• Winkelmandje
€0,00
0

Yoga blokken


Yoga blokken

Om het beoefenen van yoga te vergemakkelijken wordt er vaak gebruik gemaakt van één of meerdere yoga blokken. Het blok dient ter ondersteuning van het lichaam en het geeft je spieren meer flexibiliteit. Oefeningen die voorheen moeilijk of niet uitvoerbaar waren, worden een stuk eenvoudiger met behulp van een yoga blok. Om je lichaam en geest optimaal in balans te brengen is het bij yoga essentieel asana’s perfect uit te voeren. Dankzij de yoga blokken blijft je lichaam stabiel en perfect in evenwicht waardoor de moeilijkheidsgraad verlaagd wordt en je houding goed is.

 

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten yoga blokken. Kies voor een luxe schuimen blok of voor een blok van natuurkurk. Deze twee materialen worden als elastisch en heerlijk zacht ervaren en zijn populair in de sportschool of studio en voor persoonlijk gebruik. De yoga blokken zijn super licht in gewicht en daardoor ideaal mee te vervoeren onderweg naar je yoga locatie. Daarnaast zijn deze handige blokken ook van een compact formaat, waardoor je genoeg ruimte in je yogatas overhoudt voor andere items. Houd je yogatas vrij van bijvoorbeeld een meditatiekussen zodat je kleinere items (mat, blok, riem, fles) in je tas kunt vervoeren. Een kussen beschikt over een draagband waardoor je deze niet in je tas hoeft te doen.

 

Voorkom blessures

Bij het verkeerd uitvoeren van asana’s kan yoga zorgen voor vervelende blessures. Met yoga belast je je spieren immers behoorlijk. De verschillende asana’s vragen veel flexibiliteit van je spieren waardoor een blessure zo opgelopen is. Met behulp van een yoga blok breng je het lichaam in balans en worden vooral je rug en hals beschermd tegen onverwachte blessures. Behalve een yoga blok is ook een yoga riem een fijne accessoire om blessures mee te voorkomen. Door het langdurig verkeerd aan nemen van houdingen kunnen vervelende pijnen ontstaan. Voel je dat je niet lenig genoeg bent? Heb je moeite met het uitvoeren van een nieuwe oefening? Gebruik een yoga blok of riem om je lichaam te laten wennen aan de houdingen en voorkom eenvoudig blessures.

 

Voor jou geschikt?

Een yoga blok is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogi’s of yogini’s. Beginnende beoefenaars hebben vaak moeite om de eerste houdingen goed aan te nemen omdat ze nog niet lenig genoeg zijn. Gevorderden willen zichzelf graag uitdagen door moeilijkere asana’s te proberen. Bij beide schuilt het gevaar dat door verkeerde houdingen blessures kunnen ontstaan. En voorkomen is beter dan genezen.

 

Onderhoud

Bij het schoonmaken van het blok gebruik je een vochtige doek. Je kunt een yoga blok niet wassen in de wasmachine.

Superyoga.nl is 1408 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,3/10