Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wierook

Wierook wordt al duizenden jaren over de gehele wereld gebruikt. Oorspronkelijk als geuroffer om de goden gunstig te stemmen. Tijdens het gebed steeg de rook, de geur en het gebed naar boven. Tegenwoordig wordt wierook niet meer alleen voor religieuze doeleinden gebruikt, maar ook voor praktische doeleinden en voor lichaam en geest. Er is niks lekkerder dan wierookstokjes aansteken om nare geurtjes te verdrijven in huis of om heerlijk te ontspannen tijdens een meditatiesessie.

 

Waaruit bestaat wierook

Wierook wordt met name gebruikt in de stokjes vorm. De houten stokjes worden traditioneel gemaakt van bamboe waar omheen een brandbaar mengsel is gerold. Dit is een mix van aromatische organische stoffen, wanneer deze worden aangestoken komt er een fijne geur vrij. De mix kan bijvoorbeeld bestaan uit fijn gemalen harsen, boomschors, rozenblaadjes en etherische oliën. Deze zorgen voor alle verschillende heerlijke geuren.

 

De werking van wierook

In oude tradities wordt verteld dat de wereld is opgebouwd uit 5 elementen. De werking van wierook is zo harmonieus en helend omdat wierook een van de weinige producten is die uit deze 5 elementen bestaat. Ingrediënten van wierookstokjes komen uit de aarde, de rook verspreid zich via de lucht, het wordt bereid met water, wordt aangestoken door middel van vuur en heeft een etherische werking. Een van de eigenschappen van wierook is de mogelijkheid om de ademhaling te vertragen en te verdiepen, dit is bevorderlijk voor de ontspanning en is heilzaam bij meditatie. De intensieve geur zorgt dat we dieper gaan ademhalen en zo komt onze geest tot rust. Wierook bestaat in allerlei verschillende vormen en geuren en elk van deze geuren heeft andere fijne eigenschappen. Deze geuren hebben invloed op ons humeur en roepen gevoelens op.

 

Wierook en de 7 chakra’s

De 7 chakra’s zijn de 7 energiepunten die verbonden zijn met de energiebaan in ons lichaam. Om je in evenwicht te voelen is het belangrijk dat deze energiepunten in balans zijn. Als een energiepunt geblokkeerd is, kan dit zich uiten in een emotionele of lichamelijke klacht. Wanneer je hieraan wilt werken, is het raadzaam om te mediteren. Gebruik hierbij de wierookgeur van jouw geblokkeerde chakra en een meditatiekussen voor extra ontspanning. Verschillende soorten wierookgeuren kunnen je helpen bij het stimuleren van de energiepunten. We hebben ze alle 7 met hun bijpassende geuren op een rijtje gezet.

Het eerste punt is de Root Chakra en bevindt zich net onder het stuitbeen onderaan je ruggengraat. Deze staat voor goed geaard zijn, tevredenheid en stabiliteit. Wanneer deze uit balans is, kun je dat onder andere merken aan rustloosheid en een angstig gevoel. De Wierook Root Chakra heeft een geur van cederhout. Wierook van cederhout heeft de eigenschap je humeur te verbeteren en je motivatie te versterken.

De Sacral Chakra volgt de eerste op. Je vindt deze net onder je navel. Deze staat symbool voor het durven tonen van je gevoel, creativiteit en het accepteren van anderen en nieuwe ervaringen. Bij een blokkade van deze plek kun je dit merken aan emotionele afhankelijkheid en te sterke emoties. Wierook Sacral Chakra heeft een geur van de ylang ylang bloem. De geur is zoet en exotisch en werkt goed bij het loslaten van spanningen en stress.

Energieveld nummer drie is de Solar Plexus Chakra. Deze bevindt zich tussen de navel en de onderkant van de ribbenkast. De Solar Plexus wordt gekenmerkt door vrede en innerlijke harmonie, jezelf en anderen volledig accepteren. Wanneer deze uit balans is, kun je dit merken aan weinig eigenwaarde en een zwakke wil. De wierook die helpt om dit energiepunt in balans te brengen heeft een fijne zachte lavendelgeur. De frisse geur van lavendel werkt ontspannend, rustgevend en neemt angsten weg.

De vierde is de Heart Chakra. Deze is te vinden in het hartgebied en staat symbool voor liefde, hartelijkheid en warmte. Wanneer het gebied rondom het hart uit balans is kun je moeite hebben met emotionele problemen zoals woede, gebrek aan vertrouwen, angst en humeurigheid. Wierook Heart Chakra helpt je om dit energiepunt weer in balans te brengen. De zoete geur van rozen schenkt je warmte, een liefdevol gevoel en maakt je blij.

Nummer vijf is de Throat Chakra. Dit punt ligt aan de basis van de keel en staat in verbinding met de schildklier. De Throat staat voor inspiratie, expressie en de mogelijkheid van communicatie. Onevenwichtigheid hierbij kan leiden tot verlegenheid, stilte en het onvermogen om je gedachte uit te drukken. De verkoelende en verfrissende geur van eucalyptus helpt het gebied rondom de keel weer in balans brengen. De Throat Chakra werkt genezend, verhelderend en geeft extra energie.

De Third Eye Chakra is nummer zes. Deze staat symbool voor je bewustzijn, inzicht en zelfkennis. Hij bevindt zich tussen je wenkbrauwen. Wanneer je derde oog uit balans is, kun je dit merken aan een slecht geheugen, gebrek aan fantasie of overgevoeligheid. Mediteren is een krachtige manier om je voorhoofd in balans te brengen. Je verhoogt het bewustzijnsniveau en stimuleert daarmee je derde oog. De lichte en milde geur van jasmijn helpt je hierbij. Van de Third Eye Wierook zal je geen spijt krijgen.

De laatste en dus zevende is de Crown Chakra. Deze bevindt zich bovenop je hoofd, in je kruin. De kruin verbindt ons fysieke, emotionele en spirituele niveau binnenin ons tot een geheel. Bij een disbalans kun je last hebben van een constant gevoel van frustratie en het ontbreken van een vonk van vreugde. Tijdens het mediteren kan de Crown Chakra Wierook helpen om je meer open te stellen met dit punt, waardoor je meer verbinding zult voelen. De positieve geur van lotus geeft je warmte en bescherming.

 

Wierook en mediteren

Zoals hierboven uitgelegd hebben de verschillende krachtige geuren van wierook stuk voor stuk hun eigen helende en bevorderlijke eigenschappen. De geur van wierook neemt je tijdens je meditatie even mee naar een andere plek. Wierook zuivert de lucht en laat je geest ontspannen. Wil je nog rustgevender mediteren? Gebruik dan een meditatiekussen of een oogkussen. Na je meditatiesessie zal je je helemaal zen voelen. Naast mediteren kun je de wierookstokjes ook gebruiken bij een mindfulness oefening, je steekt het stokje aan en gunt jezelf tijd om te ontspannen. Het enige wat je doet is kijken.

 

Energetisch reinigen

Ben je gevoelig voor een negatieve atmosfeer? Met behulp van wierook kun je negatieve energie verjagen rondom personen en leefruimtes. Dit wordt energetisch reinigen, of ook wel smudgen genoemd. Niet alleen woonhuizen maar ook praktijken of behandelruimtes worden energetisch gereinigd. Begin het ritueel met het aansteken van de wierook of witte salie. Wanneer er een vlammetje ontstaat blaas je deze weer heel voorzichtig uit en ontstaat er heerlijk ruikende rook. Reinig nu eerst jezelf, jij bent het energiepunt waardoor de reinigende intentie zal gaan stromen. Loop daarna rustig een meditatieve ronde door de desbetreffende ruimte. Zorg dat er een raam openstaat zodat de negatieve energie meteen de ruimte kan verlaten. Voel de verschillende energieën op de verschillende plekken, neem goed waar welke plekken zwaarder en welke licht aanvoelen. Maak hierna nog een ronde en voel het verschil. 

 

Gebruik

Wierook kopen als cadeautje of voor jezelf? In onze shop kun je met gemak jouw wierook online kopen. In een wierook pakketje zitten 40 stokjes en een prachtige houten houder. De stokjes zijn zorgvuldig verpakt zodat de geur niet kan ontsnappen. Steek het wierookstokje met de juiste kant naar boven in de houder en steek de bovenkant met een aansteker of lucifer aan. Als er een vlammetje ontstaat dan blaas je het stokje voorzichtig uit. Nu is het tijd om te genieten van de heerlijk ontspannende geur die vrijkomt.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.