Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Volle maan meditatie

 

Wat is een volle maan meditatie ?

Een volle maan meditatie is een vorm van mediteren waarbij je de energie van de maan gebruikt om je intenties te versterken.

De maan heeft verschillende effecten op de aarde. Door de getijdenwerking zorgt de maan er voor dat eb en vloed ontstaat in de oceanen en zeeën. Voor een periode van ongeveer 28 dagen draait de maan om de aarde. In deze dagen heeft de maan verschillende cyclussen, namelijk:

  1. Nieuwe maan;
  2. wassende maan;
  3. volle maan;
  4. afnemende maan.

Al deze maanfases hebben een eigen thema waarmee je met een volle maan meditatie kunt inspelen op het manifesteren van wat je graag wilt aantrekken of veranderen in je leven.

De nieuwe maan staat zoals de naam al doet verklappen voor een nieuwe periode, een nieuw begin. Dit is een hele geschikte periode om aan iets nieuws te beginnen. Denk hierbij aan het starten van nieuwe projecten, het uitwerken van nieuwe ideeën en het stellen van nieuwe doelen maar ook als je wilt stoppen met specifieke gewoontes zoals bijvoorbeeld roken. Een nieuwe maan staat precies tussen de aarde en de zon in waardoor je hem in deze fase niet kunt zien, de maan is niet verlicht.

De wassende maan staat onder andere voor groei en herstel. In deze maanfase kun je door middel van een volle maan meditatie werken aan de doelen en intenties die je bij de nieuwe maan gesteld hebt. Een wassende maan wordt deels verlicht, er is alleen een halve maan aan de rechterkant te zien. De wassende maan verandert langzaam in volle maan.

De volle maan, misschien wel de bekendste fase van de maancyclus. De energie van de volle maan is het meest aanwezig en zelfs voelbaar voor veel mensen. Het is echter niet wetenschappelijk bewezen dat de maan effect heeft op de gemoedstoestand van de mens. Personen die aangeven last te hebben van de volle maan merken vaak dat ze anders slapen, heftiger dromen en ze voelen zich rusteloos. De volle maan is een fase waarin zowel positieve als negatieve emoties naar voren kunnen komen, het is ook een goed moment om beslissingen te nemen en doelen te bereiken omdat je heel helder naar situaties kunt kijken. Je kunt hiervoor mooi een volle maan meditatie toepassen. Bij een volle maan staat de aarde precies tussen de zon en de maan in, hierdoor kun je de maan zo goed zien.

Als laatste is er de afnemende maan. Dit is een goede periode om zaken af te sluiten, zowel projecten als het loslaten van emoties uit onder andere het verleden. De volle maan neemt in deze fase langzaam af. Je ziet nu alleen een halve maan aan de linkerkant.

 

Waarom een volle maan meditatie?

De volle maan is een mooi moment om aan de slag te gaan met alles wat je wilt bereiken. Een volle maan meditatie kan hierbij goed helpen en zeer effectief zijn. Het doel is om de frequentie rondom je intenties en wensen te versterken met een volle maan meditatie. Daarnaast kun je met een volle maan meditatie ook je bewustzijn vergroten. De kracht van de volle maan versterkt alles.

 

Wanneer voer je een volle maan meditatie uit?

Je kunt de volle maan meditatie een paar dagen voor, tijdens of na de volle maan uitvoeren. Wanneer je de meditatie zowel voor, tijdens en na de volle maan uitvoert, stem je jezelf helemaal af op de energie van de maan. Wil je het echt goed doen, voer dan voordat het volle maan is de nieuwe maan meditatie uit. De intenties die je bij de nieuwe maan meditatie hebt ingezet zullen dan bij de volle maan meditatie extra krachtig zijn.

 

Hoe ziet een volle maan meditatie eruit?

Een volle maan meditatie kun je volgen als geleide meditatie maar ook zonder een geleide stem is het mogelijk. Geleide volle maan meditaties zijn er online tegenwoordig in overvloed. Het is belangrijk dat je er een vind die bij jou past. Wanneer je een volle maan meditatie zonder geleide stem volgt is het belangrijk om in je hoofd zoveel mogelijk bezig te zijn met de intenties die je hebt gezet en daarna je hoofd leeg te maken. Hoe vaker je op de volle maan mediteert hoe krachtiger de manifestatie van je intenties zal zijn.

Zorg ervoor dat je rustig gaat zitten op een meditatiekussen, liggen kan natuurlijk ook. Voor het krachtigste effect kun je het beste buiten mediteren onder het heldere maanlicht. Het maanlicht kan dan goed op je schijnen waardoor je de energie van de maan goed in jezelf kunt opnemen. Is het niet mogelijk om buiten te zitten doordat de temperatuur te laag is, zorg er dan voor dat je op een plek bij het raam zit waar je de maan kan zien. Mocht je de maan helemaal niet kunnen zien, visualiseer deze dan in je gedachten tijdens de volle maan meditatie.

Omdat je bij een volle maan meditatie focust op de intenties die je hebt bepaald, worden deze extra krachtig. Probeer tijdens het mediteren echt de kracht en het heldere witte licht van de maan te voelen, zowel fysiek in je spieren en je hele lichaam als mentaal.

 

Yoga en volle maan meditatie

Kundalini yoga en meditatie hebben samen een hele krachtige uitwerking. Samen activeren ze de levensenergie. In Kundalini yoga staat bewustwording en ademhaling centraal. Bij de meeste yogastijlen eindigen de lessen in savasana, ook wel ‘lijkhouding’ genoemd. Bij de savasana houding lig je plat op je rug met de armen langs je lichaam en de handpalmen recht naar boven gericht. Meestal blijf je voor een aantal minuten in deze houding liggen. Omdat je bij savasana in een diepe ontspanning terecht kunt komen, is het een perfect uitgangspunt om over te gaan in een meditatie. Mocht je dus je hoofd goed willen leegmaken om een krachtige en effectieve volle maan meditatie uit te voeren, kun je voorafgaand een yoga sessie volgen.

Wil je goed voorbereid mediteren op de maancyclus dan kun je door middel van een maankalender, goed bijhouden wanneer welke maanfase zal plaatsvinden.

 

Aanbevolen producten

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.