• Winkelmandje
€0,00
0

Glutenvrij bananenbrood

Met recht kan worden gezegd dat bananenbrood één van de meest populaire recepten is op dit moment. Het fijne aan dit recept is dat je het bananenbrood op verschillende manieren kunt 'pimpen'. Je kunt variëren met de toppings, maar ook met de inhoud. Dit bananenbrood heeft een chocolade taste door de toevoeging van rauwe cacaopoeder. Door het gebruik van boekweitmeel is dit bananenbrood ook nog eens glutenvrij.

Ingrediënten:
  • 200 gram boekweitmeel
  • 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 3 gepureerde bananen (blender)
  • 3 biologische eieren
  • 60 ml suikervrije appelmoes
  • 2 theelepels wijnsteenpoeder 
  • klein snufje (himalaya)zout 
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels vanillepoeder 
  • 1/2 eetlepel kokosolie, om je cakeblik mee in te vetten

    Topping 
  • Twee handjes gemengde rauwe noten
  • kokosrasp

Bereiding:
Verhit de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten, behalve de kokosolie, in een kom en mix alles met een garde. Dit kan prima met behulp van spierkracht, je hebt geen mixer nodig. De bananen kun je prakken of in de blender mixen tot een glad geheel. Vet het cakeblik in met de kokosolie en schenk het beslag in de vorm. Tot slot kun je het brood met bijvoorbeeld wat rauwe noten, kokosrasp en/ of fruit versieren. Het glutenvrije bananenbrood mag na 45 minuten uit de oven worden gehaald. 

Je kunt het brood een weekje in de koelkast bewaren. Het wordt smeuïger met de dag!



Superyoga.nl is 947 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,1/10