Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Hot Yoga

 

Wat is Hot Yoga?

Hot Yoga is een overkoepelende term voor verschillende soorten yoga, beoefend in een verwarmde ruimte en is oorspronkelijk afgeleid van Bikram Yoga. Bikram Yoga is dan ook de bekendste vorm van Hot yoga en betreft een intensieve yogavorm waar je bij elke les dezelfde 26 houdingen en twee ademhalingsoefeningen uitvoert in een ruimte van ongeveer 40 graden. De naam zegt het al, yoga in een warme ruimte. Veel mensen verwarren Bikram Yoga met Hot Yoga omdat de verschillen vrij klein zijn.

Doorgaans is de temperatuur bij andere stijlen Hot Yoga dan Bikram Yoga minder hoog, ongeveer tussen de 30 en 35 graden Celsius. Bij Hot Yoga zijn de asana’s afgestemd op de betreffende variant van Hot Yoga waardoor er allerlei soorten oefeningen kunnen voorkomen. Elke les kan inhoudelijk weer anders zijn terwijl er bij Bikram Yoga wordt gewerkt met 26 vaste asana’s.

 

Geschiedenis

Hot Yoga (als officiële naam en vorm) is bedacht door de Amerikaanse Jimmy Barkan, student van Bikram Choudhury, de grondlegger van Bikram Yoga. Jimmy Barkan had het genoegen om zijn yoga carrière te ontwikkelen onder leiding van grondlegger Bikram Choudhury. Jimmy was erg vereerd toen hij Bikram Senior Teacher werd en is dan ook een van de yoga pioniers in de Verenigde Staten. Zijn eerste (Bikram) Yoga studio opende hij in 1983 in Florida. Inmiddels heeft hij meerdere yoga studio’s gevestigd in Florida. Jimmy was degene die de term Hot Yoga bekend maakte en een eigen programma ontwikkelde.

Sinds 2002 is hij "The Barkan Method of Hot Yoga" gestart en heeft dit zich inmiddels verspreid over Europa.

In de loop der tijd zijn er meer Hot Yoga varianten in allerlei yoga studio’s opgekomen. Tegenwoordig bestaat er Hot Hatha Yoga, Hot Yin Yoga, Hot Vinyasa Yoga en meer. Er is dus meer afwisseling mogelijk dan bij Bikram Yoga.

 

Hot Yoga, voor wie?

Omdat Hot Yoga zoveel goede effecten heeft, is het voor veel mensen geschikt en misschien wel net iets toegankelijker dan Bikram Yoga door de lagere temperatuur. Bij Hot Yoga worden de oefeningen altijd in een verwarmde ruimte uitgevoerd, variërend van (ongeveer) 25 tot 40 graden. Bij Bikram Yoga is de luchtvochtigheid hoger en wordt de ruimte verwarmd met lucht. Bij veel andere vormen door middel van infrarood panelen.

Het voordeel van de verwarmde ruimte is dat je spieren sneller warm zijn en dat je meer zweet en daardoor meer afvalstoffen afvoert. Daarbij komt dat het fijn is voor je huid en voor de zuurstofopname in je bloed.

Hot Yoga kan een uitkomst zijn bij diabetes, spierklachten, reuma, depressies en stress.

Bij Hot Yoga staan voornamelijk centraal: flexibiliteit, dynamisch, uithoudingsvermogen.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.