• Winkelmandje
€0,00
0

Biologische pompoensoep


Heerlijke biologische pompoensoep maken die past bij de tijd van het jaar. Geen ongezonde toevoegingen maar puur natuur en heerlijke ingrediënten. Je kunt pompoensoep op veel verschillende manieren maken, wij kiezen voor de romige variant met kokosmelk.

De pompoensoep vult enorm, dus maak er niet teveel bijgerechten bij. Je kunt deze biologische pompoensoep als hoofdgerecht eten met bijvoorbeeld een (glutenvrij) broodje erbij.

Ingrediënten (4 grote porties):
  • Een hele biologische pompoen (niet te groot)
  • Een middelgrote biologische zoete bataat
  • 4 biologische wortelen
  • 2 biologische uien
  • 2 teentjes biologische knoflook
  • 1 stukje biologische gember ter grootte van een duim
  • 1 blokje of eetlepel biologische groentebouillon
  • Een paar scheuten kokosmelk
  • 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepels kerrie, zout & peper
  • Struikje koriander


Bereiding:
Verhit een lepel kokosolie in een grote soeppan, snijd de uien, knoflook en gember in stukjes en bak ze in 2 minuten kort aan. Let op: doe dit pas als je de pompoen, bataat en wortelen in blokjes hebt gesneden, je kunt hier een tijdje mee bezig zijn namelijk. Hoe kleiner je de blokjes snijdt, hoe eerder ze gaar zijn en hoe minder lang je ze hoeft te koken waardoor je meer vitaminen in leven houdt. Doe nadat de uien, gember en knoflook 2 minuten zijn aangebakken de blokjes pompoen, bataat en wortel erbij, schep het geheel door elkaar en vul aan met ongeveer een halve liter water. Voeg ook de groentebouillon, kurkuma, kerrie en zout en peper toe, breng het geheel aan de kook raken en zet het vuur daarna iets lager. Laat het zo’n 10 minuten koken en test daarna of de blokjes zacht zijn.

Zodra de blokjes zacht genoeg zijn, giet je de inhoud (in delen) van de pan in je blender. Laat de blender een halve minuut draaien. Doe dit met alle inhoud van de soeppan net zolang totdat de soep één gladde substantie is geworden. Natuurlijk kun je in plaats van een blender een staafmixer gebruiken. Voeg de kokosmelk toe en proef tussendoor of je de soep romig genoeg vindt. Vind je de soep te dik? Voeg nog wat extra kokosmelk of water toe. Breng op smaak met peper en zout, hak de koriander blaadjes en steeltjes fijn en voeg deze als laatste toe. Bon appétit!

Tip: pompoensoep is vullend en redelijk zwaar en daardoor goed te combineren met een frisse groente- fruitsap. Doe twee appels, een halve limoen, een kwart venkel en een klein stukje gember in je sapcentrifuge of slowjuicer en geniet van een heerlijke verfrissing bij je biologische pompoensoep!



Superyoga.nl is 947 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,1/10