Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga blokken

Filters

Yoga blokken voor de juiste ondersteuning

Om het beoefenen van yoga te vergemakkelijken wordt er vaak gebruik gemaakt van één of meerdere yoga blokken. Het dient ter ondersteuning van het lichaam en het geeft je spieren meer flexibiliteit. Oefeningen die voorheen moeilijk of niet uitvoerbaar waren, worden een stuk eenvoudiger met behulp van een yoga brick. Om je lichaam en geest optimaal in balans te brengen is het bij yoga essentieel om asana’s goed uit te voeren. Dankzij de yoga blokken blijft je lichaam stabiel en perfect in evenwicht waardoor de moeilijkheidsgraad verlaagd wordt en je houding goed is.

 

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten yoga blokken waarbij zowel het formaat als het materiaal kan variëren. Kies voor een luxe brick van eva schuim of voor een uitvoering van natuurkurk voor een stevigere ondersteuning. Deze twee materialen worden als zeer prettig ervaren en zijn populair in de sportschool of studio en voor persoonlijk gebruik. De yoga bricks van eva schuim zijn met zo’n 150 gram super licht in gewicht en daardoor ideaal mee te vervoeren onderweg naar je yoga locatie, de kurk blokken zijn wat zwaarder en wegen ongeveer het dubbele. Het formaat van een yoga brick is ongeveer 23 cm lang bij 10-15 cm breed en de dikte varieert van 7,5 cm tot 10 cm. De grotere formaten die meestal de maximale afmeting hebben van 23 bij 15 bij 10 zorgen ervoor dat je niet meerdere blokken nodig hebt maar voldoende hebt aan een enkele.

 

Wat is het verschil tussen een yoga blok van schuim en kurk?

Er bestaat een aantal verschillen tussen de yoga blokken van schuim en kurk. Een variant van schuim is zacht en voelt prettig aan als je het gebruikt op gevoelige plekken zoals je ruggengraat of gevoelige gewrichten. Een goed voorbeeld is de supported bridge pose, setu bandha sarvangasana, als je het yoga brick in de lengte precies over een gedeelte van je ruggengraat legt. Vooral voor beginners is dit prettig als je nog niet precies weet hoe je het blok moet positioneren en als je lichaam nog moet wennen aan de druk op bepaalde punten. Het fijne aan een blok van schuim is dat het schuim meegeeft en daardoor niet hard aanvoelt en op je huid drukt.

Een yoga blok van kurk is een stuk steviger dan een schuim brick en is gemaakt van natuurlijk materiaal, wat voor veel yogi’s een fijne bijkomstigheid is. In tegenstelling tot een houding waarbij je het yoga blok onder een gevoelige plek plaatst, is het wenselijk dat het brick stevigheid biedt als je het gebruikt op een minder gevoelige plek zoals bij de ondersteuning van je benen of knieën bij bijvoorbeeld een twist. Beschik jij of de studio of sportschool waar je yoga doet niet over een yoga bolster of meditatiekussen? Dan kun je ook een kurk yoga blok kopen om op te zitten zodat je bijvoorbeeld makkelijker in een halve lotushouding kunt komen. Als je dit op een schuim blok zou doen, zakt deze wat in waardoor je instabiel zit wat niet prettig is.

Tot slot ziet een kurk blok er compleet anders uit dan een blok van schuim. Als je kiest voor een natuurlijke look en je overige yoga spullen zijn ook op deze manier samengesteld dan is een yoga blok van kurk jouw ideale match. Kies je voor een complete gear in een bepaalde kleur dan is een schuim blok passender omdat alleen de schuim blokken in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn.

 

Afgeronde hoekjes

Omdat je vanuit verschillende hoeken gebruik kunt maken van een yoga brick is het belangrijk dat je nooit last hebt van scherpe randen of hoeken. Daarom hebben alle yoga blokken afgevlakte hoekjes die perfect schuin aflopen zodat je ook aan een schuine kant kunt genieten van ondersteuning. Vooral bij een kurk blok is dit fijn omdat het materiaal niet meegeeft.

 

Verschillende standen

Een yoga blok kopen lijkt simpel om het blok een simpel voorwerp lijkt, maar je kunt er op heel wat manieren mee uit de voeten! Het kent drie standen: liggend op het grootste vlak, liggend op een lange smalle zijde en staand op de kortste kant. De eerste stand is handig als je bij bijvoorbeeld een vlinderpose net niet met je knieën bij de grond komt en lichte ondersteuning nodig hebt, het blok is in deze stand het minst hoog. Ook als je op het blok wilt zitten, is dit de ideale stand. De tweede stand waarbij de smalle zijde zich op de grond bevindt kan handig zijn als je net wat meer ondersteuning nodig hebt dan in de eerste stand omdat het in deze stand hoger uitkomt. De derde stand zorgt voor de meeste verhoging en kan goed van pas komen bij een draakpose waarbij je je bovenlichaam niet naar de grond wilt of kunt brengen waardoor je met een hand op het staande blok kunt steunen.

Bij het gebruik van meerdere blokken vergroot je de mogelijkheden en kun je nog veel meer!

 

Voorkom blessures

Bij het verkeerd uitvoeren van asana’s kan yoga zorgen voor vervelende blessures. Met yoga belast je je spieren, waarvan je sommige niet gebruikt in het dagelijkse leven, immers behoorlijk. De verschillende asana’s vragen veel flexibiliteit van je spieren waardoor een blessure zo opgelopen is. Met behulp van een yoga blok breng je je lichaam in balans en wordt deze beschermd tegen onverwachte blessures. Behalve een yoga blok is ook een yoga riem een fijne toevoeging om blessures mee te voorkomen. Door het langdurig verkeerd aannemen van houdingen kunnen vervelende pijnen ontstaan. Voel je dat je niet lenig genoeg bent? Heb je moeite met het uitvoeren van een nieuwe oefening? Gebruik een yoga blok of riem om je lichaam te laten wennen aan de houdingen en voorkom eenvoudig blessures.

 

Voor jou geschikt?

Een yoga blok is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogi’s. Beginnende beoefenaars hebben vaak moeite om de eerste houdingen goed aan te nemen omdat ze nog niet lenig genoeg zijn. Gevorderden willen zichzelf graag uitdagen door moeilijkere asana’s te proberen. Bij beide schuilt het gevaar dat door verkeerde houdingen blessures kunnen ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen.

 

Onderhoud

Bij het schoonmaken van het blok gebruik je een vochtige doek. Je kunt hem niet wassen in de wasmachine.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.