Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Jezelf aarden en je gezondheid

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Jezelf aarden en je gezondheid

Aan alle ontwikkelingen in de wereld die steeds sneller lijken te gaan, zit ook een keerzijde: we raken oeroude kennis, wijsheid en natuurmethodieken steeds verder uit het oog én we raken steeds meer beïnvloed door (elektromagnetische) straling. Een van die natuurmethodieken is het aarden van je lichaam.

Earthing, grounding, jezelf aarden

Je kunt het verschillende naampjes geven, maar het komt er simpelweg op neer dat jezelf aarden betekent dat je met je blote huid op een natuurlijke ondergrond staat of een ondergrond die geleidt. Bijvoorbeeld met je blote voeten op het strand, grasveld, in de aarde, enzovoorts. Op dat moment ben je aan het earthen of grounden waarbij je lichaam een directe connectie met de aarde maakt. Waarom zou dit nodig zijn en wat heeft ons lichaam eraan?

 

De achtergrond: wat is aarding?

Voordat je volledig kunt begrijpen waarom jezelf aarden een belangrijk onderdeel van je gezondheid is, begin ik bij het uitleggen van de achtergrond van earthing. Het hele principe gaat uit van positieve geladen vrije radicalen en negatief geladen elektronen. Zoals ons lichaam antioxidanten nodig heeft om vrije radicalen, schadelijke maar essentiële elementen in ons lichaam, te bestrijden, heeft ons lichaam ook ontlading nodig van de dagelijkse oplading die we opdoen via elektromagnetische velden. Als je lichaam in contact komt met een natuurlijke ondergrond dan neem je de negatieve elektronen uit de aardbodem op en de positief geladen vrije radicalen die zich in je lichaam bevinden kun worden geneutraliseerd.

Het belangrijkste gegeven van earthing is dat de negatieve elektronen die je uit de aardbodem ontvangt ontstekingen in je lichaam tegengaan. Ontstekingen staan aan de basis van een zeer groot aantal ziekten, aandoeningen, kwalen en disbalansen. De negatieve elektronen die je lichaam opneemt, ondersteunen je orgaanfuncties, weefsels en individuele celfuncties in je lichaam.

 

De natuur

Als mens zijn we ooit ontstaan op blote voeten, net als alle dieren. Zoals achter veel wijsheden uit de wereld een mechanisme of logica zit, is dit ook het geval bij grounden. Klinkt het logisch dat we als levend wezen op de aarde (geregeld) verbonden moeten zijn met de ondergrond waarop we ontstaan zijn, als een soort batterijtjes die constant in verbinding met de bron staan en daardoor op maximale kracht kunnen presteren? Of klinkt het logischer dat we de verbinding tussen de grond waarop we ontstaan zijn met een gerust hart voor goed of een zeer lange tijd achter elkaar kunnen verbreken? De eerste geeft mij het meest overtuigende gevoel.

 

 

Balans

Zoals in het leven bij alles geldt, geldt ook voor de ‘lading’ van je lichaam dat deze in balans moet zijn. Door jezelf te aarden breng je de lading van je lichaam weer in balans en creëer je een verbinding tussen de aardbodem en je lichaam waarbij de positief geladen vrije radicalen worden aangepakt door de negatief geladen elektronen uit de aardbodem. Zo wordt de boel in je lichaam, die jij dagelijks bestuurt en beïnvloedt met de keuzes die je maakt en de manier waarop je leeft, in balans gehouden.

 

De werkelijkheid

Tot een hele tijd geleden was er niets aan de hand rondom earthing of jezelf aarden. We liepen grotendeels op blote voeten of op voetbescherming dat gemaakt was van een natuurlijk materiaal, er was veel natuur om ons heen en er waren niet zoveel bronnen van straling om ons heen die ons lichaam zo snel volladen met positief geladen vrije radicalen. Tot 1960, toen het synthetisch materiaal waaronder synthetisch rubber werd uitgevonden. Het eerste dat men deed, was het ‘verrijken’ van schoenen met een rubberen zool. Sindsdien is de schoen een onmisbaar onderdeel van ons leven geworden waarbij allerlei varianten zoals de sneaker razend populair zijn geworden.

Vandaag de dag loopt 95% van de mensen geïsoleerd rond op de aarde, wat betekent dat er geen enkele connectie tussen het lichaam en de aarde is en dat jezelf aarden er niet meer bij is.

 

 

De wetenschap

De ontdekker van het earthen is Clint Ober. Deze bijzondere man werkte in het begin van de jaren 60 in de kabelinstructie in de Verenigde Staten en leerde daar dat kabels geaard moesten worden voordat ze naar binnen konden in een huis. Een reden om kabels te aarden was om de gehele elektriciteitshuishouding te beheren en stabiliseren waarbij de bliksem niet kon inslaan op de kabels, maar een weg naar de grond kon vinden zodat er geen bliksem zou inslaan in huizen. Zodra de bliksem de grond raakt, wordt de lading geneutraliseerd en is het gevaar weg. Een tweede reden om kabels onder de grond weg te stoppen, was dat de kabels een storing veroorzaakten voor de luchtvaart omdat de straling in de lucht en omgeving weg lekte. Zou dit ook in ons lichaam terechtkomen?

Op de manier hoe allerlei apparaten zoals de radio nadelige gevolgen zoals storing hebben van niet geaarde kabels in de omgeving, lijkt ons lichaam op een vergelijkbare manier te werken waarbij we nadelige gevolgen ondervinden van elektromagnetische straling uit onze moderne technologie zoals smartphones, tablets en alle andere moderne apparaten. De oorzaak van deze straling wordt gevormd door elektromagnetische velden waaraan we constant bloot worden gesteld door bijvoorbeeld de wifi verbinding in huis en allerlei kabels die overal in de buurt liggen. Hierdoor wordt ons lichaam constant opgeladen (krijg je ook wel eens een schok?) en dat is alles behalve gezond. Sommige mensen zouden zelfs geladen zijn tot 20 volt (!).

 

Hoe komt het dat de grond negatief geladen is?

Een stukje wetenschap dat het principe van earthen ondersteunt, laat zien hoe het komt dat de aardbodem negatief geladen is. De ionosfeer, een laag om de aarde die zich op zo’n 80 tot 1.000 kilometer afstand bevindt, bestaat uit ionen en vrije elektronen. Deze laag wordt ‘geïoniseerd’ door de zon. De straling van de zon is zo sterk dat de moleculen die vrijkomen uit de zon in twee delen worden gedeeld: een negatief en een positief geladen elektron. De elektronen razen op de ionosfeer af en laden deze laag om de aarde op met positieve en negatieve elektronen. Eens in de zoveel tijd ontlaadt de ionosfeer zich van negatieve elektronen richting de aarde door middel van bliksem waarbij de grond wordt opgeladen met negatieve elektronen. De positieve elektronen blijven netjes achter in de ionosfeer. Het oppervlak van de aarde geleidt en het resultaat is dat je de negatieve elektronen in je lichaam opneemt als je er met je blote lichaam op staat, zit of ligt.

Volgens wetenschappers hebben we grouding net zo hard nodig als dat we lucht en zonlicht nodig hebben.

 

 

Grounden en onze gezondheid

In de documentaire over de ontdekking van het earthen door Clint Ober zie je onder andere het verhaal over een onderzoek dat hij heeft uitgevoerd in samenwerking met een anesthesist waarbij 60 mensen met allerlei aandoeningen en klachten werden geground. De resultaten waren verbluffend waarbij vooral duidelijk werd dat ontstekingen verdwenen en iedereen beter sliep. Verschillende onderzoekers en artsen gaven aan dat de meest voorkomende ziekten worden veroorzaakt door chronische ontstekingen, een probleem dat door middel van grounding dus zou kunnen worden aangepakt.

 

Hoe ons lichaam werkt

Om beter te begrijpen hoe earthing effect heeft op ons lichaam is het belangrijk om de werking van ons lichaam beter te leren begrijpen. Het begint bij eiwitten: het meest voorkomende eiwit in ons lichaam is collageen welke de bouwsteen van onze weefsels vormt. We hebben ontelbare collageenmoleculen in ons lichaam die allemaal zijn ingepakt in een gellaagje. Dit gellaagje bedekt een enorm oppervlakte in ons lichaam en heeft als eigenschap dat het elektronen absorbeert en deze vrijgeeft als je een beschadiging aan je lichaam oploopt. Een ontsteking ontstaat, welke door zogenaamde neutrofielen wordt gemaakt, een van de vijf soorten witte bloedcellen in ons lichaam. Als je een beschadiging aan je lichaam oploopt, heb je in werkelijkheid beschadigde cellen in je lichaam. De witte bloedcellen (neutrofielen) komen erop af en kapselen de beschadigde cellen in. De witte bloedcellen geven een zuurstofsoort af welke de elektronen uit de beschadigde cel trekken waardoor de beschadigde cel wordt vernietigd. Probleem opgelost! Of toch niet?

Toch niet. Witte bloedcellen geven echter ook vrije radicalen af in het gebied waar de beschadiging zich bevindt. De vrije radicalen eten ziekteverwekkers, bacteriën en dode cellen op en ruimen de omgeving op. Dit gebied wordt ook wel het ‘repair field’ genoemd. De vrije radicalen die vrijkomen om het beschadigde gebied op te ruimen ‘lekken’ echter door in de gezonde weefsels die om het beschadigde gebied heen liggen. Het earthen is zo hard nodig omdat er elektronen nodig zijn in je lichaam om de overgebleven vrije radicalen op te ruimen. Als er niet genoeg elektronen in je lichaam aanwezig zijn om dit te doen, wordt hiervoor een elektron uit een gezonde cel gestolen waarna je immuunsysteem een signaal ontvangt dat er een cel beschadigd is waardoor het proces van voren af aan begint. Er ontstaat een kettingreactie die een chronische ontsteking kan veroorzaken.

Clint Ober is ervan overtuigd dat ons lichaam geen ontsteking kan hebben als we geground zijn. En dat zou betekenen: jezelf aarden = geen ontsteking = geen ziekte. Zou het zo mooi zijn? Ik ben van mening dat het zeker geen kwaad kan om jezelf te verbinden met de aarde, de manier waarop we ooit ontstaan zijn.

 

Grounden voor energie

En dat is nog niet alles. Elektronen zijn niet alleen nodig als gereedschap in ons lichaam, maar ook als energieverwekker. Dit proces heet de oxidatieve fosforylering of elektronentransportketen welke plaatsvindt in de mitochondria, een mini onderdeel van onze cellen waar de energieverwekking plaatsvindt. Earthen of jezelf aarden zorgt dus direct voor het opdoen van energie waardoor je kunt presteren in het dagelijkse leven.

 

Grounden voor een gezond hart en bloed

Earthen doe je door op een geleidend oppervlak te staan waardoor de elektronen uit de grond je lichaam kunnen bereiken. Dit kan de natuur zijn, maar ook een aardingsmat, ook wel earthing mat of grounding mat genoemd. De elektronen komen je lichaam binnen en bekleden je rode bloedcellen waardoor deze rode bloedcellen elkaar onderling afstoten en de viscositeit van je bloed, de mate van stroperigheid, afneemt waardoor het makkelijker is voor je hart om bloed rond te pompen in je lichaam en waardoor je bloed uiteindelijk op een gezonde manier door je lichaam kan vloeien. Een direct gevolg is dat je bloeddruk omlaag gaat en de gezondheid van je hart en bloedvaten toeneemt.

 

De wonderen van de natuur

De wereld is opgebouwd uit elektronische ritmes, beginnend bij de zon waar de elektronen uit ontstaan, waardoor de wereld draait, seizoenen ontstaan en ons lichaam geprogrammeerd is. Dit vormt een mooie verklaring voor de vele ervaringen van mensen die earthen en daardoor beter kunnen slapen: door het earthen volg je het ritme van de aarde.

Dat lekkere natuurlijke gevoel als je in het bos loopt, op het strand of de hele dag buiten bent geweest. Dat is de kracht van de natuur. Eerder vroeg ik me af: klinkt het logisch dat we als levend wezen op de aarde (geregeld) verbonden moeten zijn met de ondergrond waarop we ontstaan zijn, als een soort batterijtjes die constant in verbinding met de bron staan en daardoor op maximale kracht kunnen presteren? Ik ben hier echt van overtuigd.

 

Earthen in Nederland

In Nederland leent het weer zich er niet altijd voor om op je blote voeten buiten te zijn. In de herfst en winter is het te koud en als het regent is het natuurlijk niet fijn om (op blote voeten) naar buiten te gaan.  Gelukkig zijn er prachtige aardingsproducten om ook binnen te kunnen earthen.

De aardingsmat

We bieden verschillende aardingsmatten aan: een grote mat die je bijvoorbeeld onder je voeten kunt leggen, onder je toetsenbord tijdens het werk, maar ook als simpele oplossing voor in bed als je nog geen aardingslaken of -deken wilt kopen, kleine aardingsmatjes en aardingsmuismatten. De matten zijn gemaakt van duurzaam schuim en daar bovenop bevindt zich een laag die bestaat uit geleidende koolstofcoating. Hierop bevestigd zit een connector waarop je de meegeleverde kabel aansluit die je in het stopcontact dient te steken.

Aardingssokken

Met aardingssokken ben je verzekerd van earthing als je op de natuurlijke grond staat, op een aardingsmat staat of op een aardingslaken ligt of verbonden bent met schoenstrips. Bij het gebruik van een aardingsmat onder je voeten vormen de sokken in de winter een fijne toevoeging omdat je voeten anders koud worden. De sokken zijn gemaakt van 50% katoen, 25% nylon, 22% zilvervezel welke zorgt voor de geleiding en tot slot 3% spandex. De sokken bevatten in tegenstelling tot imitatie varianten de hoogst mogelijke hoeveelheid zilvervezel waardoor ze niet alleen goed geleiden maar ook zeer antibacterieel werken. Zilver heeft de hoogste reflectiewaarde van alle metalen elementen, wat betekent dat het externe elektromagnetische frequenties reflecteert, maar ook warmte van het lichaam terug naar de huid reflecteert waardoor de sokken warm aanvoelen in koude omstandigheden. En dat terwijl ze nog steeds lichtgewicht zijn en uiterst comfortabel zijn om te dragen!

Schoenstrips om te aarden

Een van de beste earthing oplossingen vinden we de schoenstrips die je in het wit of zwart kunt kiezen. Deze vlotte strips verbinden je huid met de grond terwijl je schoenen aan hebt waardoor je continu verbonden kunt zijn met de aarde als je op gras, aarde, zand of beton staat. De strips zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor atleten die een betere prestatie willen bereiken tijdens het sporten, maar kunnen uiterst goed worden toegepast in het dagelijks leven. Als je de schoenstrips koopt dan ontvang je twee paar zodat je ze voor beide schoenen kunt gebruiken, of voor twee aparte schoenen en langer met de strips kunt doen. Wil je het goed aanpakken? Dan adviseren we om de strips te combineren met aardingssokken om de geleiding naar je huid te maximaliseren. Als je de strips eenmaal hebt aangebracht, zitten ze vast op je schoen waarbij we adviseren om ze er niet af te halen omdat je ze dan niet nogmaals kunt gebruiken. Wil je ze toch verwijderen? Trek ze er dan voorzichtig af en verwijder de achtergebleven restjes lijm.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.