Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga in je ochtendroutine

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Yoga in je ochtendroutine

Wist je dat een fijne ochtendroutine van meerwaarde kan zijn? Gehaast je bed uitstappen nadat je een potje hebt gesnoozed met je wekker om je vervolgens zo snel mogelijk klaar te maken, zodat je nipt aan je bestemming bereikt of met natte haren achter je computer kruipt voor de eerste zoom meeting van die dag. Dat zal niet als de ideale vroege ochtend klinken!

Je wilt het liefst een ochtendroutine ontwikkelen waarbij je je prettig voelt en wat op dat moment het beste in je leven past. Je hoeft echt niet drie uur eerder op te staan, een half uur hardgelopen te hebben en vervolgens een uur te mediteren om je de rest van de dag goed te voelen. Het gaat erom dat je een routine bouwt die bij je past en waar je zo goed op gaat dat je hem het liefst iedere dag toepast.

In feite heeft iedereen een ochtendroutine. Of je nu doucht, ontbijt, met de hond gaat wandelen of twee glazen water drinkt, de meeste handelingen komen iedere dag weer terug en vormen daarmee een routine of ritueel. Het goede nieuws is dat je je ochtendroutine zelf kunt inrichten (oké, met hier en daar de verplichtingen waar je niet onder uit komt) zodat je daar de hele dag profijt van hebt.

 

Start rustig op

Je ervaart minder stress en bent beter bestand tegen dagelijkse uitdagingen als je de ochtend in rust begint. Natuurlijk begint een rustige ochtend bij het op tijd naar bed gaan de avond ervoor, zodat je uitgerust wakker wordt. Wanneer je dit aanhoudt is het minder moeilijk om op je gewenste tijd op te staan, zonder te snoozen. Probeer aandacht te besteden aan je ademhaling als je wakker wordt of later in je ochtendroutine. Bij het wakker worden kun je bijvoorbeeld eerst tien keer bewust in- en uitademen voordat je uit bed stapt. Je kunt ook kiezen voor vijf tot vijftien minuten mediteren in een wat actievere houding zoals een kleermakerszit op een meditatiekussen. Het voordeel van mediteren merk je de hele dag door: je hebt meer focus, je kunt beter inspelen op je behoeften en je hebt meer innerlijke rust.

Laat je smartphone overigens op vliegtuigmodus staan voordat je verbinding met jezelf hebt gemaakt. Zo stel je de vele prikkels uit totdat je klaar bent met je ochtendroutine. Wat is er lekkerder dan alle aandacht voor jezelf, je gezin en eventuele huisdieren?

 

Kom in beweging

Tijdens je slaap komt de energie in je lichaam tot stilstand, zodra je wakker wordt is het belangrijk om (mild) te gaan bewegen zodat de energie weer op gang komt. Tien minuten kan al voldoende zijn! Een yoga practice, een workout of een wandeling zijn fijne tools om beweging op te zoeken. Een korte yoga practice is ideaal om te bewegen, bezig te zijn met je ademhaling en om een intentie voor de dag die gaat komen te zetten. Door te bedenken waar je die dag de focus op wilt leggen, geef je richting aan de dag en daarmee creëer je automatisch positieve gedachten, focus en rust.

 

Korte practice

Heb je niet zoveel tijd ’s ochtends? Zorg dan in ieder geval voor één tot tien minuten om een hand op je hart te leggen en even de verbinding met jezelf op te zoeken. Ga na hoe je je voelt, wat je nodig hebt die dag en pak dit moment om in hier en nu te zijn. Zet vervolgens de intentie voor die dag. Heb je iets meer tijd dan een minuutje? Dan is een korte yoga practice of een work out perfect. Het gaat erom dat je het doet, niet hoe lang je het doet.

Op het moment dat je teveel van jezelf vraagt, ben je al snel geneigd om dagen over te slaan waardoor de kans steeds groter wordt dat je uiteindelijk helemaal stopt met je fijne ochtendroutine. Een investering van enkele minuten is niet zo groot dat je alles wat je gewend bent om te doen drastisch om moet gooien. Daarnaast zal je de positieve effecten van je kleine investering op gaan merken waardoor je extra gemotiveerd raakt om je ochtendroutine steeds prettiger in te richten.

 

Voorbereiden

Het is zoveel makkelijker om een routine vol te houden als je de dag ervoor alvast enkele voorbereidingen treft. Zo kun je een ontbijtje klaarmaken, je (sport)kleding klaarleggen en je yogamatje alvast uitrollen. Geloof het, dit is één van de allerbeste tips! Een uitgerold matje zorgt ervoor dat je veel sneller je mat opstapt. Al is het voor een rekoefening, tien push-ups of een meditatie: je winst is met het uitrollen van je mat al binnen!

 

 

Ochtend flow

Het is prettig voor je lichaam en geest om met milde bewegingen te beginnen. De Zonnegroet is een voorbeeld van een reeks houdingen die perfect in je ochtendroutine past. De poses zorgen voor een betere doorstroming van het bloed en stimuleren je chakra’s zich te openen op een positieve wijze. De reeks aan houdingen stimuleert bovendien het immuunsysteem, spreekt het zenuwstelsel aan en zorgt ervoor dat je bewust je ademhaling aanspreekt, verruimt en verdiept. Je pakt met het uitvoeren van de Zonnegroet heel veel gebieden aan en door het combineren van beweging en ademhaling zoek je ook nog eens ontspanning op.

 

Een kleine investering leidt tot grootse veranderingen. Met een prettige ochtendroutine zorg je voor balans en focus. Je start de dag overwegend goed, met positieve energie en dat kan niemand meer van je afnemen! Je geeft meer sturing aan je dag en doordat je minder laat afleiden krijg je meer voor elkaar. In plaats van dat je je laat leiden door iemand anders zijn of haar to do’s, blijf je trouw aan jezelf.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.