Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 125.000+ tevreden klanten

Het gebruik van positieve affirmaties

 • Geplaatst op
 • Door Merel - Superyoga
Het gebruik van positieve affirmaties

In het streven naar geluk en persoonlijke groei is het uitspreken van positieve affirmaties een sterke tool om meer hoop en kracht te voelen. Deze eenvoudige maar diepgaande uitspraken hebben de potentie je leven te transformeren en je in staat te stellen een positieve mindset te creëren, zelfvertrouwen op te bouwen en je dromen te verwezenlijken. In deze blogpost gaan we het hebben over wat positieve affirmaties precies zijn, hoe je ze kunt gebruiken en we geven een aantal voorbeelden.

Wat zijn affirmaties

Affirmaties zijn positieve zinnen of gedachten die je voor jezelf kunt herhalen om bepaalde overtuigingen te versterken, je zelfvertrouwen te vergroten en een positieve mindset te creëren. Zie het als korte motivatiespeeches naar jezelf om jezelf op te peppen. Deze positieve overtuigingen zijn er om negatieve of beperkende gedachten uit te dagen en te vervangen door opbeurende gedachten. Deze woorden kun je in je hoofd opzeggen, of hardop. Maar je kunt ze ook beluisteren en herhalen. Je kunt ze gebruiken om je ochtend mee te starten, of gebruik ze in je yoga of meditatie practice. Door consequent te oefenen, zul je dit in je onderbewustzijn ook gaan veranderen wat een positieve impact heeft op je algemene welzijn. Ideaal voor als je verlangt naar meer zelfvertrouwen, zelfliefde of zelfacceptatie.

Het gebruik van positieve affirmaties is een geweldige manier om je doelen te bereiken. Voeg ze toe aan je dagelijks leven en je zult merken dat je met een positievere mindset aan je doelen werkt.

 

De voordelen van affirmaties gebruiken

Positieve affirmaties zijn natuurlijk geen vervanging voor therapie wanneer je mentale klachten ervaart. Echter kan het uitspreken van deze positieve overtuigingen een krachtig hulpmiddel zijn om je vrolijker en energieker te voelen. Wanneer je op zoek bent naar een manier om dagelijks een positievere mindset te creëren is dit een mooie (en gratis) manier om mee te beginnen.

Het dagelijks uitspreken van positieve affirmaties kan nog meer voordelen met zich mee brengen:

 1. Je bouwt zelfvertrouwen op: de overtuigingen helpen je te geloven in je capaciteiten en sterke punten, waardoor je een positiever zelfbeeld creëert.
 2. Verminder twijfel: door negatieve overtuigingen uit te dagen, kunnen positieve overtuigingen je helpen om niet zoveel aan jezelf te twijfelen en juist meer zelfzekerheid op te bouwen.
 3. Stress en angst verminderen: positieve affirmaties kunnen negatieve denkpatronen tegengaan en stress en angst verlichten.
 4. Een positieve mindset bevorderen: regelmatige herhaling kan zorgen voor een optimistischere kijk op het leven en helpen je om kansen te zien in plaats van obstakels.
 5. Doelen bereiken: de positieve overtuigingen kunnen onze gedachten en acties afstemmen op onze gewenste resultaten, waardoor de kans groter wordt dat we onze doelen bereiken.
 6. Meer dankbaarheid: affirmaties omvatten vaak uitingen van dankbaarheid, die zorgen voor meer waardering van wat we nu hebben.

 

Voorbeelden van positieve affirmaties

Positieve affirmaties kun je op allerlei verschillende gebieden toepassen. Of het nou gaat over (zelf)liefde, succes, dankbaarheid of je dag positief starten, er zijn een tal van krachtige overtuigingen te vinden die je kunt gebruiken. We hebben een aantal affirmaties voor je op een rijtje gezet als inspiratie:

 

Affirmaties zelfliefde

 • Ik mag ruimte innemen.
 • Ik ben trots op wie ik ben.
 • Ik ben goed genoeg.
 • Ik ben het waard om liefde te ontvangen.
 • Ik hou van mezelf

 

Affirmaties zelfvertrouwen

 • Ik geloof in mezelf en in mijn talenten.
 • Ik ben het waard om geluk en succes te ervaren.
 • Ik kan alle uitdagingen aan die op mijn pad komen.
 • Ik omarm mijn uniekheid.
 • Ik vertrouw op mijn intuïtie om me in de juiste richting te leiden.

 

Affirmaties voor iedere dag

 • Vandaag is een positieve dag gevuld met liefde en plezier.
 • Ik ben gezond, sterk en krachtig.
 • Vandaag komen er mooie dingen op mijn pad.
 • Ik ben dankbaar voor een nieuwe dag.
 • Ik ervaar overvloed en vervulling in mijn leven.

 

Affirmaties voor succes

 • Ik trek met gemak overvloed aan in mijn leven.
 • Mijn inkomen neemt voortdurend toe en ik ben financieel zeker.
 • Ik sta open voor het ontvangen van al het goede dat het leven te bieden heeft.
 • Kansen komen moeiteloos naar me toe en ik grijp ze met dankbaarheid aan.
 • Ik ben een magneet voor voorspoed en rijkdom stroomt rijkelijk naar me toe.

 

Zelf affirmaties creëren

Je kunt natuurlijk ook je eigen affirmaties creëren. Wanneer je zelf een zin opstelt is het belangrijk om op een aantal dingen te letten:

 1. Wat is je doel of verlangen?

Maak het persoonlijk. Begin met het identificeren van de gebieden in je leven die je wilt verbeteren of de kwaliteiten die je wilt ontwikkelen. Of het nu gaat om zelfvertrouwen, financiële overvloed, gezondheid of geluk, het verduidelijken van je doelen zal je helpen om affirmaties af te stemmen op je specifieke behoeften.

 1. Gebruik de tegenwoordige tijd:

Formuleer de zin in de tegenwoordige tijd, alsof deze al waar zijn in het huidige moment. Dit stuurt een krachtige boodschap naar je onderbewustzijn en helpt je om je gedachten en overtuigingen af te stemmen op je doelen. Bijvoorbeeld: "Ik voel mij energiek en enthousiast." in plaats van "Ik zal mij energiek en enthousiast voelen".

 1. Wees positief:

Zorg dat je affirmaties positief zijn en richt je op wat je wilt aantrekken in je leven in plaats van wat je wilt vermijden. Je geest reageert beter op positieve taal. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen, "Ik ben niet bang om te falen", zeg je "Ik ga uitdagingen met vertrouwen aan".

 1. Wees specifiek:

Wees duidelijk en specifiek over wat je wilt aantrekken. Hoe specifieker je zin, hoe gerichter je onderbewustzijn wordt in het nastreven van je doelen. Bijvoorbeeld: "Ik trek overvloed aan in mijn carrière" in plaats van "Ik heb een goede baan".

 1. Herhaal met regelmaat:

Om de kracht van je affirmaties te versterken, herhaal je ze regelmatig. Je kunt ze hardop uitspreken, opschrijven in een dagboek of affirmatiekaarten maken die je bij je draagt. Hoe vaker je je affirmaties herhaalt, hoe meer je ze doorvoert in je onderbewustzijn.

 

Positieve affirmaties zijn niet alleen maar wenselijke gedachten; het zijn krachtige hulpmiddelen om onze manier van denken te transformeren en het leven te manifesteren waar we naar verlangen. Door deze bekrachtigende uitspraken regelmatig te herhalen, herprogrammeer je jouw gedachten, bouw je zelfvertrouwen op en nodig je overvloed uit in je leven. Omarm de kracht van positieve overtuigingen, vul ze met dankbaarheid en zie hoe ze wonderen verrichten in je leven.

 

Aanbevolen productseries

Door het gebruik van de website ga ik akkoord met de cookies die nodig zijn om de website ervaring te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
125.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.