Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Earthing

Filters

Jezelf aarden is een geweldige manier om je lichaam te voeden, op te laden en herstellen. We noemen het tegenwoordig earthing of grounding. De aardbodem is van zichzelf elektrisch geladen met negatieve elektronen die ons lichaam hard nodig heeft voor allerlei processen, van het remmen en voorkomen van ontstekingen tot het opdoen van een gezonde dosis energie. Door te ‘earthen’ verbinden we ons lichaam dat juist geladen is met positieve elektronen, met de elektrisch geladen grond en zo blijven we netjes in balans. Dankzij de komst van earthing producten hoeven we niet met ons blote voeten over straat, maar kunnen we ook binnen earthen.

 

De voordelen van earthing voor je gezondheid

Er zijn enorm veel voordelen bij het aarden van je lichaam. Zo zorgt het dat je beter slaapt, je immuunsysteem wordt sterker en je humeur wordt beter. Wie wil dat nou niet?

Een beter immuunsysteem

Je immuunsysteem is direct gebaat bij het aarden van je lichaam. Het heeft negatieve elektronen nodig die je uit de grond haalt die vervolgens als een soort antioxidanten in je lichaam te werk gaan en ontstekingen tegengaan, de oorzaak van vele ziekten.

Beter slapen

Uit verschillende onderzoeken, waaronder een onderzoek uitgevoerd door de uitvinder van earthing Clint Ober zelf, blijkt dat de kwaliteit van slapen direct verbetert door earthing. De lading die je gedurende de dag opdoet, wordt geneutraliseerd waardoor je lichaam in balans raakt en jij lekker kunt slapen. Daarnaast wordt je cortisol niveau verlaagd en het zorgt ervoor dat je lichaam volgens zijn circadiaanse ritme cortisol produceert. In simpele taal betekent dit dat je makkelijker in slaap valt, beter door slaapt gedurende de nacht en makkelijker wakker wordt in de ochtend.

Een beter humeur en minder stress

Door het beter reguleren van het cortisol niveau in je lichaam, profiteer je niet alleen van een betere nachtrust maar ook van minder stress overdag en een beter humeur. Je bent minder prikkelbaar en je gemoedstoestand wordt stabieler.

Meer energie

Aarden zorgt direct voor meer energie dankzij de oxidatieve fosforylering of elektronentransportketen welke plaatsvindt in de mitochondria, een mini onderdeel van onze cellen waar de energieverwekking plaatsvindt. Earthen zorgt dus direct voor het opdoen van energie waardoor je kunt presteren in het dagelijkse leven.

Ondersteunt afvallen

Door te aarden val je niet direct af, maar de positieve effecten van earthing op je lichaam, waaronder het stabiliseren en afbouwen van teveel cortisol wat zorgt voor minder stress in je lichaam, vormen een belangrijke ondersteunende rol tijdens het afvallen.

Op deze en deze pagina vind je een overzicht van de nodige wetenschappelijke onderzoeken en studies.

 

Earthing producten

De uitkomst om je lichaam dagelijks te ontladen is het gebruik van een earthing mat of andere producten. Bij Superyoga verkopen we originele producten van de ontdekker van het earthing principe, Clint Ober. Hieronder vind je meer informatie over welke earthing producten we verkopen en waarom. De producten werken allemaal op een vergelijkbare manier: je verbindt ze met een geaard stopcontact en daarmee met het elektriciteitsnetwerk in je huis of kantoor en daardoor ben je direct verbonden met de aarde. Geaarde stopcontacten zijn namelijk verbonden met de grond waardoor de negatieve elektronen uit de grond uitkomen bij je stopcontact. Door bijvoorbeeld je earthing mat aan te sluiten op het stopcontact verleng de route van deze elektronen die uiteindelijk via het geleidende materiaal van de earthing mat uitkomt bij je lichaam. Als je geen geaard stopcontact in de buurt hebt, dan hoeft dit niets uit te maken. Je kunt je product namelijk ook aansluiten op je verwarmingsbuis of waterleiding in de buurt. Hiervoor heb je wel een aardingsbuisklem nodig die je om de buis bevestigt en waar je het uiteinde van je snoer in kunt bevestigen, net als in de stekker.

Aardingsmat

We bieden verschillende earthing matten, ook wel aardingsmatten aan: een grote earthing mat die je bijvoorbeeld onder je voeten kunt leggen, onder je toetsenbord tijdens het werk, maar ook als simpele oplossing voor in bed als je nog geen aardingslaken of -deken wilt kopen, kleine aardingsmatjes en aardingsmuismatten. De matten zijn gemaakt van duurzaam schuim en daar bovenop bevindt zich een laag die bestaat uit geleidende koolstofcoating. Hierop bevestigd zit een connector waarop je de meegeleverde kabel aansluit die je in het stopcontact dient te steken.

Aardingsmat voor in bed

Een speciaal product uit de earthing mattenserie is de aardingsmat om op te slapen. We verkopen eenpersoons en tweepersoons matten die je over je matras spant, onder een gewoon laken. Het geleidende materiaal is gemaakt van PU (polyurethaan) leer, gemengd met koolstof, en de basis van de mat bestaat uit een combinatie van polyester en katoen. Het PU-leer is vinylvrij, ftalaatvrij en veganistisch. Na ongeveer 30 minuten is het volledige geleidingsvermogen van de mat ontwikkeld waarbij het lichaamsspanningsniveau is verlaagd tot een vergelijkbaar niveau als bij direct huidcontact met een aardingslaken. Het voordeel van de aardingsmat is dat je er een eigen laken overheen kan doen in de kleur die het best past bij je bed. Hierdoor valt de mat niet of nauwelijks op en kun je toch iedere nacht genieten van je earthing product.

Omdat je niet direct op de mat ligt, gaat de mat een zeer lange tijd mee waardoor het een van de meest duurzame producten is die je kunt kopen.

Aardingslakens en kussensloop

De aardingslakens en het kussensloop voor op je bed zijn gemaakt van 100% katoen met zachte en duurzame geleidende zilveren vezels die door het materiaal zijn geweven waardoor je lichaam kan aarden tijdens het slapen. We verkopen zowel halve als hele lakens die over de helft of je gehele matras passen. Op de hoek van het laken bevindt zich de connector waar je de kabel op kunt aansluiten die je met het stopcontact dient te verbinden. De kleur van het laken is gebroken wit, een natuurlijke kleur.

Tijdens het slapen lig je een lange tijd op het aardingslaken waardoor je lichaam gedurende een lange tijd verbonden is met de negatieve elektronen en kan herstellen en opladen.

Grounding schoenstrips

Een van de beste earthing oplossingen vinden we de schoenstrips die je in het wit of zwart kunt kiezen. Deze vlotte strips verbinden je huid met de grond terwijl je schoenen aan hebt waardoor je continu verbonden kunt zijn met de aarde als je op gras, aarde, zand of beton staat. De strips zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor atleten die een betere prestatie willen bereiken tijdens het sporten, maar kunnen uiterst goed worden toegepast in het dagelijks leven.

Als je de grounding strips koopt dan ontvang je twee paar zodat je ze voor beide schoenen kunt gebruiken, of voor twee aparte schoenen en langer met de strips kunt doen. Wil je het goed aanpakken? Dan adviseren we om de strips te combineren met grounding sokken om de geleiding naar je huid te maximaliseren. Als je de strips eenmaal hebt aangebracht, zitten ze vast op je schoen waarbij we adviseren om ze er niet af te halen omdat je ze dan niet nogmaals kunt gebruiken. Wil je ze toch verwijderen? Trek ze er dan voorzichtig af en verwijder de achtergebleven restjes lijm.

Grounding sokken

Met de grijze grounding sokken in maat M of L ben je verzekerd van earthing als je op de natuurlijke grond staat, op een aardingsmat staat of op een aardingslaken ligt of verbonden bent met grounding schoenstrips. Bij het gebruik van een aardingsmat onder je voeten vormen de sokken in de winter een fijne toevoeging omdat je voeten anders koud worden. De sokken zijn gemaakt van 50% katoen, 25% nylon, 22% zilvervezel welke zorgt voor de geleiding en tot slot 3% spandex. De sokken bevatten in tegenstelling tot imitatie varianten de hoogst mogelijke hoeveelheid zilvervezel waardoor ze niet alleen goed geleiden maar ook zeer antibacterieel werken.

Zilver heeft de hoogste reflectiewaarde van alle metalen elementen, wat betekent dat het externe elektromagnetische frequenties reflecteert, maar ook warmte van het lichaam terug naar de huid reflecteert waardoor de sokken warm aanvoelen in koude omstandigheden. En dat terwijl ze nog steeds lichtgewicht zijn en uiterst comfortabel zijn om te dragen!

De komst van de rubberen zool

De behoefte aan earthing of jezelf aarden is steeds groter geworden. Sinds de jaren 60 dragen we zo goed als allemaal schoenen met rubberen zolen waardoor we volledig geïsoleerd zijn geraakt met de aardbodem omdat rubber niet geleidt. Voor die tijd liepen we op andere materialen die ons wél verbonden met de grond, en nog eerder droegen we net als dieren geen sokken of schoenen.

Niet alleen de rubberen zolen zorgen dat we geïsoleerd zijn geraakt, maar ook de manier waarop we leven in isolerende huizen en we slapen op isolerende matrassen. Tijd om onszelf te earthen dus, maar hoe werkt dat precies en waarom is dit zo belangrijk?

 

Dat heerlijke gevoel

Ken je dat heerlijke gevoel als je op vakantie bent, met je blote voeten door het park loopt of in de tuin staat? Dat gevoel ontstaat niet zomaar maar dit wordt veroorzaakt door, in de meeste gevallen onbewust, earthen. Je lichaam is direct verbonden met de grond en wat er dan gebeurt is niets minder dan een wetenschappelijk bewezen feit: de negatieve lading van de grond zorgt ervoor dat de cellen in je bloedbaan vrij kunnen bewegen en niet aan elkaar gaan kleven waardoor je bloedcirculatie verbetert en jij je beter voelt.

Ons lichaam wordt gedurende de dag door veel moderne invloeden positief opgeladen. Denk hierbij aan wifi signalen, bluetooth, radio en tv signalen, kabels in je huis en het veelvuldige gebruik van je smartphone. Elektromagnetische velden laden ons lichaam op en als we niet zouden earthen dan staat de overvloedige positieve lading in ons lichaam aan de basis van chronische ontstekingen en uiteindelijk de kans op kwalen en ziekten uiteenlopend van onschuldig tot zeer ernstig. Wil je meer over dit lichamelijke proces leren? Lees dan ons blog over hoe earthing precies werkt.

 

De realiteit: we kunnen niet met blote voeten over straat

In ons dagelijkse leven zijn we veel onderweg waarbij we over straat gaan om ergens te komen. Op je blote voeten door de kou is geen serieuze optie. Ook een uurtje door het park, bos of op het strand lopen zit er voor de meesten niet in omdat de natuur in Nederland niet voor iedereen op korte afstand bereikbaar is én omdat we helemaal niet zoveel tijd over hebben om er even tussenuit te knijpen.

De elektriciteit in onze huizen is geaard, een vorm van earthing om te zorgen dat we veilig kunnen leven. Zo goed als alle elektrische systemen in de wereld zijn geaard, waarbij er kort gezegd een pin in de aarde steekt waarmee het elektrische systeem verbonden is waardoor het geaard is. We zouden dit ook met ons lichaam kunnen doen, maar dat is niet echt een fijne oplossing. Daarom bestaan er earthing producten die je bij Superyoga kunt kopen.

 

Wat kunnen we naast earthing doen?

Er zijn naast earthing verschillende manieren om de balans in ons lichaam gezond te houden. De beste manier is voorkomen, maar dat wordt een steeds grotere uitdaging omdat elektromagnetische velden overal om ons heen zijn. Toch kun je het gebruik van elektrische apparaten minimaliseren om je lichaam zo min mogelijk te belasten met de positieve lading.

Daarnaast speelt voeding een belangrijke rol: antioxidanten vechten tegen de vrije radicalen die vrijkomen in ons lichaam als we ziek zijn, maar ook als ons lichaam een beschadiging heeft opgelopen. Dit kan door een val of stoot, maar ook door een te hoge lading positieve elektronen in je lichaam: uit gezonde cellen worden negatieve elektronen ‘gestolen’ waardoor je immuunsysteem het signaal krijgt dat er een cel beschadigd is waarna deze cel weer moet worden gerepareerd. Tijdens dit proces ontstaan er vrije radicalen die moeten worden opgeruimd omdat ze anders schade aanrichten aan je lichaam. Voor dit opruimingsproces zijn antioxidanten nodig die zich bevinden in rijke voeding zoals fruit en groenten.

 

Meer leren over earthing

Wil je meer leren over earthing? Lees dan ons blogartikel eens door waar we dieper in gaan op de werking van ons lichaam en de rol daarbij van earthing, of bekijk de documentaire waarin de uitvinder van het earthing principe Clint Ober uitgebreid aan het woord komt.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.