Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Manifesteren, hoe doe je dat?

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Manifesteren, hoe doe je dat?

Heb je iets waarvan je al jarenlang droomt, maar wat je nog steeds niet hebt gedaan? Of heb je een concreet doel wat je zou willen bereiken, maar weet je nog niet hoe? Dan is manifesteren een mooie tool die je daarbij kan helpen. Door bewust om te gaan met je gedachten en emoties, zul je namelijk door middel van de wet van de aantrekkingskracht dingen gaan aantrekken, die je helpen bij het verwezenlijken van jouw doel.

Wat is manifesteren?

Als je het woord manifesteren opzoekt in de Van Dale, is de letterlijke betekenis: openbaren, bekendmaken of ‘zijn aanwezigheid’ laten zien. Dit kan natuurlijk op meerdere manieren worden geïnterpreteerd, maar wij hebben het over de vorm van manifesteren die te koppelen is aan de wet van de aantrekkingskracht. Oftewel: het bewust beïnvloeden van je gedachten om zo datgene waar je naar verlangt aan te trekken. Dit kan om materiële dingen gaan, zoals een mooie auto of designertas, maar ook om immateriële verlangens als meer liefde, een leuke vriendenkring of betere gezondheid.

 

Hoe pas ik de wet van de aantrekkingskracht toe?

De wet van de aantrekkingskracht is, net als bijvoorbeeld zwaartekracht, een natuurwet en daardoor iets wat je altijd bewust of onbewust toepast in je leven. De wet gaat ervan uit dat de frequenties die je uitzendt, dingen aantrekken die op diezelfde frequentie trillen. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken binnen de kwantumfysica – wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen van de allerkleinste deeltjes – is namelijk gebleken dat alles op aarde energie is en op een bepaalde frequentie trilt.

Dat geldt ook voor jouw emoties en gedachten, waarbij positieve gedachten hoog trillen en negatieve laag. Dus zendt je positieve gedachten uit, dan trek je ook dingen aan die op dezelfde hoge frequentie trillen en andersom. Om iets te manifesteren, is het dus belangrijk om je af te stemmen op de frequentie van dat wat je wil bereiken, zodat je dit als het ware aantrekt als een magneet.

 

De invloed van onze gedachten en emoties

Het afstemmen van je gedachten en emoties op dat wat jij verlangt, kun je vergelijken met een radio. De geluidsgolven van de verschillende zenders zijn niet fysiek zichtbaar, maar trillen op een bepaalde frequentie en manifesteren zich in geluid, zodra je hierop intuned. Gedachten en emoties zou je ook kunnen zien als golven die op een bepaalde frequentie trillen en daarmee effect hebben op de omgeving.

De Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft dit zelfs weten aan te tonen met een experiment, waarbij hij het effect van positieve en negatieve gedachten op ijskristallen onderzocht. Het water dat werd blootgesteld aan positieve woorden, emoties, geluiden en gedachten vormde perfecte kristallen, terwijl het water dat negatief werd beïnvloed juist misvormde kristallen opleverde.

 

Hoe manifesteer je iets?

Om iets te manifesteren is het dus belangrijk dat je je bewust wordt van wat je uitzendt om je vervolgens te kunnen afstemmen op de frequentie van datgene wat je verlangt. Dus wil je bijvoorbeeld liefde manifesteren (hoge frequentie), maar heb je negatieve gedachtes als ‘ik blijf altijd single’ of ‘ik verdien geen liefde’ (lage frequentie), dan zend je iets anders uit dan je wilt ontvangen. Volgens de wet van de aantrekkingskracht ontvang je datgene wat je uitzendt en trek je in dit geval dus juist het tegenovergestelde aan van wat je eigenlijk wil, namelijk: single zijn.

Voor een succesvolle manifestatie, is het daarom belangrijk dat je trillingen gaat uitzenden die overeenkomen met datgene wat je verlangt. Dus in het geval van liefde manifesteren, zul je de gevoelens en gedachten moeten hebben van iemand die al liefde ervaart. Of als je graag een nieuwe baan wil manifesteren, denk, voel en gedraag je dan als iemand die de baan al heeft. Je stapt als het ware in een ‘nieuwe identiteit’, waardoor je trillingen gaat uitzenden die overeenkomen met de frequentie van datgene wat je wilt ontvangen.

 

Hoe stem je je af op datgene wat je wil manifesteren?

Er zijn inmiddels behoorlijk wat methodes ontwikkeld om te manifesteren. Zo wordt in het boek The Secret van Rhonda Byrne veel gesproken over visualisatie. Dit is een krachtige tool die kan helpen bij het ervaren van gevoelens en emoties die horen bij iemand die dat wat jij verlangt al heeft ontvangen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met behulp van een visualisatie meditatie of door het maken van een visionboard, een soort moodboard van datgene wat je wil bereiken.

Een andere manier om je af te stemmen op een hogere (positieve) frequentie, is door het uiten van dankbaarheid. Een mooie oefening hierbij is het bijhouden van een manifestatie dagboek, waarin je dagelijks minimaal drie dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent.

 

Beperkende gedachtes ombuigen

Vind je het lastig om tijdens het visualiseren echt de gevoelens en emoties te ervaren alsof jouw droom of verlangen al werkelijkheid is? Dan kan het zijn dat je nog beperkende gedachtes hebt. Stel dat je bijvoorbeeld graag een eigen bedrijf zou starten, maar nog gedachtes hebt als ‘ondernemen brengt veel risico’s met zich mee’ of ‘wie ben ik om succesvol te zijn’, dan kan dit je behoorlijk in de weg zitten.

Ga eerst bij jezelf na welke beperkende overtuigingen je nog hebt en buig deze vervolgens om naar positieve affirmaties. Dit zijn eigenlijk positieve, helpende gedachtes, die je formuleert alsof ze al zo zijn. In bovenstaand geval zou een affirmatie bijvoorbeeld kunnen zijn ‘ik ben een succesvolle ondernemer’. Deze spreek je vervolgens dagelijks hardop tegen jezelf uit of schrijf je op in je manifestatie dagboek, wat ervoor zorgt dat je je hersenen als het ware ‘herprogrammeert’.

 

Hoe weet je dat je manifestatie er is?

Zodra je goed bent afgestemd op dat wat je wil manifesteren, merk je dit vaak aan bepaalde toevalligheden die op je pad verschijnen. Verwacht bijvoorbeeld niet dat je ineens een geldbedrag op je bank krijgt als je meer geld wil manifesteren, maar misschien dat wel een collega onverwacht ontslag neemt, waardoor jij de kans krijgt om te solliciteren op een beter betaalde functie. Soms komen de kansen niet op de manier waarop je ze verwacht, maar brengen ze je wel naar datgene wat je verlangt.

Ook al geloof je niet in trillingen en frequenties, doordat je bewust bezig bent met datgene wat je wil bereiken, zul je zien dat je meer openstaat voor kansen die je dichter brengen bij jouw droom. Wat wil jij graag manifesteren?

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.