Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Ontspannings oefeningen

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Ontspannings oefeningen

In onze drukke Westerse wereld ontstaat door het huidige tempo en de ontwikkelingen steeds meer behoefte aan ontspanningsoefeningen. Vaak denken we bij druk of stress aan werk, maar ook als je alle leuke afspraken of tijd met je gezin bij elkaar optelt kan dit zorgen voor drukte en uiteindelijk voor stress.

Ontspanningsoefeningen verlichten

Je wilt niet dat je stressperiodes te lang duren, ten eerste voel je je niet gelukkig maar ook gezondheidsklachten kunnen de overhand krijgen. Met ontspanningsoefeningen kun je de stress verlichten, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied.

 

Ademhaling als ontspanningsoefening

Meditatie, yoga en ademhaling zijn de ideale hulpmiddelen om te ontspannen. Ontspanningsoefeningen kunnen zich focussen op de geest, lichaam of beiden. Met meditatie pak je je geest aan, met yoga beiden. Een simpele effectieve manier om te ontspannen is met ademhaling. Op de momenten dat je er behoefte aan hebt, verleg je de focus naar je ademhaling en adem je rustig in door de neus en iets fermer door de mond weer uit. Houd ongeveer vier tot zes seconden aan, het mag uiteraard ook iets langer als dat goed aanvoelt. Je kunt dit gerust 15x herhalen of totdat je je rustig voelt worden. Het leuke aan ademhaling is dat je ook juist energie kunt opwekken, een oefening zoals de vuurademhaling helpt jezelf een boost te geven. Ademhaling als ontspanningsoefening kun je in principe overal uitvoeren, zelfs achter je bureau op kantoor zou je het voorzichtig kunnen uitvoeren.

 

Yoga en meditatie

Om ontspanning te vinden kun je mediteren en yoga oefeningen uitvoeren. Meditatie hoeft niet zo suf te zijn als het zou kunnen klinken, in deze drukke tijden ontstaat er steeds meer hang naar ontspanningsoefeningen en vind je met een leuk meditatiekussen en een gezellig sfeervol muziekje innerlijke rust zonder geitenwollen sokken. Je kunt in principe overal mediteren, voor een goede houding en volledige focus op je meditatie wordt echter een meditatiekussen aangeraden. Hiermee voorkom je dat je last krijgt van een harde of koude ondergrond en door de hoeveelheid boekweitkaf in het kussen aan te passen stel je jouw ideale hoogte af. Heb je het snel koud? Leg dan een stijlvolle deken over je heen! Heb je veel gedachten tijdens het mediteren? Laat ze lekker stromen, maar veroordeel niet. Dwalen jouw gedachten snel af? Verleg de aandacht iedere keer weer naar je ademhaling en zet je ontspanningsoefening voort.

Yoga pakt naast de geest ook je lichaam aan. Er bestaan heel veel verschillende yogastijlen, afhankelijk van wat je wilt bereiken kies je de juiste stijl uit. Zo staat de stijl Yin Yoga volledig in het teken van ontspanningsoefeningen. Een yoga practice bestaat uit verschillende houdingen die je een aantal minuten in volledige rust aanneemt, het is dus een hele statische stijl waarbij je voldoende tijd neemt om tot een diepe ontspanning te komen. Ook je ademhaling speelt weer een belangrijke rol, door goed in en uit te ademen kom je tot ontspanning.

 

 

Ontspanning tot de max

Ontspanningsoefeningen kunnen ook in dagelijkse handelingen zitten. Jezelf masseren kan ervoor zorgen dat de spanning uit je lichaam verdwijnt. Smeer jezelf na het een ontspannende douchebeurt in met bodylotion en probeer je alleen op die handeling te concentreren zodat je voelt wat je doet. Masseer iets steviger dan je normaliter doet. Een voetmassage kan ook goed helpen omdat er veel zenuwuiteinden in je voeten zitten. Dit kun je zelf doen door je voeten van bovenaf vast te pakken en met je vingers de voetzolen te masseren. Een professionele massage doet uiteraard ook heel erg goed en zorgt voor diepe ontspanning.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.