bereikt de lavendelgeur je neus vanzelf. Het lijnzaad zorgt ervoor dat het oogkussentje zich perfect aanpast naar de vorm van je gezicht zodat er geen licht tussendoor komt en het lichte gewicht van het oogkussentje op je ogen en wenkbrauwen ligt.

 

Hoe gebruik je een oogkussen?

Omdat je het oogkussentje over je oogstreek heen legt, is het belangrijk dat je eerst gaat liggen voordat je het oogkussen over je ogen legt. Kies een ontspannen plek uit en creëer een omgeving waar jij je prettig bij voelt. Denk hierbij aan licht, geluid en de temperatuur. Leg vervolgens het oogkussentje over je ogen totdat de pasvorm voor jou goed aanvoelt. Focus je nu op je ademhaling: haal rustig en diep adem door je neus, houd heel even vast en adem op hetzelfde tempo weer uit door je mond. Focus je tijdens het ademhalen op het puntje van je neus zodat je niet afdwaalt in gedachten. Als dit toch gebeurt, denk dan weer aan het puntje van je neus! Na enkele minuten zal je merken dat je een stuk meer ontspannen raakt.

Het oogkussen ligt niet alleen over je ogen, maar ook je jukbeenderen en wenkbrauwen genieten van de ontspanning. Probeer minimaal 10 minuten te blijven liggen voor een rustgevend effect.

 

Na een intensieve sessie

Je kunt het oogkussentje gebruiken als je hoofdpijn hebt, vermoeid bent of gewoon even toe bent aan rust. Maar je kunt het ook gebruiken als je na een intensieve sportles of yogales thuiskomt en behoefte hebt aan afkoeling. Leg het oogkussen dan een kwartiertje in de vriezer waardoor deze goed afkoelt. Leg het daarna over je ogen heen en geniet van een heerlijk verkoelend effect! Let op: voel eerst aan het oogkussentje of deze niet te koud is waardoor zodat je huid niet gaat irriteren.

Tip: je kunt een yoga deken of nekkussen toevoegen aan je ontspanningssessie om nog dieper te ontspannen. De deken houdt je lekker warm of ondersteunt lichaamsdelen waar jij dat prettig vindt. Het nekkussen zorgt voor een diepe ontspanning in je nek en werkt net als het oogkussentje extra ontspannend door de lavendel aroma.

Superyoga.nl is 1350 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,2/10