Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga studio beginnen

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Yoga studio beginnen

Wat leuk, gefeliciteerd, je gaat een yogastudio beginnen of bent er zelfs al een begonnen! Behalve het regelen van een kvk inschrijving en het werven van leden is een ruimte en het kiezen van fijne yoga attributen super belangrijk.

Je wilt bij het beginnen van een yogastudio tenslotte een prettige omgeving voor je leerlingen creëren, een plekje waar iedereen zich fijn en thuis voelt. De ruimte is het uitgangspunt voor yoga practices: goede energie en rust zijn belangrijke aandachtspunten als je een yogastudio start. Het inrichten van de yogastudio kan daar flink aan bijdragen. Houd de vloer en muren licht zodat het ruimtelijk voelt en niet te veel voor afleiding zorgt. Met de juiste accessoires en accenten maak je de studio vervolgens huiselijk en warm. Houten accessoires en planten zorgen voor een knusse omgeving. Planten zuiveren bovendien de lucht en zorgen voor een schoon binnenklimaat. Ze staan niet alleen leuk, ze dragen ook nog eens bij aan de gezondheid! Zorg er natuurlijk wel voor dat ze genoeg water krijgen en dat ze absoluut niet in de weg staan, maar op de achtergrond blijven. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind, om een yoga studio te beginnen heb je op deze manier geen eindeloos budget nodig.

Vind je het lastig om te bepalen wat je voor sfeer wilt creëren als je een yogastudio begint? Maak een moodboard! Dit kun je doen door op een groot vel plaatjes uit tijdschriften te plakken, maar online werkt Pinterest eigenlijk net zo fijn. Het moodboard zorgt voor een mooi uitgangspunt en geeft zoveel inspiratie dat je direct een start kunt maken. Nu je de richting wat betreft inrichting weet voor je yoga studio kom je uit bij de volgende stap: welke yoga artikelen ga je in de studio leggen voor je leden?

 

Yogamatten

Ga je voor effen of een print op de yogamat? Als je de omgeving heel clean hebt gehouden kan een mandala print een hele sfeervolle bijdrage leveren. En kies je voor lichte of juiste donkere aardkleuren? De matten vormen een belangrijk, misschien wel hét belangrijkste onderdeel van je yogastudio. Stem de matten daarom goed af op de keuze van je muren, vloer en verdere inrichting als je een yogastudio begint.

Als je eenmaal de yogamatten hebt aangeschaft, is het belangrijk om de matten voor te behandelen zodat je leden de juiste grip ervaren. Lees alle tips in het blogartikel waar we in gaan op dit onderwerp en je alle tips en tricks leren. Om de matten in de beste conditie te behouden maak je de matten na iedere yoga practice schoon met een handige spray. Zo profiteert iedereen een lange periode van een goede mat en bied je vanaf het moment dat je een yogastudio begint een fijne basis.

 

Yoga blokken

Een yoga blok is heel fijn voor het ondersteunen bij uiteenlopende yoga oefeningen en bij het aanleren van nieuwe stijlen of houdingen. Het voorkomt blessures en geeft comfort tijdens een yoga practice en dat is het minimale wat je wilt aanbieden aan je leden. Een blok van kurk is ontzettend stijlvol, maar past wellicht niet bij iedere kleur yoga mat en is wat harder dan een blok dat van eva schuim gemaakt is. Voor beginners is een schuim blok meestal fijner en je kunt bovendien kiezen welke kleur je wilt, bij kurk is dit niet het geval. Er bestaan kleine en grote blokken, maar ook platte blokken. Het is goed om vooraf een overzicht te maken van de yogastijlen die je wilt aanbieden wanneer je een studio begint. Kies de blokken die bij jouw yoga studio en de yoga soorten passen waarin jij les gaat geven. Meerdere verschillende blokken kunnen ook fijn werken, zoals een platte en een gewone zodat je tot verschillende hoogtes kunt komen bij bepaalde asana’s.

 

Yoga bolsters

Deze handige kussens zijn onmisbaar wanneer een yoga studio begint. Ze zijn heerlijk comfortabel bij het uitvoeren van bepaalde yoga oefeningen zoals veel houdingen waarbij de rug wordt gebogen. Ook voor de bolsters geldt: ga je voor een effen kleur of voor een print? Een bolster is in sommige gevallen een prettigere uitkomst dan een meditatiekussen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij achteroverbuigingen of bij ondersteuning van je benen. Een bolster is wel een stuk voller en steviger dan een meditatiekussen en ze nemen flink wat ruimte in beslag. Bedenk dus goed of je bolsters nodig hebt voor je studio. Wij horen yoga teachers die lesgeven in een ruimte die niet van hunzelf is, mopperen over het ontbreken van bolsters. Dus wellicht toch maar toevoegen!

 

Meditatiekussens

Meditatiekussens, of yoga kussens zijn er in allerlei formaten. Vraag je af wie er in de yoga studio komt en stem het formaat op de doelgroep af. Je merkt al dat het goed is om alles uit te denken in een plan op het moment dat je een studio start. Yoga kussens zijn er in verschillende hoogtes en in een ronde of halve maan vorm. Hoe lager je zit, hoe fijner het zit, zal althans een gevorderde yogi vinden. Voor beginners is het weer fijner om wat hoger te zitten omdat je dan minder van je lichaam vraagt om goed overeind te kunnen blijven zitten. Kussens zijn er in heel veel uitvoeringen en sommige zijn echt een musthave! Ze kleden je studio prachtig aan en bieden uitkomst bij zowel een (afsluitende) meditatie als bij verschillende asana’s. Stem ze goed af op de keuze van je yogamatten en het geheel zal een prachtig plaatje vormen.

 

Yoga dekens

Een deken kan heel fijn zijn ter ondersteuning van de knieën, om gaten op te vullen en om de leerlingen toe te dekken tijdens de savasana. Zo kun je iedereen voorzien van warmte, ook bij low impact oefeningen of tijdens yin yoga waarbij je langdurig in eenzelfde houding verkeert. Nog een handigheidje van een yoga deken is dat je het stevig kunt opvouwen of rollen en als lite versie van een bolster of meditatiekussen kunt adviseren aan beginners die nog niet zo ver kunnen buigen, of aan leden met blessures.

 

Yoga riemen

Een prettig verlengstuk voor de leerlingen die net niet in een bepaalde houding kunnen komen of op een eigen tempo een houding goed willen aanleren. We adviseren het gebruik van een yoga riem in iedere studio omdat je hiermee de drempel verlaagt voor leden om oefeningen uit te voeren, en mensen schrikken minder snel af omdat ze iets niet kunnen. Bij stijlen als yin yoga kan een riem heerlijke uitkomst bieden om de yin te laten overheersen en niet de yang, waarbij alle spieren volledig kunnen ontspannen. De riemen kun je ook weer afstijlen bij de rest van je inrichting en yoga gear en nemen nauwelijks ruimte in!

 

Zoals je merkt komt er een hoop bij kijken als je net een yogastudio begint, maar kun je dit proces leuk en uitdagend maken! Wil je dat wij met je meedenken? Neem contact met ons op en wij adviseren je graag vanuit onze jarenlange ervaring. Bovendien kunnen we een mooie korting bieden op een afname van meerdere producten. Wil je graag producten zoals een yoga handdoek kunnen aanbieden aan je leden? Ook dan denken we graag met je mee zodat je voordelig bij ons kunt inkopen!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.