• Winkelmandje
€0,00
0

Extra dikke yogamatten


Dikke yogamat

Een dikke yogamat, lange, brede of standaard mat. Ieder persoon voelt zich prettig op een bepaalde mat. Het belangrijkste is dat je een veilig gevoel hebt en dat je je practice zorgeloos en rustig kunt uitvoeren. Vind jij een dikke yogamat fijn of juist een extra brede? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze door het aanbieden van verschillende formaten matten. Op deze pagina vind je dikke yogamatten.

Een dikke yogamat biedt meer demping en geeft een comfortabel en veilig gevoel. Je wilt niet het gevoel hebben dat je op een dun velletje staat en met je voeten de harde ondergrond kunt voelen. Een extra dikke yogamat biedt veel voordelen. Zo is de extra demping en het opvangen van schokken een belangrijke eigenschap, maar krijg je ook minder snel koude voeten op een koude ondergrond. Extra dikke matten zijn meestal geschikt voor de meest dynamische vormen van yoga waardoor je een mat in je bezit hebt waarop je verschillende yogastijlen kunt beoefenen. Opmerking: sommige sticky matten zijn extra dik maar deze zijn niet geschikt voor de meest dynamische vormen van yoga zoals bijvoorbeeld Power Yoga.

 

Wat past bij jou?

Een extra dikke yogamat biedt aan iedereen voordelen. Je voelt je extra zeker en je kunt je oefening nog beter uitvoeren. De meeste extra brede en extra lange yogamatten zijn meestal ook extra dik. Vind je het prettig om een bredere of langere mat te hebben om niet naast, voor of achter je mat te belanden tijdens een oefening? Kies dan voor een langere of bredere mat en profiteer tevens van de extra dikte.

 

Bewaaradvies

Uitgezonderd van de reis yogamatten zijn alle Manduka matten extra dik. De dikte is bij Manduka meestal 6 mm waardoor je altijd een goede demping ervaart. Omdat wij kwaliteit en comfort belangrijk vinden, zijn ook de meeste eigen merk matten extra dik. De dikte van deze matten varieert van 4,5 mm tot 6 mm. Zorg dat je je dikke yogamat goed schoonmaakt na iedere sessie en opgerold bewaart om de mat zo lang mogelijk mooi te houden. Daarna kun je de mat het beste stevig opgerold bewaren door yogamat elastieken om de uiteinden van de mat te binden. Hierdoor gaan de hoekjes niet krullen.


Toch op zoek naar een andere yogamat?
» extra brede yogamat
» extra lange yogamat
» extra brede én lange yogamat
» sticky yogamat
» reis yogamat
» eco yogamat
» premium yogamat

Superyoga.nl is 1395 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,3/10