Simpel beleg: kipfilet

Een veelvoorkomend lievelingsbeleg van velen: kipfilet. Je kunt het combineren met van alles en nog wat, van avocado tot ei of een lekkere humus. De lekkerste kipfilet komt rechtstreeks uit de oven en bevat geen toevoegingen die niets met kip te maken hebben. Een glanzend, plakkend en sterk geurend plakje kipfilet is natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk dan een net afgebakken stukje pure kip met een kruidige smaak. En die laatste is eigenlijk heel erg makkelijk zelf te maken!

Ingrediënten:

  • 300 gram biologische kipfilet
  • 1 a 2 eetlepels olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Bereiding:
Verhit de oven voor op 180 graden. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en maak de kip schoon aan de randjes. Zorg dat je de kipfilet zoveel mogelijk uitstrekt over de bakplaat zodat de filet zo dun mogelijk is. Besprenkel met olijfolie zodat de gehele kipfilet bedekt is. Bestrooi met peper en zout en bedek de gehele bovenkant met Italiaanse kruiden. Wees hier niet te zuinig mee, anders houd je aan het eind weinig smaak over.

Bak de kipfilet in 8 minuutjes gaar, haal het uit de oven en leg het op een snijplank. Snijd de filet met een scherp koksmes in dunne plakjes en je hebt de lekkerste en simpelste zelfgemaakte kipfilet ever! Bewaar de stukjes in bij voorkeur maximaal drie dagen in een glazen pot. Eet smakelijk. 

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.