Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga accessoires

Filters

Yoga accessoires voor de perfecte yoga sessie

Om een fijne yoga practice te kunnen uitvoeren, heb je de juiste yoga accessoires nodig. Er bestaan talloze accessoires, maar welke heb jij nodig om al je oefeningen en houdingen naar wens uit te kunnen voeren? Yoga accessoires kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten: naast een yogamatje behoren tot de meest gebruikte basis accessoires de yoga handdoek, het yoga blok en de yoga riem. Deze spullen komen bij iedere yoga les van pas en dragen bij aan het verbeteren van je ervaring op de mat.

 

Studio accessoires - yoga

Welke yoga spullen het beste bij jou passen, hangt af van welke yogastijl je beoefent of gaat beoefenen, wat je niveau is en hoe jouw lichaam werkt. Die laatste is een hele belangrijke, ieder lichaam functioneert namelijk anders en het is belangrijk om je lichaam te respecteren door niet over je grenzen heen te gaan.

Bij bijna iedere yogastijl komt een yoga handdoek van pas omdat het meerdere voordelen biedt. Je creëert er meer grip door, je geniet van een frisse en hygiënische ondergrond en je kunt de handdoek gemakkelijk wassen waardoor je je mat niet uitgebreid hoeft schoon te maken na een intensieve sessie. Een yoga blok is een fijne toevoeging bij voornamelijk statische yogastijlen zoals yin yoga of iyengar yoga waarbij je een langere tijd in bepaalde houdingen verkeert. Als je lichaam niet in staat is om een diepe buiging of stretch te maken dan gebruik je het yoga blok ter ondersteuning zodat je de oefening alsnog kunt uitvoeren. Naarmate je een oefening vaker uitvoert met de juiste yoga accessoires, zal je merken dat je er steeds beter in wordt en het accessoire uiteindelijk niet meer of minder vaak nodig hebt. Een ander handig hulpmiddel is de yoga riem. Dit is een van de veel gebruikte yoga accessoires die helpt om op een juiste manier in een houding te raken zonder blessures op te lopen. Je kunt een yoga riem om verschillende delen van je lichaam binden en vastzetten zodat je houdingen kunt aanleren en goed uit kunt voeren.

 

Studio accessoires – meditatie

Bij yoga worden regelmatig accessoires gebruikt die niet alleen van pas komen bij yoga, maar ook bij meditatie of rustgevende sessies. Een voorbeeld hiervan is een lavendel oogkussentje waarmee je je ogen kunt afsluiten van het licht en tevens geniet van een heerlijke lavendel aromatherapie. Je komt tot rust bij een shavasana of rustige opening van je sessie. Ook als je niet aan yoga of mediteren doet, is een oogkussentje een hele fijne toevoeging aan je dagelijkse leven. Na een drukke dag kun je thuis genieten van een momentje voor jezelf als je het kussentje over je oogstreek legt en geniet van de ontspanning van je spieren.

 

Yoga accessoires voor gevorderden

Heb je de smaak te pakken en wil je all the way gaan? Dan kun je niet zonder de nodige extra yoga accessoires. Wil je diepe buigingen maken of lastige poses onder de knie krijgen? Vul je yoga gear dan aan met een yoga wiel. Als een van de exclusieve yoga accessoires is het yoga wiel een multifunctioneel item waarmee je voorlopig uit de voeten kunt om nieuwe houdingen en uitdagingen onder de knie te krijgen. Je kunt er relatief simpele houdingen mee aanleren waardoor het ook voor beginners een leuk yoga accessoire kan zijn, maar je kunt er ook handstanden en allerlei extreme poses mee uitvoeren die alleen zijn weggelegd voor gevorderde yogi’s. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

 

Yoga accessoires to go

Een veel gebruikte groep yoga accessoires bestaat uit producten die het vervoeren van al je yoga spullen vergemakkelijken. Als je compleet uitgerust naar de studio wilt gaan, kunnen yoga kleding en de nodige yoga spullen niet ontbreken. Alles los meenemen is geen prettige oplossing. Afhankelijk van je benodigdheden kun je kiezen voor een aanvullend yoga accessoire dat bij jou past. Een grote yogatas kan de oplossing zijn als je je eigen blok, mat, handdoek en setje yoga kleding wilt meenemen samen met overige spullen zoals bijvoorbeeld een flesje water. Als je minder spullen hebt om te vervoeren, maar het niet handig vindt om je spullen los in je hand of onder je arm mee te nemen (omdat je bijvoorbeeld op de fiets of lopend naar de studio gaat) dan kan een yogamat drager een betere oplossing vormen. Met zo’n drager vervoer je je yogamat gemakkelijk met je mee op je rug of over je schouder waardoor je je handen vrij houdt. De drager zorgt er tevens voor dat de uiteinden van je yogamat netjes opgerold blijven waardoor je mat in de best mogelijke conditie blijft en jarenlang mee gaat. Een alternatief om je matje strak opgerold te houden en omkrullende hoekjes te voorkomen, zijn yogamat elastieken. Dankzij deze handige yoga accessoires profiteer je van meerdere gemakken: je mat blijft lang in een goede conditie, door het stevig oprollen van je mat past er meer in je yogatas en je mat is makkelijker te vervoeren als je ervoor kiest om geen drager of tas te gebruiken.

 

Betaalbare oplossingen voor meer comfort

De meeste yoga accessoires kun je voor een niet al te hoge prijs aanschaffen waardoor het voor iedereen mogelijk is om uit te proberen wat fijn is. We zijn continu op zoek naar nieuwe yoga accessoires om ervoor te zorgen dat je altijd een product kunt vinden dat bij jou past. Het leuke aan yoga accessoires is dat ze ook makkelijk te gebruiken zijn buiten yoga om, bijvoorbeeld in je huis, op reis of bij een andere sport. Een yoga tas kun je gebruiken voor allerlei doeleinden, elastieken kun je niet alleen om een yogamat binden maar ook om andere voorwerpen die je opgerold wilt houden en een yoga handdoek komt goed van pas bij een intensieve workout in de sportschool of een luie sessie op het strand. Heb je wel eens overwogen om een rustgevend yoga hoekje in te richten in huis? Met een stijlvol yoga blok van kurk, een bijpassende mat en een heerlijk meditatiekussen creëer je in een mum van tijd een plekje waar je graag even gaat zitten of liggen na een drukke dag. Je kunt er behalve een yoga sessie of een meditatie ook heerlijk een tijdschrift lezen om jezelf weer even op te laden. Gebruik je yoga accessoires op meerdere manieren!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.