Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Gezond dineren

Knoflook aardappeltjes

Knoflook aardappeltjes

Pasta met zalm

Pasta met zalm

Boekweit salade

Boekweit salade

Courgette bootjes

Courgette bootjes

Boekweit pizza

Boekweit pizza

Boekweit wraps

Boekweit wraps

Bleekselderij soep

Bleekselderij soep

Pompoensoep

Pompoensoep

Courgettesoep

Courgettesoep

Zomerse garnalen salade

Zomerse garnalen salade

Linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas

Frisse springrolls

Frisse springrolls
Gezond dineren

In deze categorie vind je de meest gezonde en lekkere recepten om vanavond een gezond diner op tafel te zetten. Je kunt de recepten natuurlijk ook als inspiratie gebruiken en er een eigen twist aan geven en je eigen gezonde diner te maken. Misschien denk je bij een gezond diner aan een salade? Dat kan, maar je kunt eigenlijk alle kanten op zonder dat het verveelt. Bovendien kun je iedere salade een lekkere en variërende vulling geven zodat je met een verzadigd gevoel van tafel gaat. Een goed voorbeeld hiervan is de boekweit salade.

 

Basis

Een gezond diner is 100% puur en bevat geen suiker, e-nummers of vulstoffen. Je kunt dan ook het best de pakjes en de zakjes laten liggen in de supermarkt en zoveel mogelijk zelf maken. Een pastasaus is heel makkelijk en snel te maken met een blender. Mix wat tomaten, basilicum, knoflook en uien door elkaar en daar is de gezonde pastasaus! Giet geen chemische sladressing over je heerlijke salade, maar maak je salade af met een gezonde dressing van yoghurt en dille.

 

Voordelen van gezond dineren?

Geen opgeblazen gevoel, geen after-dinner dips maar een goed verzadigd gevoel. Heb je dan toch nog hang naar zoetigheid? Poets je tanden na het eten en je merkt al snel dat de trek naar zoetigheden verdwijnt. Wanneer je een gezond diner hebt gehad, zit je lichaam vol energie en ben je klaar om de avond in te gaan. Je lichaam kan het gezonde diner op een goede normale wijze verteren, wat onder andere resulteert in meer energie, een gezonde huid en sterke nagels.

 

Biologisch

Biologische stukken fruit, groenten en kruiden zitten vol voedingstoffen. Méér voedingsstoffen dan in fruit en groente dat niet biologisch is. Je lichaam profiteert van de juiste lading voedingsstoffen en dat heeft een positieve uitwerking. Wat minstens zo belangrijk is, is dat biologisch fruit nauwelijks of geen gifstoffen (bestrijdingsmiddelen) bevatten waardoor je lichaam niet vol loopt met stoffen die daar niet horen. Zoek eens een lokale boer op! Het geeft een goed gevoel, bio boeren gaan tijdens het verbouwen van hun voedsel een eerlijkere relatie aan met de natuur. Behalve jouw lichaam, profiteren milieu en natuur ook. Je producten zijn heerlijk vers en je leert het verhaal achter het product kennen. Zo maak je een gezond diner compleet.

 

Aan de slag

Wil je aan de slag om een gezond diner te maken? Zoek er één uit, haal de ingrediënten in huis en ga aan de slag. Zo simpel is het! Wil je een gezond diner nuttigen in een restaurant? Bezoek van te voren de website van het restaurant en lees je goed in. Werkt het restaurant met duurzame, biologische ingrediënten? Kom je er online niet uit? Bel het restaurant op, uit ervaring krijg je in 90% van de gevallen een vriendelijk antwoord en voorkom je teleurstelling.

 

Bekijk ook eens:Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.