Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Het gebruik van positieve affirmaties

 • Geplaatst op
 • Door Merel - Superyoga
Het gebruik van positieve affirmaties

In de reis van persoonlijke groei is het uitspreken van positieve affirmaties een krachtige tool om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Deze korte maar krachtige zinnen helpen je om een positieve mindset te creëren, zelfvertrouwen op te bouwen en van je dromen werkelijkheid te maken. In deze blogpost gaan we het hebben over wat positieve affirmaties precies zijn, hoe je ze kunt gebruiken en we geven je 20 voorbeelden.

Wat zijn affirmaties

Affirmaties zijn positieve zinnen of gedachten die je voor jezelf kunt herhalen om bepaalde overtuigingen te versterken. Door deze zinnen regelmatig te herhalen kun je je zelfvertrouwen vergroten en een positieve mindset creëren. Het zijn korte zinnen die je extra motivatie geven door de dag heen. Daarnaast helpen affirmaties je om je negatieve gedachten te vervangen door positieve gedachten. Je kunt de woorden in je hoofd of hardop uitspreken. Nog beter is om de zinnen regelmatig te herhalen. Start je ochtend met een fijne affirmatie, of gebruik ze in je yoga of meditatie practice. Door regelmatig te oefenen met affirmaties, zullen deze steeds meer als waarheid aan gaan voelen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je verlangt naar meer zelfvertrouwen, zelfliefde of zelfacceptatie. Het gebruik van positieve affirmaties is hiermee een fijne manier om je intenties of doelen mee te bereiken. Gebruik de krachtige zinnen in je dagelijkse leven en je zult merken dat je met een positieve mindset naar je doelen toe werkt.

 

De voordelen van affirmaties gebruiken

Positieve affirmaties zijn geen vervanging voor therapie wanneer je mentale klachten ervaart. Wel kan het uitspreken van deze positieve overtuigingen een fijn hulpmiddel zijn om je vrolijker en energieker te voelen. Wanneer je op zoek bent naar een manier om dagelijks een positievere mindset te creëren is dit een mooie (en gratis) manier om mee te beginnen.

Het dagelijks uitspreken van positieve affirmaties kan nog meer voordelen met zich mee brengen:

 1. Je bouwt meer zelfvertrouwen op: de overtuigingen helpen je te geloven in je sterke punten en talenten waardoor je een positiever zelfbeeld creëert.
 2. Het vermindert onzekerheid: door negatieve overtuigingen los te laten en te vervangen door positieve affirmaties zul je veel minder aan jezelf te twijfelen en juist meer zelfzekerheid opbouwen.
 3. Het verminderen van stress en angst: positieve affirmaties helpen je om negatieve denkpatronen te doorbreken en zo ook stress en angst te verlichten.
 4. Een positieve mindset creëren: het regelmatige herhalen van positieve overtuigingen zorgt voor een optimistischere kijk op het leven. Het helpt je om kansen en mogelijkheden te zien in plaats van obstakels.
 5. Het helpt je om je doelen te bereiken: door positieve affirmaties te gebruiken ben je constant afgestemd om je intenties en doelen. Dit helpt je om ook daadwerkelijk de stappen te nemen die nodig zijn om je doelen te bereiken.
 6. Het creëert meer dankbaarheid: ook dankbaarheid zit veel verwerkt in deze positieve overtuigingen. Het zorgt ervoor dat je meer waardering hebt voor hetgeen wat er nu is.

 

Voorbeelden van positieve affirmaties

Positieve affirmaties kun je op allerlei verschillende gebieden toepassen. Of het nou gaat over (zelf)liefde, succes, dankbaarheid of je dag positief starten: er zijn tal van overtuigingen te vinden die je kunt gebruiken. We hebben een aantal affirmaties voor je op een rijtje gezet als inspiratie:

 

Affirmaties zelfliefde

 • Ik mag ruimte innemen.
 • Ik ben trots op wie ik ben.
 • Ik ben goed genoeg.
 • Ik ben het waard om liefde te ontvangen.
 • Ik hou van mezelf.

 

Affirmaties zelfvertrouwen

 • Ik geloof in mezelf en in mijn talenten.
 • Ik ben het waard om geluk en succes te ervaren.
 • Ik kan alle uitdagingen aan die op mijn pad komen.
 • Ik omarm mijn uniekheid.
 • Ik vertrouw op mijn intuïtie om me in de juiste richting te leiden.

 

Affirmaties voor iedere dag

 • Vandaag is een positieve dag gevuld met liefde en plezier.
 • Ik ben gezond, sterk en krachtig.
 • Vandaag komen er mooie dingen op mijn pad.
 • Ik ben dankbaar voor een nieuwe dag.
 • Ik ervaar overvloed en vervulling in mijn leven.

 

Affirmaties voor succes

 • Ik trek met gemak overvloed aan in mijn leven.
 • Mijn inkomen neemt voortdurend toe en ik ben financieel zeker.
 • Ik sta open voor het ontvangen van al het goede dat het leven te bieden heeft.
 • Kansen komen moeiteloos naar me toe en ik grijp ze met dankbaarheid aan.
 • Ik ben een magneet voor voorspoed en rijkdom stroomt rijkelijk naar me toe.

 

Zelf affirmaties creëren

Je kunt natuurlijk ook je eigen affirmaties creëren. Wanneer je zelf een zin opstelt is het belangrijk om op een aantal dingen te letten:

 1. Wat is je doel of verlangen?

Maak je affirmaties persoonlijk. Denk na over hetgeen wat je wilt bereiken of verbeteren in je leven. Misschien wil je je zelfvertrouwen vergroten, financiële overvloed aantrekken, of meer gezondheid of geluk creëren. Wanneer je jouw doelen specifiek maakt zal dit je helpen om affirmaties af te stemmen op je behoeften.

 1. Gebruik de tegenwoordige tijd:

Formuleer de zin in de tegenwoordige tijd, alsof het al waar is in dit moment. Zo laat je je onderbewustzijn geloven dat het al waar is in dit moment. Bijvoorbeeld: "Ik voel mij energiek en enthousiast." in plaats van "Ik zal mij energiek en enthousiast voelen".

 1. Richt je op positiviteit:

Zorg dat je affirmaties positief zijn. Focus op wat je wilt aantrekken in je leven in plaats van wat je wilt vermijden. Je brein reageert beter op positieve woorden. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen, "Ik ben niet bang om te falen", zeg je "Ik ga uitdagingen met vertrouwen aan".

 1. Wees specifiek:

Wees duidelijk en specifiek over wat je wilt aantrekken. Hoe specifieker je de zin maakt, hoe gerichter je kunt zijn in het nastreven van je doelen en verlangens. Bijvoorbeeld: "Ik trek overvloed aan in mijn carrière" in plaats van "Ik heb een goede baan".

 1. Herhaal je affirmaties regelmatig:

Om de kracht van je affirmaties te ervaren, is het belangrijk om deze regelmatig te herhalen. Je kunt ze hardop uitspreken, opschrijven in een dagboek of affirmatiekaarten van maken om ergens op te hangen. Hoe vaker je je affirmaties herhaalt, hoe sneller deze zullen voelen als werkelijkheid.

 

Positieve affirmaties zijn niet alleen maar positieve gedachten. Deze zinnen kunnen je helpen om je mindset te verbeteren en je doelen te bereiken. Het helpt je om te leven naar je eigen behoeften, meer overvloed aan te trekken en je dromen werkelijkheid te maken. Ook zul je meer zelfliefde en zelfvertrouwen creëren door het regelmatig herhalen van affirmaties. Begin vandaag nog met het uitspreken van positieve affirmaties en ervaar zelf de voordelen ervan.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.