• Winkelmandje
€0,00
0

Yogamatten

Op zoek naar een yoga mat? Kies uit veel soorten matten en bestel eenvoudig en veilig bij Superyoga.nl ✓ Snelle levering ✓ A-merk producten ✓ Keurmerk.

 

Yogamatten

Een yogamat kopen kan nog een flinke uitdaging zijn. Welke mat past bij jou, welke dikte heb je nodig, welke materiaal past bij de yogastijl die jij gaat beoefenen en welk merk kun je het beste kiezen? Bij Superyoga.nl bieden we online een ruime keuze aan yogamatten tegen eerlijke prijzen waarbij we proberen iedereen te voorzien van een yogamat op maat.

 

Een eigen yogamat kopen

Als je geregeld yoga beoefent, is het fijn om een eigen yogamat te hebben. Yoga wordt hierdoor een stuk leuker omdat je een mat kiest waarop jij je oefeningen op een prettige manier kunt uitvoeren. Een dikke, brede of lange mat, je kunt het zelf bepalen. Kies voor de juiste mat van comfort en de grip die jij nodig hebt. Ook vanwege hygiënische redenen is een eigen yogamat kopen een veelvoorkomend besluit. Je kunt de mat zelf schoonmaken na ieder gebruik en weet zeker dat je de volgende keer op een schone mat aan de slag kunt!

 

Soorten yogamatten

Als je een yogamat gaat kopen, heb je keuze uit verschillende soorten matten. Allereerst kun je een extra lange of extra brede yogamat kopen als je veel ruimte om je heen wilt hebben. Daarnaast kun je kiezen tussen een dikke of dunne mat en verschillende materialen.Afmetingen
Extra lange yogamat
Voor lange mensen of mensen die extra ruimte aan de voor- of achterkant fijn vinden.

Extra brede yogamat
Voor mensen die de zekerheid willen om niet van hun yogamat te geraken tijdens oefeningen.

Extra lange én brede yogamat
Wil je je geen zorgen maken of je aan de voor-, achter- of zijkant van je mat raakt en wil je veel bewegingsruimte? Dan is een mat met zowel een extra breedte als lengte jouw ideale mat.

Extra dikke yogamat
Een dikkere yogamat biedt meer comfort zoals stabiliteit en demping. Dit is ideaal voor geavanceerde yogastijlen en gevorderde yogi’s en yogini’s. Ook ideaal voor mensen met gevoelige gewrichten benen.

Reis yogamat
Voor iedereen die een yogamat wil meenemen op reis of elders buitenshuis. Een travel mat is extra dun en klein van formaat. Sommige matten kunnen worden opgevouwen zodat ze gemakkelijk in een koffer of tas passen.

Materiaal

PVC
De meeste matten zijn gemaakt van PVC. Er bestaan verschillende kwaliteiten waarbij er wel of geen schadelijke stoffen (AZO) worden gebruikt. Als een PVC yogamat koud is, kan deze stug zijn en niet direct vlak liggen op de grond. Is de mat warm, dan wordt deze plakkerig, ook ‘sticky’ genoemd.

TPE

Wil je een milieuvriendelijke yogamat kopen? Dan is TPE geschikt. TPE is geheel vrij van schadelijke stoffen en is 100% afbreekbaar. De matten zijn tevens comfortabel en duurzaam.

Rubber
Ga je een yogamat kopen voor zeer intensief gebruik? Matten gemaakt van rubber zijn het sterkst en kunnen de zwaarste belasting aan. De matten zijn duurder dan PVC en TPE matten en worden gemaakt van verschillende kwaliteiten. Zo zijn er matten die gemaakt zijn van niet-milieuvriendelijk rubber maar ook matten die gemaakt zijn van natuurrubber.

Jute
Yogamatten van jute hebben een fraai uiterlijk en bieden een stevig oppervlak zodat je weet dat je stabiel staat tijdens het uitvoeren van je oefeningen. Jute biedt een fijne grip. De matten bestaan grotendeels uit PVC, de bovenlaag is gemaakt van jute.

Andere materialen

Ook bestaan er matten van schapenwol en katoen. Dit zijn echter minder veelvoorkomende materialen.

De juiste keuze

Als je een yogamat gaat kopen, bedenk dan wat jij het belangrijkste vindt bij de keuze van een mat. Neem je hem vaak mee naar locaties buitenshuis of beoefen je yoga veelal op dezelfde locatie? Wil je een goedkope of een dure mat? Een yogamat kopen bij Superyoga.nl kan al vanaf €16,95.

 

Overige accessoires

Als je van plan bent om er fanatiek tegenaan te gaan en je meerdere keren per week op je mat te bevinden, dan kunnen de nodige accessoires niet ontbreken. Ook als je niet alleen yoga beoefent maar bijvoorbeeld regelmatig mediteert, heb je enkele extra accessoires nodig voor een optimale sessie. Denk bijvoorbeeld aan de volgende items:Superyoga.nl is 1350 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,2/10