Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Yoga en de Zonnegroet

 • Geplaatst op
 • Door Lisanne - Superyoga
Yoga en de Zonnegroet

De yoga Zonnegroet is één van de meest bekende yoga oefeningen, of beter gezegd yogaseries binnen yoga. De Zonnegroet bestaat in feite uit vijf basishoudingen en als je ze achter elkaar uitvoert, heb je de (verkorte) Zonnegroet.

Zonnegroet als ochtendritueel

De oorsprong van de Zonnegroet gaat al eeuwen terug en wordt van origine in de ochtend beoefend bij het opkomen van de zon. Je begint de dag soepel, energiek en door het ochtendritueel neem je de hele dag positieve energie met je mee. Tegenwoordig wordt de yoga Zonnegroet ook gebruikt als warming up van een yoga practice. Sporters nemen de reeks aan houdingen zelfs regelmatig mee in rek- en strekoefeningen.

 

Verkorte Zonnegroet

De vijf basishoudingen die samen de Zonnegroet vormen hebben allemaal eigen krachten waardoor je je aan het einde van deze reeks houdingen energiek en soepel voelt.

 • 1. Berg (Tadasana) - Stabiliteit
  Bij deze houding ga je rechtop staan met je handpalmen tegen elkaar voor je borst. Je voeten staan netjes op heupbreedte. Nu doe je je armen naar beneden en in een zwaaiende beweging omhoog. Boven je hoofd breng je je handpalmen weer tegen elkaar en strek je je armen omhoog. Probeer je rug te verlengen en je borst te openen. Adem rustig in en uit, doe dit met de focus op je ademhaling.

 • 2. Staande tang (Uttanasana) – Soepelheid
  Tijdens de Uttanasana buig je vanuit je heupen voorover wanneer je uitademt, je benen houd je zover als mogelijk gestrekt. Je maakt je rug weer lang en je handen hangen relaxed naast je knieën.

 • 3. Plank (Phalakasana) – Kracht
  De welbekende plankhouding: zonder je heupen naar beneden te laten zakken kom je in deze houding. Voel goed hoe lang jij prettig in deze houding kunt blijven en laat je zakken.

 • 4. Cobra (Bhujangasana) – Opent de borst
  Om in de cobrahouding te komen ga je met je buik op je mat liggen en breng je je handen naar voren zodat je ze plat op de grond kunt leggen. Maak je bovenlichaam lang en zorg dat je je nek in het verlengde houdt van je rug om blessures te voorkomen. Duw jezelf omhoog terwijl je bekken op de grond blijft. Adem rustig door!

 • 5. Neerwaartse hond (Adho Mukha Svanasana) - Soepelheid
  De neerwaartse hond is een houding waarbij je in een omgekeerde letter V staat. Je gaat op je mat staan met je voeten op heupbreedte en je zet je handen op de grond, een stuk verder dan je voeten. Je houdt je rug recht en duwt je billen omhoog. Je hoofd bevindt zich tussen je armen en verlengt je ruggengraat. Je hoeft je hielen niet per se op de grond te zetten, dit mag wel als het prettig aanvoelt.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.