Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

In ritme met de maancyclus

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
In ritme met de maancyclus

Heb je wel eens van die dagen dat alles meezit, je barst van de creativiteit en dat je de to do lijst moeiteloos kunt afvinken? Dan ken je vast ook wel die dagen waarop je dat ene project opeens niet afkrijgt terwijl het de vorige keer geen moeite kostte, er niet zoveel uit je handen komt en alles tegenzit. Wist je dat dat te maken kan hebben met de stand van de maan? Natuurlijk zijn er zoveel meer redenen, maar dat de maan een grote invloed heeft op ons leven blijkt wel uit geboorten, weersveranderingen, eb en vloed en de cyclus van de vrouw. Allemaal verschijnselen die onderhevig zijn aan de kracht van de maan. Vroeger toen we nog in de natuur leefden, flowden we automatisch met de maancyclus mee. Dat is stukje bij beetje verdwenen in de westerse cultuur. Er zijn nog wel landen en culturen waarbij de cyclus een grote rol speelt of zelfs leidend is. Ook bij dieren zien we de maan nog een invloedrijke rol spelen. Zo vertrouwen zeeschildpadjes die net uit het ei kruipen op het maanlicht tijdens hun tocht over het strand richting de zee.

De maan gaat in ongeveer 29 dagen door verschillende fasen heen. De ene dag zie je niet zoveel verschil als de andere dag, maar veranderen doet de maan! Van een volle ronde schijf totdat we haar niet meer zien, dit noemen we ook wel van volle maan naar nieuwe maan. Bij nieuwe maan is de kracht van de maan op haar laagste punt en vanaf deze fase gaat de maan uitgroeien tot volle maan. De fase die hier tussen zit noemen we het eerste kwartier en het laatste kwartier is de fase tussen volle en nieuwe maan. Als je meevaart op de cyclus van de maan kun je wel eens veel meer in je kracht komen te staan. Neem wat gas terug als de kracht van de maan op haar laagste punt is en onderneem actie bij volle maan. Yoga houdingen kunnen heel goed helpen om in lijn te komen met de maancyclus! Wil je in één oogopslag zien in welke fase de maan zich bevindt? De maankalender van Lotus neemt je mee in de maancyclus en laat je zien welke yoga oefening past bij iedere fase.

 

Nieuwe maan

Hoe wij de maan zien, heeft te maken met de zon. De zon is het enige object wat in grote mate licht produceert. De maan geeft net zoals onze planeet zelf geen licht. De reden dat we de maan kunnen zien, is dat deze wordt beschenen door de zon. Ze reflecteert het zonlicht. Als de maan onzichtbaar voor ons is, is de kracht van de maan op haar allerlaagste punt in de cyclus. Dit zijn de dagen om te vertragen. Tot jezelf komen, reflecteren en mediteren passen bij deze maanfase. Een yoga houding als de kindhouding ondersteunt dit proces. Het is een kalmerende houding die je naar binnen laat keren, leert luisteren naar je intuïtie en je zelfs in staat stelt te verbinden met je hart. Laat alle gedachten voorbij komen, ontspan en probeer rustig in en uit te ademen. Voel jezelf rustiger worden en laat alle stress los.

De nieuwe maan is het prachtige begin van een nieuwe cyclus en deze energie is perfect om te bedenken welke intenties je wilt zetten. Waar droom je van? Welke doelen zou je graag willen behalen? Tijdens het mediteren en kalmerende yoga houdingen bedenk je welke nieuwe intenties je graag zou willen neerzetten en achteraf schrijf je ze uit in een notitieboekje.

 

Eerste kwartier

Wanneer de maan van nieuwe maan uitgroeit tot volle maan, noemen we de tussenfase het eerste kwartier. Dit is de periode om te onderzoeken, ontwikkelen en jezelf op te laden. Werk aan de intenties die je eerder met nieuwe maan hebt gezet. Yoga houdingen die goed bij het eerste kwartier passen zijn de berghouding en de halve maanhouding. Deze houdingen zorgen voor vertrouwen, balans en een krachtig gevoel. Precies wat je nodig hebt om je dromen te verwezenlijken!

 

 

Volle maan

We zijn nu aangekomen bij de meest intensieve fase van de maancyclus, de maan is op haar krachtigst. Als je jezelf wel eens betrapt op een onrustige nacht, dan zou dat heel goed met volle maan te maken kunnen hebben. Het is de perfecte tijd om je edelstenen en kristallen op te laden. Laat ze een nachtje baden in het volle maan licht en geniet weer optimaal van hun unieke eigenschappen en krachten.

Volle maan roept om actie! Het is de tijd om projecten af te ronden en doelstellingen te behalen, maar het is ook een geschikt moment om een volle maan ritueel uit te voeren. Voer bijvoorbeeld een dankbaarheidsoefening uit, waarbij je bedenkt waarvoor je dankbaar bent, hoe klein ook. De kameelhouding is de yoga oefening die het beste aansluit op de volle maan fase. Deze houding zorgt ervoor dat je je borst en keel opent en dat alles wat vastzit los kan komen.

 

Laatste kwartier

Na volle maan neemt de maan langzaam af totdat ze weer onzichtbaar voor ons is. De fase tussen volle en nieuwe maan noemen we het laatste kwartier. Dit zijn de dagen om knopen door te hakken, op te ruimen en los te laten wat je niet meer dient.

De kleermakerszit is de yoga houding die hier goed op aansluit. Het is een prettige houding om in te mediteren. Kom comfortabel op een meditatiekussen zitten en zodra je je plek hebt gevonden sluit je je ogen en verleg je de focus naar je ademhaling. Probeer in drie tellen in te ademen door je neus en in vijf tellen uit te ademen door je neus. Door tussendoor een seconde vast te houden creëer je meer rust. Nu je naar binnen hebt kunnen kijken, weet je wat je mag loslaten zodat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe energie.

 

Aanbevolen producten om in ritme te komen met de maan

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.