Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Gezonde lunch

Eitjes uit de oven

Eitjes uit de oven

Boekweit pannenkoeken

Boekweit pannenkoeken

Rozemarijn tijm brood

Rozemarijn tijm brood

Simpel beleg: kipfilet

Simpel beleg: kipfilet

Glutenvrij kwarkbrood

Glutenvrij kwarkbrood

Glutenvrij bananenbrood

Glutenvrij bananenbrood

Boekweit brood

Boekweit brood

Speltbrood

Speltbrood

Gevulde avocado uit de oven

Gevulde avocado uit de oven
Gezonde lunch

Wat eet jij als lunch? Dit is een veelgestelde vraag van mensen om je heen als je iets anders dan brood eet. Een standaard lunch bestaat voor velen uit brood met hartig of zoet beleg. Een lunch die alleen bestaat uit een tarwe bammetje en hartig of zoetig beleg leidt al snel tot after-dinner dips en snaaitrek naar meer eten omdat je lichaam niet voldoende voedingsstoffen heeft ontvangen. Het gaat er niet om hoeveel je eet in volume, maar hoeveel voedingstoffen je binnen krijgt en op dit pakket compleet is. Zo zal één glas groentesap je trek langer stillen dan drie witte boterhammen met melk hagelslag.

 

Tarwe

Bij het verwerkingsproces van tarwe gaan de meeste vitaminen en mineralen voor een groot deel verloren. Wat overblijft, is een ‘leeg’ brood wat getransformeerd is tot een snelle koolhydraat met agressieve gluten. Dit laatste is veroorzaakt door het op grote schaal en snel produceren van tarwe waarbij de kwaliteit van de gluten flink is afgenomen. Tarwe kan veel impact hebben op je darmen en uiteindelijk resulteren in een slechte gezondheid op lange termijn. Om dit te voorkomen, kies je voor een gezonde lunch om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en je lichaam blij te maken. Waar moet je beginnen voor een gezonde lunch? Wij helpen je op weg met verschillende recepten om je lunch gezond te maken en te houden!

 

Waaruit bestaat een gezonde lunch?

Je kunt op veel manieren een gezonde lunch bereiden: een groene smoothie en een rijk belegde rijstwafel, een groente omelet, een gezonde boterham met vette vis, een zelfgemaakte salade of eet je vers gemaakte maaltijd van gisteravond. Een juiste combinatie van een gezonde lunch bestaat uit verschillende voedingsstoffen. Zorg dat je voldoende groenten en eiwitten binnenkrijgt.
Een misverstand is dat salade of een portie boekweit wordt gezien als diner, terwijl dit ook ideale gerechten zijn voor de lunch. Daarnaast is het ook eenvoudig om het avondeten van een dag eerder door te schuiven naar de lunch van de volgende dag. Zorg dat je altijd voldoende porties klaarmaakt en invriest zodat je later genoeg keuze hebt voor een gezonde lunch.

Overigens hoef je brood niet helemaal te verbannen uit je systeem voor een gezonde lunch. Er zijn diverse soorten brood die gezond en goed voor het lichaam zijn, zoals: glutenvrij bananenbrood of rozemarijn-tijm brood maar ook een 100% speltbrood of een brood gemaakt van kamut of rogge. Combineer een broodje met zelfgemaakte kipfilet en vul aan met bijvoorbeeld avocado. Heerlijk fris, vullend en super gezond!

 

De voordelen

Na een gezond ontbijt kan een gezonde lunch niet ontbreken. Verkeerd of te weinig eten tijdens de lunch zorgt al snel voor gewichtstoename en andere klachten. Aan een slechte lunch ontbreken de nodige voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren (waaronder vet verbranden). Bovendien wordt je trek tot snacken groter in de namiddag. De tussendoortjes (chips, koekjes, snoepjes) zijn de welbekende dikmakers en zijn uiteindelijk makkelijk te voorkomen door een goede en gezonde lunch.

Een extra voordeel is dat je geen opgeblazen gevoel en after-dinner dips (meer) hebt. Je lichaam kan het eten beter verteren, wat uiteindelijk leidt tot meer energie.

 

Aan de slag

Aan de slag! Start direct met een gezonde lunch, probeer verschillende recepten uit en je merkt al snel dat er genoeg mogelijkheden zijn om lekker én gezond te lunchen. Eet smakelijk.

 

Bekijk ook eens:Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.