Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Rustig je dag beginnen

  • Geplaatst op
Rustig je dag beginnen

Het voorjaar is het perfecte moment om een vast ochtendritueel in je leven te brengen. Begin je dag rustig met de volgende tips en je plukt de voordelen gedurende de hele dag!

Een vast ochtendritueel ontwikkel je niet in één dag, daar gaat een periode overheen. Het voorjaar is het perfecte moment om een nieuw ritueel in je leven te brengen. Begin je dag morgenochtend rustig met de onderstaande tips en je merkt al snel dat je hier gedurende de hele dag de nodige voordelen uithaalt. Onthoud goed dat je iedere dag een keuze hebt, kies ervoor deze tips vier weken op te volgen. Wie weet kom jij straks positiever dan ooit je dag door!

Geen social media

Wat? Geen social media? Klopt, tenminste bij het opstaan dan. Je wordt net wakker, drukt je wekker uit en het eerste wat je doet is je mail en social media checken. Je hebt een nacht geslapen en waarschijnlijk van alles gemist. Verbied jezelf ten strengste om je smartphone direct bij het opstaan aan te zetten. Laat je telefoon een uurtje in vliegtuigmodus staan en zet je toestel aan als je klaar bent om je dag echt te beginnen.

 

Ademen

Bij het wakker worden is het goed om een aantal keer goed (diep) in en uit te ademen. Adem rustig in en uit via je neus en let op een goede buikademhaling. Doe dit heel relaxed, zo vaak als goed voelt. Neem deze rust de dag in. Probeer vervolgens een aantal keer op je dag terug te denken aan je ochtendmomentje en herhaal het nog eens voor jezelf.

 

Vertel jezelf een positief punt

Dit is misschien de makkelijkste tip, maar het kan wel eens de meest effectieve zijn. Vertel jezelf iedere dag een positief punt, dit mag over uiteenlopende onderwerpen gaan. Houd dit twee weken vol, merk je al verschil?

 

Voorbereiden

Natuurlijk! Om je dag rustig te beginnen is het fijn om een dag van te voren al het een en ander klaar te leggen, zodat je je dag wat relaxter kunt beginnen. Leg bijvoorbeeld een gedeelte van je outfit al klaar, en bereid je ontbijt alvast voor. Heb je hier moeite mee? Bedenk dan op zijn minst de dag eerder al wat je die dag erna gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Het nadenken is vaak al het halve werk.

 

Yogasessie

Niets is lekkerder dan je dag starten met een stukje ochtendyoga. Dit kan wel eens dé oplossing zijn voor mensen die moeilijk kunnen opstarten. Leg je matje klaar en zorg voor voldoende bewegingsruimte. In 10 minuten kun je je dag al prima voorbereiden. De zonnegroet en de vijf Tibetanen zijn perfecte oefeningen voor ochtendyoga. Door de zonnegroet komt er een mooie doorstroming van energie op gang. Je Chakra’s worden op een positieve manier geopend, je wordt flexibeler en je werkt aan je ademhaling. De vijf Tibetanen zijn vijf oefeningen die je achter elkaar uitvoert, de oefeningen hebben dezelfde positieve effecten als de zonnegroet.Door het gebruik van de website ga ik akkoord met de cookies die nodig zijn om de website ervaring te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.