Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Meditatiekussen of yoga bolster?

  • Geplaatst op
Meditatiekussen of yoga bolster?

Wat is het verschil tussen een meditatiekussen en een yoga bolster? Lees alles over ronde en halve maanvormige meditatiekussens en comfortabele yoga bolsters.

Yoga, meditatie en mindfulness zijn gericht op ontspanning en bewustwording. Je gaat op zoek naar de balans tussen lichaam en geest. Het hele lichaam kunnen ontspannen is niet makkelijk en helemaal niet bij moeilijke oefeningen. Terwijl het juist van belang is rustig te blijven om het maximale uit je lichaam te halen. Het verkeerd uitvoeren van houdingen of blessures wil je voorkomen, je wilt in alle comfort het beste uit jezelf halen.

Als je op zoek bent naar de perfecte ondersteuning tijdens een yoga, meditatie of mindfulness sessie kom je al snel uit op meditatiekussens en yoga bolsters. Wat is nu precies het verschil tussen beiden?

 

Meditatiekussens

Als je een langere tijd comfortabel stil wilt zitten, is een meditatiekussen jouw hulpmiddel. Een meditatiekussen geeft je de juiste steun zodat je comfortabel voor langere tijd in een rechte houding kunt stilzitten. Als je minder ervaren bent, is het prettig om te beginnen met een hoger kussen. Als je al meer flexibiliteit in je spieren hebt, zou je met een lager kussen uit de voeten kunnen. Er zijn ronde kussens en sikkelvormige kussens. Halve maanvormige kussens maken het makkelijker om in een kleermakerszit of lotus houding te komen. De kussens geven extra ondersteuning aan je dijen en onderrug en bovendien loopt een sikkelvormig kussen iets af naar voren toe waardoor je automatisch je bekken naar voren kantelt. Je gebruikt een meditatiekussen ook als ondersteuning tijdens andere yoga oefeningen, je maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk en voorkomt blessures door gebruik te maken van een kussen en andere accessoires zoals een yoga deken.

 

 

Yoga bolsters

Bolsters zijn langwerpige kussens waardoor je in bepaalde houdingen languit op het kussen kunt liggen. Tijdens de heart opener lig je bijvoorbeeld comfortabel met je rug op een bolster waardoor je je borst kunt openen en ruimte creëert om goed adem te halen. Een bolster dient vooral ter ondersteuning van de rug, nek, armen en benen. Door het kussen in je onderrug te leggen en hierop te gaan liggen wordt de ruggengraat en onderrug versterkt. Je kunt de yoga bolster ook onder je borst leggen of in je knieholten zodat je benen niet plat op de grond liggen maar gebogen blijven.

 

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.