Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Boekweit pannenkoeken

Pannenkoeken, bijna iedereen houdt ervan. Maar wat als je geen gluten mag eten of tarwevrij wilt leven? Speltpannenkoeken zijn een goed alternatief voor iedereen die wel gluten mag. Mag je geen gluten? Dan zijn boekweitpannenkoeken jouw lunch! Als je ze goed maakt, proef je nauwelijks verschil met ‘echte’ pannenkoeken. En het is nog goedkoop ook, een stuk goedkoper dan een kant en klaar pak speltpannenkoeken. Daar gaan we.

Ingrediënten (6-8 pannenkoeken):

  • 250 gram boekweitmeel
  • 300 ml plantaardige melk (amandel, kokos)
  • 2 eieren
  • Zeezout

Bereiding:
Net als dat het niet veel ingrediënten zijn, is de bereiding ook niet heel spectaculair. De hoeveelheid meel en melk kun je overigens zelf bepalen door te kijken naar de dikte van je beslag. Zorg ervoor dat je beslag niet te dik is, dan worden je boekweitpannenkoeken niet lekker maar dik en kleverig van binnen.

Doe het boekweitmeel in een grote kom en voeg de melk toe. Roer goed door met een garde en voeg vervolgens de eieren toe. Roer weer goed tot je een glad beslag hebt en alle meel van de bodem is doorgeroerd en in aanraking is gekomen met de melk. Vind je het beslag te dik? Voeg dan nog wat melk toe. Als je melk op is, kun je eventueel ook een klein beetje water toevoegen. Is je beslag te dun? Voeg dan nog wat boekweitmeel toe. Het beslag is perfect als het soepel van je beslaglepel in de pan glijdt. Als je de lepel meer dan een paar seconden omgekeerd moet houden om het beslag eraf te krijgen, is het te dik. Voeg ongeveer 5 gram zout toe om de boekweitpannenkoeken op smaak te brengen.

Verhit in een grote koekenpan een theelepel kokosolie en laat de pan goed opwarmen voordat je de eerste boekweitpannenkoek gaat bakken. Schep met een soeplepel of beslaglepel een portie beslag in de koekenpan en verdeel het beslag zo goed mogelijk over de hele pan. De boekweitpannenkoeken worden het lekkerst als ze zo dun mogelijk zijn. Zet het vuur niet te laag en blijft continu bij de pan. Draai de pannenkoek om als deze mooi bruin is aan de onderkant.

Tip: boekweitpannenkoeken zijn heerlijk met bosvruchtenjam, verse aardbeien of honing en kokosbloesemsuiker.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.