Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Weinig energie

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Weinig energie

Er zijn niet voor niets eindeloos veel quotes op internet te vinden die gaan over energie. Wanneer je genoeg (positieve) energie hebt, kun je de wereld aan. Wanneer je weinig energie hebt, misschien zelfs zo weinig energie dat je je slap en futloos voelt, is het leven zwaarder en kost het je steeds meer moeite om daar te komen waar je wilt komen.

We leven vandaag de dag in een wereld waarbij er steeds meer prikkels tot ons komen en waarbij er steeds meer van ons wordt verwacht. De vele prikkels en verwachtingen resulteren in een snelle terugloop van ons energieniveau. Op het moment dat we ons energieniveau niet goed meer kunnen aanvullen houden we steeds minder energie over. Dagen waarop we ons futloos voelen en spanningsklachten ervaren zijn niet meer uniek en komen vaker en vaker voor. Bij een steeds groter wordende groep kunnen uiteindelijk een burnout of blijvende klachten het gevolg zijn. Natuurlijk ontstaat dit gevolg door een combinatie van factoren en gelukkig kunnen we op heel veel factoren invloed uitoefenen, maar voor iedereen ziet de combinatie er anders uit. Om van minder energie naar meer energie te gaan, is het daarom een belangrijke stap om eerst gas terug te nemen. Het is essentieel om ruimte te creëren zodat je de gelegenheid krijgt naar jezelf te luisteren. Wat vertelt jouw lichaam jou? Wat gaat er in je hoofd om? Om je heen kijken heeft geen zin meer, het antwoord en de oplossing naar meer energie zit in jezelf. Middelen zoals yoga en meditatie kunnen je duidelijkheid verschaffen en ervoor zorgen dat je achter de knelpunten komt. Om van minder energie naar meer energie te gaan kunnen we echter zoveel stappen ondernemen. In dit artikel vind je de vijf stappen die jou instant meer energie gaan opleveren!

 

 

Voldoende goede slaap

Om je energielevel op niveau te houden, is voldoende goede slaap van groot belang. Behalve dat je voldoende slaapt is de kwaliteit van jouw slaap net zo belangrijk. Door de vele prikkels die we overdag tot ons krijgen kan de kwaliteit van onze slaap afnemen. Het slaapritme is de eerste stap, zorg dat je op dezelfde tijden gaat slapen en op staat. Je lichaam gaat het ritme naar verloop van tijd herkennen en je zal merken dat je sneller in slaap valt en meer uitgerust wakker wordt. Daarbij is het van belang dat je op tijd afbouwt met stress, schermen en stimulerende middelen zodat je hersenen en lichaam de gelegenheid krijgen om in slaap te vallen. Het kan heel goed helpen om een avondritueel te ontwikkelen, zodat je een vast aantal stappen kan nemen om zonder al te veel moeite toe te werken naar de tijd dat je wilt gaan slapen. Wat ook erg goed helpt, is het aarden van je lichaam gedurende de dag en nacht. Lees hier meer over jezelf aarden.

De omgeving speelt ook een rol bij je nachtrust. Zorg dat de slaapkamer donker is, dat de temperatuur niet te hoog is en dat je bed aan je wensen voldoet. Houd de smartphone uit de slaapkamer of op vliegtuigmodus, zo kan je geliefde gadget geen storing veroorzaken. Vergeet niet om er gelijk uit te gaan als je wekker gaat! Het wordt steeds lastiger om op te staan als je snoozt. Niet alleen mentaal gezien, maar de natuurlijke processen die in je lichaam plaats vinden aan de hand van je biologische klok worden ook verstoord.

 

De juiste voeding

Om over voldoende energie te beschikken, is het noodzakelijk jezelf goed te voeden. Bij de juiste voeding neemt je energielevel toe, de verkeerde voeding kost je lichaam energie. Om erachter te komen wat de status van jouw lichaam is, is het raadzaam een afspraak te maken bij een orthomoleculair therapeut. De therapeut kan met simpele onderzoekjes nagaan hoe het is gesteld met jouw bloed, vitamine- en mineralen niveau en andere lichaamsprocessen die er toe doen. Wanneer je weet wat de status is kan je je voeding hierop afstemmen en eventueel aanvullen met suppletie. Een orthomoleculair therapeut is niets meer dan iemand die uitgaat van de werking van ons lichaam zelf in plaats van uit te gaan van medicatie of het beïnvloeden van ons lichaam op een onnatuurlijke manier.

Het is in elk geval raadzaam om in je voeding variatie aan te brengen. Voedingsmiddelen die dicht bij hun natuurlijke oorsprong staan genieten de voorkeur. Fruit, groente en noten die je in de natuur kunt vinden zoals een appel is een betere keuze dan bewerkt voedsel wat uit pakjes en zakjes komt. Op deze manier krijg je de juiste voedingsstoffen binnen en hoeft je lichaam de minste moeite te doen om de vitaminen en mineralen uit de voeding te onttrekken.

Ieder stuk groente of fruit heeft zijn eigen goede eigenschappen, daarom is het zo belangrijk om variatie aan te brengen. Zo is spinazie een fantastische bron aan ijzer en bevat broccoli vitamine A, C, E en K, mineralen zoals calcium en fosfor en oplosbare vezels. Voedingsmiddelen van biologische grond bevatten meer voedingstoffen en minder schadelijke chemicaliën dan voedingsmiddelen van niet biologische grond. Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig, probeer daarom zoveel mogelijk te kiezen voor biologische producten.

Het is belangrijk om voldoende water te drinken. We bestaan allemaal voor het overgrote gedeelte uit water en alle belangrijke processen zijn afhankelijk van water, het is daarom van levensbelang genoeg (zuiver) water te drinken. Wanneer je lichaam goed gehydrateerd is voel je je energieker.

 

Pak blokkades aan

Stress, negatieve emoties en ongezonde voeding hebben een enorme impact op zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid. Blokkades ontstaan en afvalstoffen blijven vastzitten. Mede hierom zijn acupunctuur en massages een fijne toevoeging aan een gezond leven. Ze pakken blokkades aan en zorgen dat je energie weer vrijelijk kan gaan vloeien. Bij acupunctuur is het niet ongebruikelijk om ook het mentale stuk aan te pakken, omdat lichaam en geest als één geheel wordt gezien.

Na een acupunctuur sessie of massage is het daarom zo ontzettend belangrijk voldoende water te drinken. Zo zorg je ervoor dat je lichaam zich kan ontdoen van alle afvalstoffen die zijn vrijgekomen en ontstaat er ruimte voor nieuwe energie.

 

Train je gedachten

Op het moment dat er veel gedachten door je hoofd blijven rondspoken, kost dat veel energie. Het kost dus niet alleen energie om lichamelijke activiteiten uit te voeren, ook je brein verbruikt energie. Het is heel belangrijk om je hersenactiviteiten nuttig in te zetten zodat je niet onnodig energie verspilt. Door middel van meditatie en yoga kun je jouw gedachten trainen en niet alleen je energieniveau profiteert daarvan maar je kunt je ook beter focussen, je slaapkwaliteit verbetert en je werkt aan een sterker immuunsysteem. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de voordelen van mediteren, je gaat op eindeloos veel vlakken vooruit. Starten met mediteren is eenvoudig, je hebt er in principe niet veel voor nodig. Als je begeleid wilt mediteren dan is het raadzaam om een (gratis) app te downloaden zodat je tijdens het mediteren op de juiste manier wordt ondersteund. De app Meditation Moments is hier een goed voorbeeld van. Om comfortabel in een prettige houding te kunnen zitten is een meditatiekussen een handig hulpmiddel. Zo zit je in de juiste houding en ervaar je geen afleiding.

 

 

Verrijk het dagelijks leven

Wanneer je iets doet wat jou meer energie kost dan dat het je energie oplevert, loop je langzaam leeg. Deze periode kan lang duren, daarom is het belangrijk om regelmatig met jezelf te evalueren of je nog doet wat bij je past. Krijg je energie van je vrienden? Past de baan die je hebt nog bij jou? Heb je hobby's die jou energie opleveren? Ga na wat je voelt en durf factoren te veranderen als je denkt dat dat nodig is!

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.