Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Rust in je hoofd

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Rust in je hoofd

We leven in een wereld waarin de ontwikkelingen elkaar vliegensvlug opvolgen en omdat we in deze sneltreinvaart mee bewegen, vragen we veel van onszelf. Soms te veel, waardoor de balans en het overzicht zoek raakt en er veel onrust in het hoofd is.

Om meer rust in je hoofd te krijgen, is het nodig om de hoeveelheid prikkels te verminderen. Zodra je minder prikkels binnen krijgt en hoeft te verwerken, ontstaat er ruimte. Het menselijk brein verbruikt bovendien veel energie, onze hersenen verbruiken zelfs een tienvoud meer aan zuurstof dan de rest van het lichaam. Ons brein verbruikt al gauw een kwart van de totale energie die we hebben. Een bijkomend voordeel van je gedachtestroom met regelmaat tot rust brengen, is dat je ook energie overhoudt voor andere dingen zoals je gezin, sporten of waardevolle me-time!

Er zijn heel wat gewoonten die zorgen voor veel onrust in het hoofd, maar er bestaan ook voldoende middelen om te zorgen dat je weer rust krijgt. Zo is multitasken een killer wat betreft onrust en energie, maar een rondje wandelen in de buitenlucht is een fantastische remedie. Wanneer je te veel verschillende taken op een dag aan het uitvoeren bent, krijg je enorm veel prikkels binnen. Al deze prikkels, oftewel informatie, moet ons brein verwerken waardoor de focus al snel verdwenen is. Zodra je tijd buiten spendeert, het liefst in een rustige omgeving zodat je een overkill aan prikkels uitschakelt, geef je je brein tijd om te verwerken.

 

Yoga bewegingen om tot rust in je hoofd te komen

Yoga is een fantastisch middel om onrust in je hoofd en lichaam te verminderen! Door yoga te beoefenen werk je aan een gezond lichaam en een weerbare geest. Bovendien zorgt yoga ervoor dat je je in het hier en nu bevindt. Door met je lichaam en geest te landen op de mat maak je contact met de aarde, jezelf en het moment zelf. Door je aandacht niet te verplaatsen naar gisteren of morgen ben je weer aanwezig in het moment. Hierdoor ervaar je meer focus en daarmee rust.

Oefeningen om onrust in je hoofd te verminderen:

 

Mediteren en ademhalingsoefeningen

Meditatie is een effectief middel om tot rust te komen. Mediteren gaat niet om het stoppen van gedachten, maar om de afstand die je creëert tussen je gedachten en jou. Wanneer je dagelijks een moment neemt om tot stilstand te komen en je gedachten te observeren zonder ze te veroordelen merk je waarschijnlijk al snel op dat de mist uit je hoofd optrekt en ruimte maakt voor een helder hoofd.

Tijdens mediteren is het focussen op je ademhaling een handige truc om je gedachten bezig te houden, terwijl je wel een focus kunt behouden. Tegelijkertijd wordt je ademhaling rustiger en gezonder, doordat je voldoende tijd en aandacht hebt om te zorgen dat de ademhaling start vanuit het buikgebied. Ademen vanuit het buikgebied zorgt ervoor dat de organen worden gemasseerd en dat er een goede doorbloeding plaats vindt, waardoor je organen beter functioneren. Je gaat je energieker en fitter voelen!

Gratis rustgevende meditatie om rust in je hoofd te krijgen:

 

De kunst van loslaten

Vasthouden of zelfs vastklampen aan bepaalde gedachten en dingen kan zorgen voor een onrustig hoofd. Niet kunnen loslaten heeft vaak te maken met controle willen hebben, angsten, frustraties en stress.

Wil je loslaten om meer rust te krijgen in je hoofd? Analyseer waar je je aan vastklampt en kom oog in oog te staan met datgene wat er voor zorgt dat je niet kunt loslaten. Probeer een oplossing te zoeken, te vergeven en vooral te accepteren. Om je te helpen in dit proces heb je veel verschillende middelen: acupunctuur, massages, yoga, meditatie en gesprekken met een psycholoog zijn maar een paar voorbeelden van effectieve manieren om te leren loslaten.

Wanneer je kunt loslaten, ontstaat er rust en nieuwe ruimte.

 

Rust krijgen in je hoofd

Er zijn eindeloos veel goede tips om meer overzicht in je hoofd te creëren en daarmee rust te krijgen. Als je hier mee aan de slag gaat is het belangrijk om te beseffen dat dankbaar en tevreden zijn ook een rol spelen. We zijn vaak zo bezig met ontwikkeling en alle doelen die we nog willen behalen, dat we vergeten wat we al hebben. Hiervoor is een dankbaarheidsoefening een fijne oplossing! Bedenk iedere dag minimaal drie dingen waar je dankbaar voor bent, van klein tot groot. Door bezig te zijn met wat je al hebt en waar je positieve gedachten van krijgt, ben je minder bezig met wat je niet hebt en dat zorgt voor rust in je hoofd.

 

Aanbevolen producten om rust in je hoofd te krijgen

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.