Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
30.000+ tevreden klanten

Hot Yoga

 

Wat is Hot Yoga?

Hot Yoga is afgeleid van Bikram Yoga. De naam zegt het al, yoga in een warme ruimte. Veel mensen verwarren Bikram Yoga met Hot Yoga omdat de verschillen vrij klein zijn.

Bij Hot Yoga is de temperatuur van de ruimte minder hoog dan bij Bikram Yoga, ongeveer tussen de 30 en 35 graden Celsius. Bij Hot Yoga zijn de asana’s afgeleid van Vinyasa Yoga, wat betekent dat er meer variatie zit in de asana’s. Elke les kan inhoudelijk weer anders zijn terwijl er bij Bikram Yoga wordt gewerkt met 26 vaste asana’s.

Daarnaast wordt er bij Hot Yoga gebruik gemaakt van infrarood panelen om de ruimte te verwarmen. Bij Bikram Yoga wordt de zaal juist verwarmd door lucht.

 

Geschiedenis

Hot Yoga is bedacht door de Amerikaanse Jimmy Barkan. Jimmy Barkan had het genoegen om zijn yoga carrière te ontwikkelen onder leiding van grondlegger Bikram Choudhury. Jimmy was erg vereerd toen hij Bikram Senior Teacher werd en is dan ook een van de yoga pioniers in de Verenigde Staten. Zijn eerste (Bikram) Yoga studio opende hij in 1983 in Florida. Inmiddels heeft hij meerdere yoga studio’s gevestigd in Florida.

Sinds 2002 is hij The Barkan Method of Hot Yoga’’ gestart en heeft dit zich inmiddels verspreid over Europa.

 

Hot Yoga, voor wie?

Omdat Hot Yoga zoveel goede effecten heeft, is het voor veel mensen geschikt en misschien wel net iets toegankelijker dan Bikram Yoga door de lagere temperatuur. Hot Yoga kan een uitkomst zijn bij diabetes, spierklachten, reuma, depressies en stress.

Bij Hot Yoga staan voornamelijk centraal: flexibiliteit, dynamisch, uithoudingsvermogen.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
30.000+ tevreden klanten
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.