Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
15.000+ tevreden klanten

Welke yogamat past bij mij?

Wil je beginnen met yoga maar weet je niet welke yogamat je het beste kunt kiezen? Wij helpen je graag. Bekijk de vragen hieronder en je vindt bij iedere vraag een passend advies. Uiteraard zijn verschillende producten mogelijk in verschillende situaties waardoor je uiteindelijk zelf de beste keuze kunt maken.

  
Ik ben net begonnen met yoga en weet nog niet precies wat ik wil

Het is niet gek als je geen idee hebt welke mat het beste bij jou past. Het veiligste is om een simpele instap mat te kopen en hiermee aan de slag te gaan. Weet je al welke yogastijl je gaat beoefenen? Zoek dan je yogastijl op deze pagina en volg het advies behorend bij deze stijl.

 

  
Een milieuvriendelijke mat is voor mij een vereiste

We doen continu ons best om ons assortiment uit te breiden met milieuvriendelijke producten. Een groot deel van de producten dat we aanbieden is geproduceerd met de gedachte van een gezond milieu voorop, dus je hebt veel keuze.

Bekijk de categorie Eco yogamatten voor een overzicht van alle milieuvriendelijke matten.

  
Ik zoek een mat die geschikt is voor alle yogastijlen

Ga je meerdere yogastijlen uitproberen of ben je van plan om inde toekomst verschillende stijlen te gaan beoefenen? Dan is het prettig om een yogamat te hebben die geschikt is voor alle stijlen zodat je nooit gedoe hebt met je matje. Niet alle matten zijn geschikt voor alle yogastijlen, hieronder vind je een selectie van matten die dat wel is.

      

  
Ik heb gevoelige gewrichten waardoor een stevige ondersteuning belangrijk is

Als je gevoelige of pijnlijke gewrichten hebt, is het belangrijk om de juiste yogamat te kiezen die een goede demping biedt en dik genoeg is om schokken op te vangen. Een dunne (reis) yogamat is dus niet ideaal.

Niet iedereen vindt dezelfde mat prettig, kies daarom zelf of je het fijn vindt om op een zachte ondergrond te staan waar je iets in wegzakt of juiste op een stevige en dikke ondergrond waar je óp staat.

Een dikke maar zachte ondergrond:

    


Een dikke en stevige ondergrond:

     

  
Ik zoek een mat die een leven lang mee gaat en zeer duurzaam is

Wil je een aankoop doen waar je zeer lang mee kunt doen? Dat kan. Niet alle materialen lenen zich om langdurig gebruikt te worden, maar de betere kwaliteit PVC leent zich hier wel voor. En de matten zijn nog eens uiterst milieuvriendelijk ook.

   

  
Ik neem mijn mat geregeld mee naar verschillende locaties

Als de yogastudio niet om de hoek zit en je liever niet thuis op je mat belandt, dan is het waarschijnlijk dat je je mat een eindje moet vervoeren. Zijn jij en yoga onafscheidelijk? Dan gaat je mat ook zeker mee op reis. Het is niet handig om een zware of logge mat met je mee te dragen, daarom vormen de verschillende travel varianten een betere optie. Uiteraard kun je buiten deze reismatten ook besluiten om een niet al te zware niet-reis mat te kiezen.

  

  
Ik ben op zoek naar een mat voor thuisgebruik

Als je thuis aan de slag gaat met yoga, heb je de meeste keuze uit matten. Het maakt namelijk niet uit of de mat zwaar is of een groot formaat heeft want je hoeft de mat immers niet te vervoeren.

Bekijk de categorie Alle yogamatten voor een overzicht van alle yogamatten die we aanbieden. Gebruik de filters aan de linkerkant om de producten te filteren op jouw voorkeuren zoals kleur, yogastijl, dikte en formaat.

  
Ik transpireer snel en ben op zoek naar een mat die goed met vocht om gaat

Bij een stevige yoga practice hoort de nodige transpiratie. Je wilt niet dat je yogamat snel in kwaliteit achteruit gaat als deze flink bevuild raakt na een aantal heftige yogasessies. Omdat we het belangrijk vinden om producten van hoge kwaliteit aan te bieden, zijn al onze producten bestand tegen transpireren. Houd er wel rekening mee dat matten die gemaakt zijn van TPE en natuurrubber sneller slijten dan matten die gemaakt zijn van stevig PVC. Een mat die erg bevuild geraakt is, dient goed schoongemaakt te worden en sommige matten slijten daardoor sneller.

       

  
Ik ben gevoelig of allergisch en zoek een mat die vrij is van giftige stoffen

Er wordt door producten steeds meer aandacht besteed aan matten zonder giftige stoffen. Ben je allergisch voor latex of ben je gevoelig voor giftige stoffen? Kies dan voor een mat waarvan je zeker weet dat er geen schadelijk stoffen in zitten. Je kiest dan meteen voor een gezond milieu.

  

  
Ik zoek een mat die ook geschikt is voor andere (grond) oefeningen

Als je een low-impact (rustige) yogastijl beoefent of een mat zoekt die je ook voor bijvoorbeeld buikspieroefeningen en andere grondoefeningen wilt gebruiken, dan kun je prima een yogamat kiezen. Eigenlijk is het juist beter om een yogamat te kiezen en niet een fitnessmat omdat je op de yogamat al je oefeningen kunt doen en op de fitnessmat vaak geen yoga oefeningen kunt uitvoeren omdat de mat niet over de juiste eigenschappen beschikt.

   

  
Ik zoek een yogamat voor dynamische en zeer intensieve oefeningen

Als je van plan bent om een intensieve yogastijl te gaan beoefenen of de lat hoog te leggen voor jezelf, dan heb je een mat nodig die aan al je eisen kan voldoen. In veel gevallen is een mat voor beginners, low-impact yogastijlen en gemiddeld materiaal niet voldoende. Kies daarom voor een hoogstaande mat die bestand is tegen alles: veel kracht, hoge temperaturen, veel gewicht en extreme houdingen.

    


Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
15.000+ tevreden klanten