Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga oefeningen rug

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Yoga oefeningen rug

Veel mensen hebben zo nu en dan last van rugpijn, met name lage rugpijn. De belangrijkste oorzaak is een verkeerde houding. Doordat je heel vaak niet bewust bent van je houding, bijvoorbeeld als je voor de computer zit of op de bank als je tv kijkt ga je verkeerd zitten. Daardoor wordt je rug te lang verkeerd belast waardoor lage rugpijn kan ontstaan. Ook kan het zijn dat je een keer iets zwaars hebt getild zonder goed op te letten hoe dat het beste kan. Als je gaat bukken met gestrekte benen om iets zwaars van de grond te tillen kan het al snel misgaan!

Voorkomen door bewegen

Als je zorgt dat je een soepele rug hebt door geregeld te bewegen kan je daarmee al een hele grote stap in de goede richting doen. Door geregeld yoga rug oefeningen te doen ben je je ook meer bewust van je houding. Zorg dat je een paar specifieke oefeningen voor je rug opneemt in je schema waardoor je geregeld aandacht geeft aan je rug. Je merkt direct als de oefening minder goed gaat dan de vorige keer. Hierdoor kan je direct reageren. Sinds lang weten yogi’s dat je je wervelkolom je hele leven soepel en buigzaam moet houden om je gezond en fit te voelen.

 

Herstel van de souplesse

Als je ouder wordt merk je dat je wervelkolom stugger en minder buigzaam wordt. Als er geen aanwijsbare reden voor is is dat helemaal niet nodig. Dat komt hoofdzakelijk doordat we moeilijker in beweging komen en niet voldoende tijd investeren in het onderhouden van ons lichaam. Als je je bewust bent dat je alleen maar aan de slag hoeft te gaan kan je vrij eenvoudig met een paar dagelijkse yoga rug oefeningen die souplesse van weleer weer terugkrijgen. Ga er gewoon voor!

 

Eenvoudige yoga rug oefeningen

Een serie rug oefeningen waar je veel baat bij hebt en die je geleidelijk opbouwt zijn de zo genaamde beentrek oefeningen. Ga op je yogamat zitten met gestrekte benen vooruit en je voeten tegen elkaar. Probeer tijdens de hele oefening je te ontspannen en de bewegingen langzaam uit te voeren. Til je armen boven je hoofd en leun iets naar achteren. Kom met je armen naar voren, buig voorover en pak vanaf je knieën ergens je onderbenen vast. Buig je bovenlichaam naar beneden zover als je kunt terwijl je ellebogen naar buiten steken. Houd deze houding even vast. Probeer met je handen bij je enkels te komen en deze vast te pakken. Buig verder omlaag met je bovenlichaam. Kijk hoever je komt en forceer niets. Kom weer op en herhaal deze yoga rug oefening een paar keer. Elke keer kan je iets verder komen.

 

De cobra

Met de cobra doe je een serie bewegingen die de wervelkolom de andere kant op buigt. Ook deze oefening wordt langzaam uitgevoerd tot het punt waar je zonder forceren kan komen. Ga op je buik liggen met je voorhoofd op de grond, armen gestrekt langs je lichaam. Kom met je bovenlichaam omhoog zover je kunt zonder je handen te gebruiken. Plaats vervolgens je handen op schouderhoogte met de vingers naar elkaar toe op de grond en druk jezelf langzaam omhoog. Buig je hoofd naar achteren. Je wervelkolom is nu een achterwaartse boog geworden. Probeer deze houding ongeveer tien tellen aan te houden en beweeg dan terug. Herhaal deze oefening één keer. Als je deze yoga rug oefening regelmatig uitvoert merk je na een tijdje dat je rug echt een stuk soepeler is geworden.

 

De ploeg

Ga op je rug liggen met je armen langs je lichaam en je voeten bij elkaar en ontspan. Draai je handpalmen naar de vloer en druk met behulp van je buikspieren je gestrekte benen kaarsrecht omhoog. Beweeg je gestrekte benen vervolgens verder over je hoofd en probeer met je tenen de vloer te raken. Dat lukt in het begin misschien niet en gebruik daarom zolang een yogablok waar je op kan landen. Je kin druk je op je borst en probeer rustig te blijven ademen. Houd deze stand ongeveer tien tellen vast. Trek je knieën een stukje in en rol nu voorzichtig weer naar en loodrechte beenstand en vervolgens terug naar je yogamat. Herhaal deze yoga rug oefening één keer.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.