Boekweit pizza

Met dit recept maak je snel en eenvoudig een super gezonde pizza, zonder gluten. De onderstaande ingrediënten zijn bedoeld voor drie pizza’s. Je kunt zelf heel eenvoudig de hoeveelheden aanpassen om meer of minder pizza’s te maken. Wij hebben gekozen voor onderstaande variant:

Ingrediënten:

  • 3 theelepels kokosolie
  • 100 gram boekweitmeel
  • 200 ml water
  • 1 ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 potje biologische tomatenpuree
  • 1 bol biologische mozzarella
  • 2 tomaten
  • 1 ½ ui
  • 1 paprika
  • ½ courgette
  • ¼ aubergine
  • Rucola of veldsla

Bereiding:

Begin met het klein snijden van de mozzarella, tomaten, paprika, uien, courgette en aubergine. Snijd de courgette en de aubergine met een kaasschaaf voor mooie, dunne plakken.

Doe het boekweitmeel, water en de Italiaanse kruiden in een kom en mix dit tot beslag. Dit kun je eenvoudig doen met een garde, mixer of keukenmachine. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden en haal het rooster uit de oven. Het rooster haal je uit de oven omdat daar de pizza op klaar gemaakt wordt. De onderkant van de pizza kan gaan scheuren als je dit niet doet. Houd de bakplaat in de oven om eventueel het lekken op te vangen.

Verhit in een koekenpan een theelepel kokosolie. Bak het beslag als een pannenkoek die als pizza bodem gaat dienen. De pizza is het lekkerst als de onderkant krokant is. Herhaal dit drie keer voor drie pannenkoeken. Leg een pannenkoek op het rooster en het beleggen kan beginnen. De volgorde maakt niet veel uit als je maar begint met de tomatensaus. Beleg vervolgens de pizza met de overige ingrediënten. Bak de pizza ongeveer een kwartier in de oven en maak deze af met een beetje rucola of veldsla. Eet smakelijk!

Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.