Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Boekweit brood

Op zoek naar een gezond brood omdat je er een gezonde lifestyle op nahoudt of omdat je geen gluten mag eten? Het kan een flinke uitdaging zijn om een lekker én gezond brood te vinden. Zelf brood maken is niet heel lastig als je weet hoe het moet. Je hebt er geen broodmachine voor nodig, een oven en een broodbakvorm zijn voldoende. Boekweit is een zaad en geen graan, maar een perfecte basis om een lekker brood mee te bakken.

Ingrediënten:

  • 500 gram boekweit meel
  • 7,5 gram instant gist
  • 6-8 gram zeezout
  • 3 eieren
  • 500 ml water
  • Kokosolie

Bereiding:
- Verhit de oven voor op 230 graden.
- Meng het boekweit meel met het zeezout in een grote kom of schaal waarin het beslag later de ruimte heeft om een stuk te rijzen (niet te klein dus!). Het is belangrijk dat je dit altijd als eerst doet omdat het gist sterft als het in directe aanraking komt met zout. Dit is niet het geval als het zout al gemend is door het boekweit meel. Voeg vervolgens het gist toe en roer het goed geheel goed door.
- Voeg het water toe en blijf constant roeren zodat alle meel in aanraking komt met het water en tot een beslag kan worden gemixt.
- Voeg tot slot de eieren toe en roer het geheel goed door tot een dik beslag. Het geheel wordt dus geen brooddeeg maar een dik beslag.
- Pak een theedoek, houd deze onder een lauwwarme kraan en knijp hem goed uit. Bind deze over de kom met beslag en laat het beslag op een warme plek 45 minuten rijzen. Zet de verwarming aan in een kleine kamer of zet de kom in een kastje vlak naast de oven. Houd ongeveer een temperatuur van zo’n 23 tot 25 graden aan. Je kunt de theedoek gemakkelijk over de kom binden door twee elastiekjes te verknippen, aan elkaar te binden en tot één grote elastiek te maken.
- Vet de broodbakvorm goed in met kokosolie.
- Roer het gerezen beslag na 45 minuten één keer door en giet het beslag in de ingevette broodbakvorm. Bind opnieuw een vochtige theedoek over de broodbakvorm en laat het beslag nogmaals 45 minuten rijzen op een warme plek. Het beslag zal nu de theedoek raken, dit is gemakkelijk af te spoelen onder de kraan.
- Bak het brood gaar in 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Haal het brood direct nadat het klaar is uit de bakvorm, smeer het aan alle kanten in met kokosolie en laat het afkoelen.

Snijd het brood in dunne plakjes (dit kan als het brood nog een beetje warm is) en vries het na zo’n 4 tot 6 uur in om het vers te houden. Als je het niet invriest, wordt het heel snel oud!

Tip: Beleg een plakje boekweit brood met guacamole dip en zelfgemaakte kipfilet en geniet van een heerlijk gezonde lunch!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.