• Gratis verzending vanaf €40,-
  • Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 85.000+ tevreden klanten

Yin Yoga

 

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is gericht op het ontspannen van de spieren. Hierdoor wordt er dieper gewerkt op onder andere de meridianen, het bindweefsel en de spieren. Yin Yoga maakt voornamelijk gebruik van statische asana’s. Typerend voor Yin Yoga is dat de asana’s lang worden aangehouden voor soms wel 5 tot 15 minuten. Ook wordt er aandachtig stilgestaan bij het onderdeel meditatie tijdens deze yogastijl, het lichaam komt zowel mentaal als fysiek in balans.

De begrippen Yin en Yang zijn bekende begrippen in de Westerse wereld. Yin en Yang zijn tegengesteld van elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Yin is introvert, donker, vrouwelijk en Yang is extravert, licht, mannelijk en zo verder.

Als we dit koppelen aan de verschillende yogastijlen dan zijn bijvoorbeeld Power Yoga, Ashtanga Yoga en Vinyasa Yoga heel erg Yang. Dit omdat deze stijlen dynamischer zijn dan Yin Yoga. Ze zijn meer gericht op kracht, er zit meer beweging in.

Yin Yoga gaat meer naar binnen en is rustiger maar daardoor zeker niet minder zwaar.

 

Geschiedenis

Yin Yoga is in 1970 ontwikkeld door de Amerikaan Paulie Zink. Paulie Zink is een Chi Kung en Martial Arts expert.

Doordat Paulie veel kennis heeft over verschillende vormen van lichamelijke beweging zoals Chi Kung, Martial Arts, Kung Fu en Toa Yin heeft hij Yin Yoga ontwikkeld. In Yin Yoga kom je dan ook zowel Chinese als traditionele Indiase technieken tegen en zelfontwikkelde asana’s van Paulie.

Later, rond de jaren ‘80 heeft de Amerikaan Paul Grilley Yin Yoga geïntroduceerd in Europa. Paul Grilley geeft momenteel yogalessen samen met zijn vrouw Suzee Grilley. Paul Grilley was een van de eerste yoga docenten die Yin Yoga in Nederland gaf.

 

Yin Yoga, voor wie?

Yin Yoga is geschikt voor zowel beginners als de meer ervaren yogi. Doordat je bij Yin Yoga lang een bepaalde asana aanhoudt, heeft dit ook werking op het concentratievermogen. Belangrijk is om mentaal los te kunnen laten en daardoor is Yin Yoga uiterst geschikt voor mensen die meer rust in zichzelf willen vinden.

Op het gebied van lichamelijke klachten is Yin Yoga erg geschikt voor mensen met spierklachten aan o.a. de rug, nek en schouders. Daarnaast is het goed toe te passen op klachten als overspannenheid, burn-out en zelfs reumapatiënten.

Bij Yin Yoga staan voornamelijk centraal: focus, krachtig, ademhaling.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €40,-
Voor 17:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
85.000+ tevreden klanten
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.