Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

5 yoga fabels

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
5 yoga fabels

Verrassingen, nieuwe ervaringen, uitdagingen, ontdekkingen en onverwachte leermomenten. Het kan allemaal op je pad komen bij het doen of leren van nieuwe dingen. Het houdt het leven uitdagend en verfrissend. Voordat we nieuwe dingen gaan doen of leren, hebben we vaak al een compleet beeld van het onderwerp. Alle informatie die ooit tot je is gekomen, heeft een beeld gecreëerd. Over het onderwerp yoga wordt veel geschreven in de media en omdat het al duizenden jaren oud is hangt er soms nog een oubollig en onjuist beeld samen met yoga.

Nu is yoga een mooie verzamelnaam voor honderden stijlen en uiteenlopende oefeningen, waardoor we het misschien helemaal niet over hetzelfde specifieke onderwerp hebben. Als we teruggaan naar de oorsprong van yoga, dan betekent het woord niets meer dan verbinding. Door bepaalde oefeningen te doen werk je aan de connectie met jezelf, je slaat een brug tussen lichaam en geest. Alleen al deze uitleg kan vaag of zweverig overkomen en daarom ontkrachten we in dit blogartikel de vijf meest gehoorde fabels over yoga!

 

Yoga is voor lenige mensen

Bij yoga voer je allerlei houdingen uit met een juiste ademhaling als rode draad. De hele practice draait om het goed in- en uitademen tijdens het uitvoeren van verschillende oefeningen. Bij de ene yoga vorm voer je vijf statische houdingen uit en ligt de focus op meditatie en bij de andere yoga stijl neem je 26 yoga houdingen aan die in elkaar overlopen. De houdingen variëren van basis tot zeer geavanceerd. Het is natuurlijk aan jou welke yogastijl je kiest en hoe je de houdingen uitvoert. Zo heb je rustige yoga vormen waarbij de houdingen geschikt zijn voor iedereen. De houdingen zijn vervolgens op veel verschillende manieren aan te passen, waardoor het voor iedereen geschikt is. Daarnaast mag je altijd met hulpmiddelen zoals een kussen, riem of blok werken waardoor je de houding comfortabel kunt uitvoeren! Zoals je merkt, hoef je helemaal niet lenig te zijn voor yoga. Wanneer je vaker yoga lessen gaat volgen, merk je uiteraard wel dat je lichaam iets soepeler wordt. Dat hoeft niet het hoofddoel te zijn, maar het is wel mooi meegenomen.

 

Yoga is zweverig

Het opzoeken van de connectie met jezelf kan vaag klinken, maar als je door hebt hoe je dat kunt doen dan besef je al snel dat yoga juist heel aardend werkt. We hebben het de hele dag door druk en er komen honderden prikkels per dag op ons af. Je telefoon die afgaat, een collega die wat vraagt, de drukke snelweg, een overvolle trein en ga zo maar door. Als je de dagen doorgaat zonder tijd te nemen voor jezelf, raak je de connectie met jezelf kwijt. Pas wanneer je de tijd neemt om stil te staan door een wandeling in de natuur, een yoga practice of een moment in bad zonder afleiding heb je de tijd om de connectie weer op te zoeken. Je gaat terug naar je ademhaling en in alle rust kom je weer in verbinding. Tijdens een yoga practice ben je bezig met je ademhaling en het uitvoeren van yoga poses. Gedurende het uitvoeren van de houdingen kom je jezelf tegen, je ontdekt wat je goed afgaat, maar je komt er ook achter waar op dat moment een uitdaging in zit. Deze kennis neem je mee van je mat af en pas je toe in je dagelijkse leven. Yoga is praktisch en zet je met beide benen op de grond! Dat yoga zweverig zou zijn is dus maar een fabel.

 

Yoga moet je in een yogastudio doen

Houdingen aannemen kan altijd en overal! Zelfs bij het typen van een mail, het kijken van een serie of als je in de rij staat bij de kassa kun je je houding observeren. Zit of sta je mooi rechtop? Haal je vanuit je buik adem of is je ademhaling gehaast en oppervlakkig? Ben je bij het naar bed gaan dankbaar voor de dag of hebben negatieve gevoelens de overhand? Yoga zit in kleine dingen en als je je daar bewust van bent dan weet je dat een yoga practice niet per se in een yoga studio of in de sportschool hoort plaats te vinden. Bovendien wint yoga steeds meer aan populariteit en kijkt niemand er meer gek van op als jij je matje uitrolt in het park of op het strand.

 

 

Er is maar één soort yoga

Zoals al eerder in dit artikel werd verklapt, is er niet één soort yoga. Yoga bestaat uit honderden stijlen en gelukkig maar! Zo heb je altijd een vorm die bij jou en het moment past. Als je zin hebt om de rust op te zoeken dan is een Restorative of Yin practice heel fijn. Ga je voor een pittige work out? Dan kan een Bikram of Power les heel geschikt zijn. Heb je meer behoefte om met je hoofd en hart aan de slag te gaan? Een meditatie moment of Yoga Nidra geeft je de mogelijkheid!

 

Yoga is voor vrouwen

Wist je dat yoga voornamelijk beoefend werd door mannen toen yoga duizenden jaren geleden ontstond in India? Dat yoga alleen voor vrouwen geschikt is, is dus een fabel! Alle oefeningen zijn net zo goed uit te voeren voor mannen. Yoga kan ook een fijne aanvulling zijn op je sportactiviteiten, zo zorg je ervoor dat spieren soepel blijven en sterk worden, je werkt aan het mentale gedeelte en je ademhaling verbetert.

 

Zo zie je maar wat er voor misverstanden zijn ontstaan omtrent yoga! Geef jij yoga een kans? Ga je comfortzone buiten en laat je verrassen.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.