Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Lente boost

  • Geplaatst op
Lente boost

Vijf tips voor een vrolijke lente boost! De lente is het seizoen om een frisse start te maken en dus draait alles om reinigen.

De lente is hét seizoen om met een frisse start te beginnen. We kennen allemaal de voorjaarsschoonmaak wel. Vroeger een must aan het einde van de winter als de eerste zonnestralen de stofdeeltjes in huis zichtbaar maakten en men het huis in meerdere dagen grondig ging schoonmaken. Door het ontbreken van een stofzuiger en andere handige apparaten was dit een zware klus, tegenwoordig hebben we het wat makkelijker maar blijven de kriebels ontstaan rond het voorjaar om eens goed op te ruimen en schoon te maken. Waarom alleen je huis? Het is ook de ideale tijd om eens een goede innerlijke schoonmaak te houden! Je lichaam en geest kunnen zwaar aanvoelen na de winter, daarom delen wij vijf tips voor een lente boost.

Lichte maaltijden
Zware maaltijden zijn heerlijk in het najaar en de winter, maar in de lente hebben we dat niet nodig. Lichte maaltijden waarbij we goed kauwen en voldoende tijd tussen de maaltijden inbouwen zijn ideaal voor dit vrolijke seizoen. Maak bijvoorbeeld een goed gevulde maaltijdsalade met avocado, deze vrucht staat bekend om zijn vele gezonde eigenschappen en gezonde vetten. Daarnaast bevordert het eten van asperges, artisjok, bieten en broccoli de afvoer van afvalstoffen zodat je organen gereinigd worden en je je energieker gaat voelen. Citroen, gember en grapefruit bevorderen tevens een snellere afvoer van slechte stoffen.


Tip:
maak een heerlijke thee met een schijfje citroen, stukjes verse gember en een kaneelstokje. Kaneel heeft een sterke antibacteriële werking en bevat veel antioxidanten.

Buitenlucht
Na veel binnen zitten in de winter is het heerlijk voor je lichaam en geest om weer naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht. Probeer een dagelijkse routine in te bouwen, een half uurtje wandelen is al voldoende.


Tip: Laat je smartphone thuis en gun jezelf een wandeling of fietstocht waarbij je je oren en ogen goed gebruikt en helemaal op gaat in het moment.

Ademen
Goed ademen is essentieel, je leest hier alle ins en outs. Als je dagelijks voldoende tijd besteedt aan je adem merk je al snel dat je de dag rustiger doorkomt en stress minder vat op je heeft.

Tip:
Geef niet te snel op met bewust ademhalen, het kan een aantal herhalingen duren voordat je de smaak te pakken hebt.

Yoga
De nadruk ligt tijdens de lente op het reinigen van de organen zoals de nieren en de lever. Yoga houdingen helpen bij dit proces. Houdingen die het reinigingsproces bevorderen zijn de zogeheten twists, de combinatie van een draaibeweging en buikademhaling zorgt voor een massage van je buikorganen. Als je uit de houding komt krijgen de organen opnieuw ruimte waardoor het bloed gaat stromen en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Een reeks aan oefeningen die we ook wel de Zonnegroet noemen stimuleert de spijsvertering, door de serie een aantal keer uit te voeren gaat de hartslag omhoog en versnelt de bloedsomloop waardoor de afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Vergeet niet consequent een goede buikademhaling toe te passen!


Tip:
drink na je yoga practice veel water en kruidenthee om zoveel mogelijk gifstoffen af te voeren.

No water, no life
Het is heel erg belangrijk om voldoende water te drinken. Dit is iedere dag belangrijk maar tijdens de lente en zomer verdient het nog meer focus omdat het je helpt te reinigen. Water zorgt ervoor dat processen in je lichaam goed verlopen en helpt de slechte stoffen af te voeren. Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water, gemiddeld wel tot 75%. Een uitdroging van een percentage of twee kan al leiden tot een energieverlies tot 20%.


Tip:
drink direct na het opstaan één of twee glazen water, zo vul je het vocht weer aan na een nacht slapen maar ben je ook eerder geneigd de hele dag door genoeg te drinken.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.