• Gratis verzending vanaf €40,-
  • Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 80.000+ tevreden klanten

Power Yoga

 

Wat is Power Yoga?

Power Yoga is afgeleid van Ashtanga Yoga. Bij Power Yoga worden veel verschillende soorten asana’s uit Ashtanga en Vinyasa Yoga met elkaar gecombineerd. Door de variatie in oefeningen worden de spieren constant op een andere manier gebruikt waardoor deze steeds sterker worden. De spieren krijgen weinig kans om aan de oefeningen te wennen en kunnen daardoor goed ontwikkelen.

Door de intensieve oefeningen wordt het lichaam van binnen opgewarmd en worden de spieren en gewrichten makkelijk soepel. Bij Power Yoga is het hele lichaam betrokken. Power Yoga is een yangvorm van yoga. Dit houdt in dat deze yogastijl actiever is, meer extravert dan bijvoorbeeld Yin Yoga.

Bij Power Yoga wordt er ook gefocust op drishti. Drishti houdt in dat je zeer aandachtig naar een vast punt kijkt. Door deze focus aan te nemen kun je jezelf als het ware waarnemen in een asana wat rustgevend voor je geest werkt.

 

Geschiedenis

De grondlegger van Power Yoga is oorspronkelijk Tirumulai Krishnamacharya. Behalve yogi was hij ook astroloog, filosoof en Sanskrietgeleerde. In de jaren 30 ontwikkelde Tirumulai deze yogastijl in opdracht van de prins van Mysore. Hij wilde een krachtige yogastijl.

Rond de jaren ‘80 begon Power Yoga bekend te worden in de yogawereld. De naam Power Yoga schijnt te zijn ontstaan door de Amerikaanse schrijver Beryl Bender Birch. Beryl schreef een boek over Ashtanga Yoga en zijn uitgever Simon & Schuster hebben het toen de naam Power Yoga gegeven. Voornamelijk omdat dit een meer Westerse naam was voor de Amerikaanse consument en meer tot de verbeelding spreekt dan de naam Ashtanga.

Eind jaren ‘80 kwam de Amerikaanse yogadocent Baron Baptiste in beeld en introduceerde ‘Baptiste Power Vinyasa Yoga’.

Als we diep terug gaan in de geschiedenis dan kun je wel stellen dat Power Yoga een soort verzamelnaam of aftakking is geworden van de oorspronkelijke Ashtanga Yoga en daarna Vinyasa Yoga die is begonnen bij geleerde Patanjali, Tirumulai Krisnamacharya en Sri K. Pattabhi Jois.

 

Power Yoga, voor wie?

Voor de mensen die yoga al snel zweverig vinden klinken en zich niet bezig willen houden met het geestelijke aspect van yoga, is Power Yoga een goede uitkomst! Zeer geschikt dus voor de sportieve yogi. Je kunt van een Power Yoga les een redelijk fysieke les verwachten.

Bij Power Yoga staan voornamelijk centraal: krachtig, energiek, dynamisch.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €40,-
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
80.000+ tevreden klanten
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.